News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema, ένα φαινόμενο μ’ένα εξωφρενικό παιχνίδι

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Μπενζεμά φιλοξενεί στο παιχνίδι του μια ίδια δυαδικότητα κάποιων ιδιοφυϊών: είναι ένα φαινόμενο, αλλά κάνει πολύ νευρικούς τους ανθρώπους. Το ποδόσφαιρό του μπορεί να φτάσει να’ναι εξωφρενικό. Έχει κλάση, είναι ένας άριστος, διακοσμείται μ’ένα φανταστικό παιχνίδι με τα πόδια, συνεργάζεται με μια εκπληκτική ευκολία, διαθέτει μια ικανότητα εκτέλεσης περισσότερο από αποδεκτή, αλλά δεν είναι ένας παίκτης λαϊκίστικος. Δεν πουλάει. Έχει το απόγευμα ή δεν το έχει. Κι όταν δεν το έχει, συνοδεύει κάθε μία απ’τις αποτυχίες του, φορώντας πρόσωπο ανόητου. Σαν το ματς να μην ήταν μαζί του. Επιπλέον, μερικές φορές δίνει την εντύπωση ότι ο Benzema πρόκειται να επιτεθεί προς το τέρμα που δεν είναι. Η ψυχρότητα του, η έλλειψη ανταπόκρισής του στο λάθος, τον μετατρέπει σ’έναν εύκολο στόχο για κριτική.


Ένας εξαιρετικός συνεργάτης

Ωστόσο, αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Πρόκειται για έναν παίκτη με καλύτερους αριθμούς απ’ό, τι αισθήματα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, σχηματίζει μια απ’τις πιο θανατηφόρες συνεργασίες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και της la Liga. Πηγαίνετε απλά στο αρχείο. Ο Μπενζεμά είναι θύμα του νούμερού του -ποιος έδωσε το 9 σ’έναν παίκτη που δεν είναι εννέα;- κι ενός κακού που το Bernabeu δεν συγχωρεί: της νωθρότητας. Πριν, πέρασαν από εκεί, αρτίστες τόσο φημισμένοι όπως ο Manolo Velázquez, ο Martin Vázquez ή ο Guti. Τον Martin Vázquez, ο πιο καυστικός τομέας του γηπέδου, έφτασε να του δώσει το ψευδώνυμο Maripili. Σύμφωνα με τον Valdano, τον Guti τον τιμωρούσε ότι, κάθε φορά που έχανε τη μπάλα, είχε το τικ να χτενίζεται. Και, φυσικά, οι άνθρωποι τσαντίζονταν μ’αυτούς τους τρεις.


Είναι κάτι παρόμοιο με την επίδραση που προκαλεί η βραδύτητα στην οποία μπαίνει ο Μπενζεμά στις χειρότερες στιγμές του. Θα μπορούσε να το επιλύσει προσπαθώντας να σώσει κανά δυο άχρηστες μπάλες και βγάζοντας το 9 απ’την πλάτη. Αλλά δεν θα το κάνει, γιατί δεν το βγάζει. Ο Μπενζεμά έχει τα ζεστά πόδια και το κρύο στήθος. Οι δυο τους, κοινό και παίκτης, θα πρέπει να συνυπάρξουν μ’αυτό. Το αγόρι δεν το βοηθά το κηδεμονικό ύφος που είχε πάντα μαζί του ο Florentino, ούτε ένας υποτιθέμενος προστατευτισμός του Ζιντάν υπό την αρετή του συμπατριώτη. Ο Μπενζεμά πρέπει να αμύνεται με βάση την κλάση. Σε άλλους αρκεί ν’αφήνουν το γήπεδο οργωμένο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.