News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η «γενιά Guti» της Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Της Laura Rubio García

Το «14» προπονεί τη Juvenil A, για πολλούς την καλύτερη ομάδα της la Fábrica


Ο θρύλος του Guti είναι ακόμα σε ισχύ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός που ήταν κάποτε ένας απ’τους καλύτερους παίκτες του λευκού συνόλου τώρα αποφοιτά ως προπονητής. Καθοδηγητής της Juvenil A, για πολλούς την καλύτερη ομάδα της la Fábrica, ο Torrejón προτίθεται να επεκτείνει το επίτευγμά του με την ομάδα του Chamartin μέσω των παιδιών του.

Luca Zidane (Μασσαλία, 1998) - Τερματοφύλακας

Προσγειώθηκε στο Valdebebas το 2004, μόλις στα έξι του, κι από τότε έχει ψηθεί στα χαμηλότερα κλιμάκια της la Fábrica. Ένας τερματοφύλακας που ξεχωρίζει για την ανδρεία του. Εθισμένος στην προώθηση των αμυντικών γραμμών στην μια και στην άλλη περίσταση, κάτι που του έχει προκαλέσει κάποιο λάθος. Συνοδευόμενος απ’την καλή του φυσική κατάσταση -ύψος 1,81- που του επιτρέπει να ανταπεξέλθει με ευκολία στο εναέριο παιχνίδι. Η κυριαρχία του με τη μπάλα στα πόδια είναι αναμφισβήτητη, όπως και οι τεχνικές προϋποθέσεις του που έχουν βελτιωθεί χρόνο με το χρόνο. Ο Luca έχει παίξει όλα τα παιχνίδια του Youth League φέτος και μ’αυτόν στο τέρμα, η Juvenil έχει χάσει μόλις έναν αγώνα, τον επαναληπτικό ενάντια στη Ντόρτμουντ (1-3). Επίσης, στα 18 του, ο τερματοφύλακας αποτελεί ήδη μέρος του ρόστερ της Castilla και σήμερα είναι ο φύλακας του τέρματος της θυγατρικής. Απ’τη στιγμή που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ο τερματοφύλακας δεν έχει δει κανένα παιχνίδι απ’τον πάγκο. Ο Ζιντάν έχει υπολογίσει ήδη τον τερματοφύλακα πολλές φορές φέτος, κι ο Luca έχει φτάσει να ανακηρυχθεί πρωταθλητής του Supercopa με την πρώτη ομάδα.

Achraf Hakimi (Μαδρίτη, 1998) - Δεξιός μπακ

Γνωστός ως Arra. Ήταν ένας απ’τους πέντε που διερευνήθηκαν απ’τη FIFA παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Μαδρίτη κι ότι βρίσκεται στη madridista cantera απ’το 2008. Θεωρείται ένα απ’τα μεγαλύτερα μαργαριτάρια της La Fábrica και πολλοί τον βλέπουν ως τον μελλοντικό Dani Carvajal. Διαθέτει ένα πολύ παρόμοιο προφίλ με του τωρινού 2 της πρώτης ομάδας. Πολύ επιθετικός μπακ -η κληρονομιά του της εποχής του ως εξτρέμ-, καθοριστικός στην επίθεση της ομάδας. Οι προωθήσεις του καταφέρνουν να περιστρέφουν το επιθετικό παιχνίδι απ’την πλευρά του. Ξεχωρίζει για τον μεγάλο διασκελισμό και την ταχύτητα του. Η απόδοσή του κατά το πρώτο έτος της Castilla είναι περισσότερο από αξιοσημείωτη (19 παιχνίδια βασικός). Στα 18 του έχει κληθεί ήδη στην εθνική ομάδα του Μαρόκου. Επιπλέον, η ποιότητά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη απ’τον Ζιντάν ο οποίος τον υπολόγισε ήδη στην περιοδεία αυτού του καλοκαιριού κι έχει μπει στην αποστολή της πρώτης ομάδας δύο φορές αυτό το 2017, στον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Θέλτα και στη Liga ενάντια στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο Youth League έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια κι έχει ένα γκολ και μία ασίστ (Ντόρτμουντ).

Manu Hernando (Palencia, 1998) - Στόπερ

Εντάχθηκε στη La Fábrica στα 12 του κι αυτή η σεζόν είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκεται στη Juvenil A. Ένας στόπερ πολύ ολοκληρωμένος που ξεχωρίζει πάνω απ 'όλα λόγω της υψηλής τεχνικής του ποιότητας. Έχει καλή σωματική, είναι ισχυρός και πολύ γρήγορος. Του αρέσει να οργανώσει κι έχει καλή αντίληψη του παιχνιδιού, βασικό χαρακτηριστικό κατά την τοποθέτηση των συμπαικτών του. Ένας πολύ εύστοχος αμυντικός μπροστά απ’το τέρμα. Διαθέτει ένα καλό διασκελισμό με τη μπάλα κι έχει καλή εμπειρία στην εκτέλεση φάουλ. Στο «Champions Juvenil» έχει συμμετάσχει σ’όλες τις αναμετρήσεις εκτός απ’το δεύτερο σκέλος εναντίον της Ντόρτμουντ (μοναδική ήττα του συνόλου του Guti). Επιπλέον, ο παίκτης έχει αποδείξει την πτυχή του στο σκοράρισμα στον αγώνα εναντίον της Σπόρτινγκ (1-3).

Óscar Rodríguez (Talavera, 1998) - Επιτελικός μέσος

Φάνηκε να’ρχεται. Προσγειώθηκε στο Valdebebas στα 11 του και το ποδόσφαιρό του έχει σμιλευτεί στις χαμηλότερες κατηγορίες φτάνοντας να θέλξει με το παιχνίδι του. Είναι ο διευθυντής της Juvenil A, έχει τη μπαγκέτα της ομάδας ανά πάσα στιγμή και τη διευθύνει όπως κανείς. Παίζει, κάνει την ομάδα του να παίξει και μετατρέπει γκολ. Ένας παίκτης που προσφέρει θράσος, τελική πάσα κι επίσης παύση. Δεν τραυλίζει όταν γυρίζει να υποδεχτεί τη μπάλα και να επιστρέψει στην επίθεση. Ενδεχομένως να’ναι ένα απ’τα μεγαλύτερα ταλέντα της cantera κι έχει ήδη αρκετούς μνηστήρες. Αδιαμφισβήτητος στην εντεκάδα του Guti, έχει συμμετάσχει σε έξι απ’τους επτά αγώνες της διοργάνωσης στην οποία έχει ένα γκολ, στη νίκη εναντίον της Ντόρτμουντ (2-5)

Mink Martin Peeters (Nijmegen, 1998) - Μέσος

Προερχόμενος απ’τον Ajax, ενσωματώθηκε στη madridista cantera στα 16 του. Οι μυϊκοί τραυματισμοί έχουν μετατραπεί σε μια δοκιμασία για τον παίκτη, αλλά οι λάμψεις της ποιότητάς του υπήρξαν αποφασιστικής σημασίας στο μέλλον του στην οντότητα. Ένας επιτελικός μέσος της ολλανδικής σχολής. Πολύ τεχνικός, που ξεχωρίζει για τον σπουδαίο χειρισμό του της μπάλας. Καθοριστικός στην επίθεση και με μεγάλη ευκολία να σπάει την άμυνα χάρη στη μεγάλη αντίληψή του για το παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ταχύτητα και υπερχείλιση που προσφέρει πολύ καθετότητα στο ομαδικό παιχνίδι. Η σεζόν του ξεκίνησε το Νοέμβριο αφού ανάρρωσε από έναν απ’τους τραυματισμούς του, έτσι ώστε έχει συμμετάσχει αποκλειστικά σε μια αναμέτρηση του Youth League, εναντίον της Μονακό. Ο παίκτης δεν χρειάστηκε περισσότερο από έναν αγώνα για να βγάλει την ποιότητά του στην την Ευρώπη. Ο Mink μπήκε ως αλλαγή στο 45ο λεπτό με το σκορ κατά στο 2-0 και ήταν ένας απ’τους υπεύθυνους της ανατροπής του παιχνιδιού, σκοράροντας δύο γκολ.

Sergio Diaz (Itaugua, 1998) - Επιτελικός μέσος

Πρόσφατα αφιχθείς απ’την Παραγουάη. Προσγειώθηκε στο Valdebebas αυτό το καλοκαίρι ως μία απ’τις μεγάλες μεταγραφές της Castilla. Ένας ποδοσφαιριστής της επίθεσης που ξεχωρίζει για την σπουδαία προσαρμογή του, δεδομένου ότι, αν και συνήθως παίζει μεσοεπιθετικός ή εννέα, μπορεί επίσης να λειτουργήσει και στα δύο άκρα. Στα παρατσούκλια του, ξεχωρίζει το «Παραγουανός Κουν», λόγω του ότι το παιχνίδι του μοιάζει με του Agüero. Ένας γρήγορος και ισχυρός παίκτης με καλές ικανότητες καθοδήγησης της μπάλας. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη ευκολία του μπροστά στο τέρμα. Στο Youth έχει συμμετάσχει σ’έξι παιχνίδια και είναι ο πρώτος σκόρερ του συνόλου του Guti με τέσσερα γκολ (Σπόρτινγκ, Λέγκια, Sporting και Μονακό). Επίσης, ο Παραγουανός διατηρεί το pichichi της Castilla μαζί με τον Enzo και τον Campuzano με πέντε γκολ.

Federico Valverde (Μοντεβιδέο, 1998) - Μέσος

Μια άλλη απ’τις μεγάλες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Έφτασε απ’την Πενιαρόλ, όντας ένας επιθετικός μέσος που ξεχώριζε για την κούρσα του και την ευκολία να φτάνει στην περιοχή, αλλά η μεταμόρφωσή του ήταν πλήρης. Στην Castilla έχει οπισθοχωρήσει φτάνοντας να παίξει στόπερ σε μια αναμέτρηση. Το έργο του στη σκιά είναι απαραίτητο στο παιχνίδι της ομάδας. Διακεκριμένος για το σουτ του και τα δυνατά κουβαλήματά του που δικαιολογούν το σχόλιο με το οποίο τον ταύτιζαν με τον Steven Gerrard. Επίσης, ο Pajarito έχει μετατραπεί σ’ένα προπύργιο της στρατηγικής και σε πολλές περιπτώσεις, ο υπεύθυνος για τη εκτέλεση πολλών πλευρικών φάουλ. Με το σύνολο του Guti έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη κι έχει μια ασίστ εναντίον της Σπόρτινγκ (1-1).

Franchu Feuillasier (Mar del Plata, 1998) - Μέσος

Στην la Fábrica απ’το 2009. Ένας παίκτης απ’το San Marin που ξεχωρίζει για το θράσος του και τη μεγάλη δεξιοτεχνία του και με τα δύο πόδια. Είναι γενναίος κι έχει ένα τολμηρό στυλ που του επιτρέπει να συχνά ξεπερνά τους αμυντικούς. Επιπλέον, το καλό χτύπημά του στη μπάλα του επιτρέπει να’χει μια μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία των γκολ. Στο Ευρωπαϊκό τουρνουά, ο Franchu έχει δύο γκολ επί των Λέγκια (3-2) και Sporting (1-3) και στην πρόκριση στα προημιτελικά ήταν υπεύθυνος για την ασίστ έτσι ώστε ο Mink να βάλει το πρώτο γκολ των λευκών.

Dani Gómez (Alcorcon, 1998) - Επιθετικός


Έχει έξι σεζόν στα λευκά. Εντάχθηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες το 2011, στα 13 του. Ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, την ικανότητά του να ξεμαρκάρεται και τη μεγάλη κινητικότητά του εντός της περιοχής. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να’χει ένας καλός επιθετικός. Είναι πολύ εκρηκτικός κι έχει ένα πολύ ισχυρό σουτ. Επιπλέον, είναι ευκίνητος και σπάνια αποτυγχάνει εντός της περιοχής. Συγγραφέας δύο γκολ στο Youth League, το τελευταίο στον αγώνα κατά της Μονακό. Ο παίκτης, όπως κι ο Mink, ήρθε απ’τον πάγκο στο 45' κι άλλαξε εντελώς το ρυθμό του παιχνιδιού. Σκόραρε το τρίτο γκολ, το γκολ που σήμαινε τη νίκη για το σύνολο του Guti.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.