News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Νάπολι, κίνδυνος εκτός έδρας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Έχει σκοράρει σε 12 απ’τα 14 εκτός έδρας παιχνίδια της κι έχει μέσο όρο 2,28 γκολ ανά αγώνα


Η Νάπολι φτάνει στη Μαδρίτη μ’ένα σερί 18 αήττητων παιχνιδιών, αλλά ίσως αυτό να μην είναι το πιο σημαντικό ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Επειδή, επίσης, ξεχωρίζει για την ικανότητά της να σκοράρει μακριά απ’το σπίτι. Το έχει κάνει στα τελευταία δέκα παιχνίδια της μακριά απ’το San Paolo, στα οποία έχει αποκομίσει μόνο μια ήττα: 2-1 εναντίον της Γιουβέντους στις 29 Οκτωβρίου του 2016. Από εκείνη την ημέρα, οι μαθητές του Maurizio Sarri δεν έχουν να χάσει ξανά, ούτε εντός ούτε εκτός.

Έξω απ’το γήπεδο της, η Νάπολι έχει σκοράρει στα 12 απ’τα 14 παιχνίδια της. Την τελευταία φορά που έμεινε στο μηδέν μακριά απ’το σπίτι ήταν στις 2 Οκτωβρίου, όταν έχασε στην επίσκεψη στην Αταλάντα (1-0). Η άλλη φορά ήταν επίσης σ’έναν αγώνα στην Serie A, μια λευκή ισοπαλία εναντίον της Genoa.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα, στο οποίο η Νάπολι είναι τρίτη (εννέα βαθμούς πίσω απ’την Γιουβέντους), το partenopeo σύνολο έχει σκοράρει στις 9 απ’τις 11 επισκέψεις του. Ήταν σε θέση να βάλει τρία γκολ εναντίον της Παλέρμο, άλλα τρία στην Φιορεντίνα, πέντε στην Κάλιαρι κι επτά στη Μπολόνια με δύο ξεχωριστά χατ-τρικ των Μάρεκ Χάμσικ και Dries Mertens, τους δύο capocannoniere της ομάδας. Ο μέσος όρος της στην Ιταλία είναι 2,45 γκολ ανά παιχνίδι, 2,28 στο σύνολο.

Στο Champions League επίσης


Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Νάπολι έχει δείξει επίσης τη δύναμη πυρός της. Έχει σκοράρει στα τρία παιχνίδια εκτός έδρας στην φάση των ομίλων, απ’τα οποία κέρδισε τα δύο (Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα) κι έφερε ισοπαλία στο άλλο (Μπεσίκτας). Μάλιστα, είναι μεταξύ των καλύτερων φιλοξενούμενων της πρώτης φάσης, πίσω μόνο από μια Γιούβε η οποία κέρδισε τα τρία παιχνίδια της μακριά απ’την Ιταλία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.