News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η κόλαση του Zidane

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Του José Luis Calderón

Το El Sadar, καταραμένο γήπεδο για τον Γάλλο


Το El Sadar τον Ζιντάν τον πνίγει. Είναι μια ιστορία που κουβαλά απ’την εποχή του ως παίκτης. Η επίσκεψη στην Παμπλόνα κατέληξε να’ναι ένα ραντεβού που τον κατσουφιάζει. Για ότι ήταν, δεν του κάνει καμία χάρη. «Δεν ήμουν άνετα εκεί. Επιβεβαιώνω ότι ήταν μια άβολη επίσκεψη. Μας έχουν κάνει πάντα περίπλοκα τα πράγματα κι αυτό δεν θ’αλλάξει», ομολόγησε χθες ο Ζιντάν, τώρα μ’ένα μεγάλο χαμόγελο.

Αλλά ναι, η Οσασούνα είχε κάνει τους λευκούς να υποφέρουν στο γήπεδό της κι ο Ζιντάν μπόρεσε να το διαπιστώσει από πρώτο χέρι. Μάλιστα, έχασε στις δύο πρώτες επισκέψεις του (3-1 την σεζόν 01-02 και 1-0 την σεζόν 02-03). Στην δεύτερη απ’αυτές, κατέληξε ν’αντικατασταθεί απ’τον Morientes 20 λεπτά πριν το τέλος. Δύο εξαντλητικές μάχες και δύο οδυνηρές ήττες.

Την τρίτη φορά που έπρεπε να επισκεφθεί την Παμπλόνα δεν έπαιξε γιατί ήταν τραυματίας. Ακόμα κι έτσι, απ’την τηλεόραση, μπόρεσε να γίνει μάρτυρας μιας νέας γκέλας του λευκού συνόλου στο El Sadar (1-1). Στην τέταρτη θα’παιρνε τη νίκη κι ο Zizou θα αποτίνασσε την ιδιαίτερη κατάρα του με τους κόκκινους, κερδίζοντας με 1-2, όχι χωρίς ταλαιπωρία, επειδή ο Helguera έβαλε το νικητήριο γκολ 10 λεπτά πριν το τέλος. Στην επόμενη σεζόν, του αντίο του στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ταξίδεψε λόγω τιμωρίας. Και η Μαδρίτη κέρδισε (0-1) σ’ένα ματς που έμεινε στην ιστορία όχι για τον λευκό θρίαμβο ή την απουσία του Zizou, αλλά για την ρίψη μιας κανάτας λαδιού απ’τις κερκίδες.

Ταλαιπωρία στον πάγκο


Πλέον στην εποχή του στον πάγκο, δεν γλίτωσε επίσης από τρομάρες εναντίον της Οσασούνα, επειδή στο στάδιό του ως βοηθός του Αντσελότι, στην σεζόν 13-14, η Μαδρίτη παραχώρησε μια απρόσμενη ισοπαλία στην Παμπλόνα. Φυσικά, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου που την αντιμετώπισε στην ίδια σεζόν, κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας (0-2). Τώρα ο Ζιντάν επιστρέφει στην ιδιαίτερη κόλασή του στο El Sadar ως προπονητής και την la Liga στο διακύβευμα. Και ξέρει ότι, συγκεκριμένα, δεν πρόκειται να’ναι καθόλου απλό. «Ξέρουμε τι μας περιμένει στην Παμπλόνα», λέει ο Zizou, ότι δεν εφησυχάζει ούτε στο ελάχιστο όταν παίζει ενάντια στον τελευταίο στο γήπεδό του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.