News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bale, σε λειτουργία Bale

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Του Enrique Ortego

Η αβεβαιότητα του αποτελέσματος, όχι του παιχνιδιού-η κυριαρχία και η ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν συντριπτικές- καθυστέρησε δέκα λεπτά την επιστροφή του Μπέιλ. Η ιδέα ήταν να παίξει 30 λεπτά. Στο Mestalla την Τετάρτη θα μπορούσε να παίξει πλέον ένα ημίχρονο (45') και στη συνέχεια να του χορηγηθεί η θέση βασικού την οποία δεν αμφισβητεί κανείς, ακόμη κι αν δεν παίξει ούτε τα επόμενα παιχνίδια ολόκληρα.

Ήταν 20' συν τις καθυστερήσεις αυτά που έπαιξε. Βγήκε ανεξέλεγκτος. Η πρώτη του επαφή με το παιχνίδι ήταν μια ανάκτηση της μπάλας και η δεύτερη ή η τρίτη, μια ενέργεια, επίσης αμυντική, στην οποία μπορεί να διαπιστωθεί αν ένας παίκτης έχει επανέλθει σίγουρα ή αν έχει ακόμα στο μυαλό ψήγματα του τραυματισμού. Ήταν κοντά σ’ένα κόρνερ, η μπάλα ήταν διεκδικούμενη μεταξύ δύο αντιπάλων κι ο Gareth έβαλε το πόδι δυνατά, με θάρρος. Έδιωξε τη μπάλα. Ασήμαντη φάση για το παιχνίδι λόγω του που γίνονταν, αλλά σημαντική για τον παίκτη που βγήκε ενισχυμένος απ’αυτήν.

Από εκεί και πέρα, στο τρέξιμο. Ο Ζιντάν τον έβαλε στην αριστερή πτέρυγα. Περιέργως, τα δύο τελευταία παιχνίδια πριν απ’τον τραυματισμό είχε παίξει σ’αυτή τη θέση, την πιο φυσική του κι όχι στη δεξιά όπου είχε παίξει τα 15 προηγούμενα. Ήταν εναντίον της Ατλέτικο στο Vicente Calderón (0-3) και στο José Alvalade εναντίον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου και τραυματίστηκε.

Εναντίον της Εσπανιόλ, η απουσία του Μπενζεμά και το ότι ο Morata βγήκε για να μπει αυτός, διευκόλυνε το να παίξει σ’αυτή την περιοχή. Ο Lucas Vázquez παρέμεινε στα δεξιά κι ο Κριστιάνο τοποθετήθηκε καθαρός φορ. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Ζιντάν έχει σχεδιάσει κάποια φόρμουλα έτσι ώστε το BBC να συγκατοικεί, με τον Ουαλό να ξεκινά απ’τα αριστερά. Η πραγματική πλευρά του.

Στη φάση του δεύτερου madridista γκολ, αποκαλύφθηκαν πολλά απ’τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Ουαλού. Εκείνα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα’χει και πάλι με την παρουσία του στην ομάδα. Μιλάμε για την ταχύτητα· ευκολία στην καθοδήγηση στο τρέξιμο κι επίθεση στους χώρους, αυτό που είναι γνωστό στο ποδόσφαιρο ως βάθος· πλάτος, γιατί περίμενε την πάσα του Isco στο ορθάνοιχτο χάσμα στην πλευρά· τέχνη για να σηκώσει το κεφάλι πριν την εκτέλεση και να παρακολουθήσει πως ήταν ο ορίζοντας και, τελικά, διαγώνιο σουτ κι ακρίβεια στο απέναντι δοκάρι. Γκολ. Ο αγνός Bale.

Σ’αυτά τα 20 λεπτά του δόθηκε επίσης χρόνος για ν’αποδείξει ότι δεν έχει χάσει δύναμη στο άλμα, το οποίο θα του επιτρέψει να συνεχίσει να κυριαρχεί στο εναέριο παιχνίδι και στις δύο περιοχές και να επιβεβαιώσει ότι αν διατηρεί το αμυντικό κίνητρο που είχε όταν τραυματίστηκε και που έδειξε σήμερα όταν η ομάδα του έπρεπε να οπισθοχωρήσει, μπορεί να γίνει και πάλι ο Μπέιλ της αρχής της σεζόν... με τρεις μήνες λιγότερης φθοράς στα πόδια του και στο κεφάλι του. Ή μ’άλλα λόγια, μια καθόλα μεταγραφή γι’αυτήν την τελική ευθεία της σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.