News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane και οι παίκτες παραδέχονται λάθη και κάνουν αυτοκριτική

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Στ’αποδυτήρια δεν μιλούν για έλλειψη έντασης αλλά για αποτυχίες κι ελλείψεις του ποδοσφαίρου προς επίλυση

Η Laliga είναι μια εμμονή και θέλουν να αποτρέψουν να τους φύγει απ’τα χέρια ζωντανή


Αμέσως μετά τον αγώνα εναντίον της Βαλένθια, οι παίκτες και οι τεχνικοί της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησαν για έλλειψη συγκέντρωσης, έντασης, κάτι επαναλαμβανόμενο στο χρόνο και που μερικές φορές χρησιμεύει για να δικαιολογήσει χαμένα παιχνίδια ή ακόμα και άσχημα σερί. Αυτή είναι η εικόνα που ήθελαν να δείξουν προς τα έξω, αλλά προς τα μέσα, στ’αποδυτήρια γίνεται λόγος για αποτυχίες, ανακρίβειες κι ορισμένη έλλειψη του ποδοσφαίρου σε συγκεκριμένες στιγμές των αναμετρήσεων.

Ο πρώτος που μίλησε γι’αυτή την ένταση ως σύνθημά ήταν ο ίδιος ο προπονητής. "Δεν πρόκειται να κερδίσουμε απλά και μόνο επειδή είμαστε στο γήπεδο. Αποτύχαμε δύο φορές και μας έβαλαν δύο γκολ". Ο Marcelo πήγε παραπέρα. "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαστε ένοχοι. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε έτσι σ’ένα παιχνίδι όπως αυτό, δεχθήκαμε δύο ανόητα γκολ". Στ’αποδυτήρια οι παίκτες δεν μίλησαν έτσι. Ούτε στο ελάχιστο. Επιπλέον, ο ίδιος ο Ramos αρνήθηκε την πλειοψηφία δημοσίως αναφερόμενος σ’αυτό της έντασης και της συγκέντρωσης.

Οι παίκτες του Zizou κι ο ίδιος ο Γάλλος προπονητής γνωρίζουν επίσης ότι στα τελευταία παιχνίδια, η ομάδα δεν έχει ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων κι αυτό έχει μεταφραστεί σε απώλεια της κατεύθυνσης και σε πάρα πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, θέτοντας σε κίνδυνο βαθμούς που στη θεωρία θα’πρεπε να’ταν για την ομάδα του Ζιντάν και που στην περίπτωση της Βαλένθια έχουν πετάξει, θέτοντας σε κίνδυνο ό, τι μέχρι τώρα ήταν ένα ήρεμο πρωτάθλημα.

Οι βαρέων βαρών, οι αρχηγοί, ψάχνουν εξηγήσεις. Κάλεσαν την αυτοκριτική για το τι έγινε στο γήπεδο. Δεν τους φτάνει αυτό της αδιαφορίας και της χαλάρωσης, ως επιλεγμένη μέθοδος για την αποτυχία. Μίλησαν για ποδόσφαιρο και για διορθωτικά μέτρα που πρέπει να τεθούν σε καταστάσεις σαν αυτή.

Στην ανάλυση που έγινε απ’το ρόστερ και τον τεχνικό δεν μένουν μόνο στο παιχνίδι στο Mestalla. Μιλούν για την Οσασούνα, τη Νάπολι και τη Βαλένθια ως λόγους για αναζήτηση μιας ποδοσφαιρικής εξήγησης σ’αυτές τις αποτυχίες που βαραίνουν την ομάδα και που στην  περίπτωση της Τετάρτης οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ήττα. Αναντιστοιχίες τόσο αμυντικές (προφανείς) όσο κι επιθετικές και στις οποίες ο οπαδός δίνει λιγότερη προσοχή, αλλά παραμένουν όπως και οι άλλες.

Όλες οι προβληματισμοί που έχουν γίνει υπήρξαν απ’τη θετική άποψη, αναζητώντας λύσεις και όχι ευθύνες. Αν συζήτησαν για τα τελευταία τρία τέρματα που έχουν δεχθεί, έχουν αξιολογήσει επίσης την κατάσταση που βίωσαν στο Mestalla με περίπου 50 λεπτά για να ισοφαρίσουν, που σπαταλήθηκαν χωρίς επιτυχία και, αυτό που ανησυχεί περισσότερο, χωρίς να δείξουν ένα πανέμορφο ποδόσφαιρο χωρίς πολλές ευκαιρίες.

Οι παίκτες θέλουν το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύουν ότι με το ποδόσφαιρο που δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια, είναι σε κίνδυνο. Γι’αυτό, οι αρχηγοί έχουν υψώσει τη φωνή, έχουν χτυπήσει συναγερμό. Η απόδοση μακριά απ’το Μπερναμπέου έχει πέσει και για το λόγο αυτό ο αγώνας εναντίον της Βιγιαρεάλ, την Κυριακή, ανησυχεί, ένα ακόμα καθόλου απλό γήπεδο για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.