News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη καίγεται στο Mestalla

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Η Valencia πριν λίγο πάλευε να ξεφύγει απ’την ζώνη του υποβιβασμού. Χθες έβγαλε απ’το καπέλο το καλύτερο τέχνασμά της στη σεζόν. Με την τέχνη της μαγείας του Voro, ο ιδιοκτήτης του Mestalla υπέταξε χθες τον πρωτοπόρο, ο οποίος έσπασε σε χίλια κομμάτια τον πρώτο μπαλαντέρ απ’τους δύο που είχε για να επεκτείνει τη διαφορά του στη Laliga. Η Μαδρίτη, η οποία διατηρεί την πρώτη θέση, αν κι έχει δώσει ανάσα στους διώκτες της, πλήρωσε τη φρικτή έναρξή της με μια δίκαιη ήττα, τη δεύτερη της σεζόν μετά της Σεβίλλης, σ’ένα άλλο καυτό στάδιο. Προσπάθησε με κάθε μέσο να ισοφαρίσει ​​αφού επέμεινε για 80 λεπτά, αλλά ο Ζιντάν είχε χαλάσει την ομάδα του με τις αλλαγές. Αφαίρεσε μέσους κι απ’τη Μαδρίτη έλειψε ποδόσφαιρο. Όπως πάντα, της έμεινε η ώθηση, αλλά η έκπτωση, μεγάλη για να διαχειριστεί απ’τους γηπεδούχους, που είχαν πάρα πολλές λιποθυμίες, δεν φώτισε ένα θαύμα με τον Sergio Ramos να παίζει πλέον ως φορ.

Η Μαδρίτη έχανε 2-0 μετά από 9 λεπτά, η πιο περίπλοκη κατάσταση για τους λευκούς στην εποχή Ζιντάν απ’την κατραπακιά της Βόλφσμπουργκ. Μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, διαχειριζόμενη τη μπάλα κατά βούληση. Σε 10 λεπτά είχε δεχθεί δύο γκολ. Μια κλωτσιά στην κυρία κατοχή, ένα μυθικό πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια.

Η Βαλένθια το κέντησε. Στην πρώτη φάση στην οποία διέσχισε τη μεσαία γραμμή, ο Zaza πήρε μια μπάλα στο κέντρο της περιοχής και την έστειλε στο παραθυράκι με μισή στροφή. Γκολάρα. Ο Keylor ούτε καν το κατάλαβε. Ούτε και θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλά ο tico τερματοφύλακας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Varane ενεπλάκη στο κέντρο ανοίγοντας ένα γαϊτανάκι λαθών που μετέτρεψαν σε διαβόητο το ματς του, απ’τα χειρότερα που έχει κάνει. Ο Γάλλος, τον οποίο στη συνέχεια αντικατέστησε ο προπονητής του, έχασε τη μπάλα και η Βαλένθια έστησε μια τέλεια αντεπίθεση. Με όλη την άμυνα εκτός θέσης απ’το δώρο του Γάλλου στόπερ, ο Orellana στάθηκε μπροστά απ’τον Keylor, ο οποίος δεν είναι επίσης για να κάνει θαύματα. Γκολ.

Η Βαλένθια συσπειρώθηκε γύρω απ’το θησαυρό της, στην τεράστια αποτελεσματικότητά της, την ψυχολογική ώθηση μιας φανταστικής εκκίνησης που έρχονταν να επιβεβαιώσει τη βελτίωσή της τις τελευταίες αγωνιστικές. Έψαχνε αυτό που δεν είχε κάνει όλη τη σεζόν: να κερδίσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο Mestalla. Η Μαδρίτη, η οποία είχε δείξει μια εκπληκτική ευθραυστότητα σε μια αναμέτρηση όπου έπρεπε να παρουσιάσει σταθερότητα, προσπάθησε να επιβιώσει απ’τον απροσδόκητο σεισμό. Το έκανε με υπομονή και κυκλοφορία, χωρίς να χάσει τον βορρά ενάντια σ’έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο, ο οποίος αμύνθηκε θαυμάσια, με τον Garay επιβλητικό.


Η πυξίδα της ομάδας του Ζιντάν έδειχνε πάντα το αντίπαλο μισό του γηπέδου, αλλά δεν φάνηκε να νοιάζει πάρα πολύ τη Βαλένθια, η οποία είχε ονειρευτεί έναν τέτοιο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Όταν ο Κριστιάνο μείωσε σκοράροντας μια γκολάρα με κεφαλιά στο τέρμα όπου είχε ήδη δώσει στην ομάδα του ένα κύπελλο με μια παρόμοια κεφαλιά, η Μαδρίτη σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να πιάσει την αναμέτρηση. Δεν υπάρχει καλύτερος ειδικός στο να βγαίνει απ’το καναβάτσο.


Έτσι φάνηκε μετά το διάλειμμα. Ήταν δεκαπέντε madridista λεπτά πολιορκίας, που συνέχιζε να χειρίζεται την αναμέτρηση με εξουσία και κυκλοφορία, μετακινώντας τη μπάλα στην επίθεση απ’τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά χωρίς πάρα πολύ σαφήνεια στην τελευταία πάσα. Μόλις που δημιούργησε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Η Βαλένθια είχε οχυρωθεί επικίνδυνα κοντά στην περιοχή της διευκολύνοντας τις προωθήσεις του αντιπάλου της, αλλά ο Ζιντάν έβγαλε τον James για να βάλει τον Bale, όπως είχε σκεφτεί, και η ομάδα του πλήρωσε την παρακμή των μέσων. Έχανε σιγά σιγά τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι που επιβεβαιώθηκε απ’την εμφάνιση του Lucas στον Modric. Παραδόθηκε στο ηχηρό εναέριο παιχνίδι της ενώ το ματς αραίωνε με την ένταση και το χαμηλό προφίλ του De Burgos Bengoetxea, πολύ πιο κάτω από ό, τι απαιτούσε το απόγευμα, στις περιοχές, κυρίως σ’αυτήν της Μαδρίτης, κι έξω απ’αυτές. Η ομάδα του Ζιντάν, επιμονή αλλά αδύναμη, καταναλώθηκε στη φωτιά της καλύτερης Βαλένθια και στην θαυμάσια αποτελεσματικότητα κι αντίσταση της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.