News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Του Raúl του "τα πρήζουν" επίσης με το ότι δεν είναι madridista

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Το μυθικό 7 της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν πρέσβης της Laliga επικρίνεται έντονα για το ότι έγραψε ότι είναι μια ευχαρίστηση να απολαμβάνει τα γκολ του Μέσι κάθε μέρα στην Laliga. Πού πήγε η αρχοντιά;


Κατάσταση: η Unión Deportiva Las Palmas ήταν η μοναδική ομάδα απ’τις 35 που έχει αντιμετωπίσει με την FC Barcelona στην αποκαλούμενη τώρα Laliga Santander, που ο Leo Messi δεν είχε ακόμη σκοράρει ένα γκολ. Χθες το έκανε, βάζοντας ένα απ’τα πέντε που δέχτηκε η canario ομάδα στο Camp Nou. Αυτό ισοφάρισε το ρεκόρ του Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο, του θρυλικού πρώην αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είχε σκοράρει επίσης ενάντια σε 35 ομάδες κατά τη διάρκεια των δεκαέξι σεζόν στην πρώτη λευκή ομάδα.

Σε αντίθεση με ό, τι εύχεται όλος ο barcelonismo - και τώρα μένει να δούμε αν θέλει επίσης ο Μέσι ν’ανανεώσει ή όχι -, ο Μαδριλένος επιθετικός δεν μπόρεσε ν’αποσυρθεί στο Santiago Bernabeu κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Μαδρίτη απ’τη μια μέρα στην άλλη κι απ’την πίσω πόρτα. Πρώτα πήγε στη Γερμανία, συγκεκριμένα στην Schalke 04, μια μεταγραφή που κατέστη εφικτή μόνο επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης ανέλαβε ένα μέρος του μισθού του, μετά στην Αλ-Σαντ του Κατάρ, την σημερινή ομάδα του Xavi Hernandez, και, τέλος, στη New York Cosmos, όπου κρέμασε τα παπούτσια του.

Αλλά επιστρέφοντας στον Μέσι, ο επίσημος λογαριασμός της Laliga στο Twitter συνεχάρη τον Αργεντινό για το ρεκόρ του σ’ένα tweet το οποίο σχολίασε με τη σειρά του ο Raúl μ’ένα μήνυμα που απευθύνεται στο 10 της Barca: "Μια ευχαρίστηση να απολαμβάνω τα γκολ του κάθε μέρα στη #LaLiga". Υπενθυμίζεται ότι εδώ κι ένα χρόνο, αυτός που ήταν το 7 της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πρέσβης της Laliga, μια θέση που, λογικά, συνεπάγεται την εκπροσώπηση όλων των ομάδων του ισπανικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο της Ρεάλ Μαδρίτης κι ακόμα και της FC Barcelona, ​​ως εκ τούτου, για παράδειγμα, το περασμένο έτος παρέστη σε μια εκδήλωση του καταλανικού συλλόγου στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, κι όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλους θρύλους του madridismo, όπως τους Vicente del Bosque και Ίκερ Κασίγιας, πολλοί οπαδοί δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Raúl στα κοινωνικά δίκτυα με τόση ή περισσότερη σφοδρότητα απ’όση όταν παρέστη στην εν λόγω εκδήλωση της Barca στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Όλος ο madridismo κατανοεί ότι εργάζομαι για την Laliga κι αν η Barça ανοίγει μια έδρα στη Νέα Υόρκη έπρεπε να παραστώ", είπε ο Ραούλ μετά την εμφάνισή του σε μια φωτογραφία μαζί με τους ηγέτες του καταλανικού συλλόγου, επιπλέον με τους πρώην azulgranas Ροναλντίνιο και Stoichkov. "Πήγα στα εγκαίνια της έδρας της Barcelona, στη Νέα Υόρκη, έκανα ό, τι έπρεπε να κάνω. Είμαι madridista, αλλά πιστεύω έχω πάντα πολύ σεβασμό με όλους τους συλλόγους", φάνηκε ν’αναγκάζεται να υπενθυμίσει ή να εξηγήσει.


Το είπε ο Del Bosque, πρώην παίκτης και πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στην El Confidencial. «Τις προάλλες πήγα στην La Albuera, ένα χωριό του Badajoz, όπου μου απένειμαν ένα βραβείο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με πλησίασε ένας δημοτικός σύμβουλος του δημαρχείου της περιοχής και, με κάποια έμφαση, μου είπε: "Εσείς δεν είστε madridista!". Δεν άργησα ούτε ένα δευτερόλεπτο να του απαντήσω και του είπα τι σκέφτομαι: "Άνθρωπε, δεν μπορώ να έχω αγάπη για τον Florentino Pérez, ούτε να’μαι φίλος του, αλλά δεν θα πάω ποτέ ενάντια στη Μαδρίτη (...)". Έχω συνδεθεί με την ομάδα 36 χρόνια από διάφορες θέσεις. Ως εκ τούτου, το να’ρχεται ένας τύπος της La Albuera και να μου λέει ότι εγώ δεν είμαι madridista, μ’ενοχλεί». Όχι, δεν είναι τυχαίο που ο Del Bosque αναφέρει το όνομα του Florentino Pérez, καθώς είναι γνωστό ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης κρύβεται πίσω απ’αυτές τις καμπάνιες που έρχονται τόσο καλά, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική, στον επικεφαλής ιδεολόγο του.

Περιττό να θυμηθούμε αυτό που έπρεπε να υποφέρει ο Κασίγιας, καθώς, όπως κατήγγειλε ο επίσης πρώην madridista Tote, στην περίπτωση του τερματοφύλακα το χειρότερο ήταν ότι η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κούνησε ούτε ένα δάχτυλο για ν’απαιτήσει τον σεβασμό που, για παράδειγμα και χωρίς να προχωρήσουμε περαιτέρω, έχει ζητήσει για τον Sergio Ramos απ’τους οπαδούς της Σεβίλλης... «Τον Ίκερ δεν τον σέβονται, ούτε οι οπαδοί ούτε το ίδρυμα, το οποίο θα έπρεπε να τον είχε περιβάλλει πολύ περισσότερο από ό, τι έχει κάνει», δήλωσε ο Tote , ο οποίος, παρεμπιπτόντως, απ’τη μια μέρα στην άλλη έπαψε να σχολιάζει αγώνες στην Real Madrid Televisión.

Είναι αλήθεια ότι σ’αυτούς τους καιρούς της οπαδικής και δουλοπρεπής δημοσιογραφίας (;) δεν είναι πολύ συνηθισμένο ν’ακούς έναν madridista να λέει -ή να γράφει σ’αυτήν την περίπτωση- ότι απολαμβάνει τα γκολ ενός παίκτη της Barca. Ως εκ τούτου, μπορεί ακόμη και να’ναι κατανοητό ότι σε κάποιους οπαδούς δεν αρέσει το μήνυμα του Ραούλ για τον Μέσι. Φυσικά, είναι εντελώς άλλο να τον επικρίνουν τόσο σφοδρά, πατώντας την αρχοντιά αυτού για τον οποίο περηφανεύονταν πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης και, πάνω απ 'όλα, να αμφισβητήσουν το madridismo ενός μύθου, κάτι που σίγουρα θα καταλήξει να ενοχλήσει τον Ραούλ όπως συμβαίνει με τον Del Bosque.




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.