News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καταστατικό της Ρεάλ Μαδρίτης καταλήγει στο Ανώτατο

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Του Marco Ruiz

Η ομάδα των μελών που το μήνυσε επειδή "κανείς, πέρα απ’τον Florentino δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία" έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η ομάδα των 15 μελών που μήνυσε το καταστατικό της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον Rafael Martinez Campillo, πήγαν στο Ανώτατο την τελευταία απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου που δεν τους δικαίωνε. Αυτή η ομάδα των μελών αποφάσισε να μηνύσει στη Δικαιοσύνη τις τελευταίες καταστατικές αλλαγές που προωθήθηκαν απ’τον Florentino Pérez και εγκρίθηκαν απ’την Έκτακτη Συνέλευση του 2012 που θα περιόριζαν σημαντικά τον κύκλο των υποψηφίων για την προεδρία της οντότητας. Η δικαστική διαδικασία συνεχίζει την πορεία της, τώρα, στο Ανώτατο. Αν η δικαιοσύνη δικαιώσει αυτή την ομάδα των μελών, θα έπρεπε να επιστρέψει το προηγούμενο καταστατικό και να συγκληθούν εκ νέου εκλογές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό το καλοκαίρι τελειώνει πλέον η τελευταία θητεία του Florentino Pérez και θα υπάρξουν εκλογές θα (αν καταφέρει να παρουσιαστεί κάποιος πέρα απ’αυτόν).

Οι καταστατικές αλλαγές, αντικείμενο της μήνυσης, εγκρίθηκαν στη συνέλευση των Αντιπροσώπων των Μελών στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 κι έκαναν αναφορά σε δύο βασικά σημεία: απ’τη μια μεριά, στην παλαιότητα ως μέλος για να μπορεί να παρουσιαστεί (περνούσε απ’τα 10 στα 20 χρόνια για την περίπτωση του προέδρου κι απ’τα 5 στα 15 για τον αντιπρόεδρο) κι απ’την άλλη, στις προϋποθέσεις για την εγγυητική του 15% του προϋπολογισμού (84.000.000 €), που από εκείνες τις αλλαγές πρέπει να δοθεί με περιουσία "καθαρά προσωπική" (όχι από τρίτους) κι από μια ισπανική τράπεζα (ποτέ του εξωτερικού).

Η δικαστική διαδικασία που οδήγησε το καταστατικό της Μαδρίτης μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει υπάρξει μακρά. Η καταγγελία έγινε τον Απρίλιο του 2014. Η δίκη διεξήχθη στις 25 Νοεμβρίου του 2015 και σ’αυτήν ήταν καθοριστική η θέση της εισαγγελέα, Marticorena, η οποία υπερασπίστηκε τη θέση της Μαδρίτης, χρησιμοποιώντας ακόμη και μερικά επιχειρήματα της απάντησης του λευκού συλλόγου στη μήνυση. Τελικά, στις 11 Φεβρουάριο του 2016, η δικαστής Maricalva Arranz εξέδωσε την απόφασή της. Σ’αυτήν, δικαιολόγησε το ότι, η αλλαγή του καταστατικού εγκρίθηκε απ’το 89% των ψήφων της Συνέλευσης, ότι στις τελευταίες εκλογές του 2013 "το 84,85% των μελών συγκέντρωναν" την απαιτούμενη παλαιότητα ως μέλη για να ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο στις εκλογές (και «συνολικά 29.979 μέλη θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για πρόεδρος») κι ότι η υποχρέωση της εγγυητικής είναι από κοινού μεταξύ του προέδρου και του διοικητικού του συμβουλίου.

Η δικαστής δεν τόνισε, ωστόσο, το ποια είναι η σύνδεση των δύο προϋποθέσεων (εγγυητική και παλαιότητα του μέλους), οι οποίες καθιστούν πολύ δύσκολο να παρουσιαστούν τα μέλη στις εκλογές. Οι επόμενες θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2017. Ούτε κι αξιολόγησε το γεγονός ότι η Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Μαδρίτης διοικείται απ’τις παρατυπίες που επιτρέπει στο σύστημα της εκλογής στη σύνθεσή της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.