News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Pizjuán τσιμπάει με τον Sergio Ramos, ο οποίος δεν πανηγύρισε το…αυτογκόλ του

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Ο αρχηγός της Μαδρίτης αποδοκιμάστηκε σ’όλο το ματς

Ο αρχηγός της Μαδρίτης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Έγινε δεκτός με μια pañolada κι ένα πανό που έλεγε «Αυτό δεν θα’ναι ποτέ το σπίτι σου», αποδοκιμάστηκε σ’όλο το παιχνίδι και σκόραρε το 1-1


"Το θέμα το θεωρούμε λήξαν και σκεφτόμαστε μόνο να παίξουμε ένα μεγάλο παιχνίδι ποδοσφαίρου", είπε ο Ζιντάν την παραμονή της επιστροφής στο Sánchez Pizjuán, όταν ρωτήθηκε για τη φιλονικία της Πέμπτης, του Sergio Ramos με τους οπαδούς της Σεβίλλης. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης υπόσχονταν πολλές ευτυχίες. Ήταν μια μεγάλη αναμέτρηση ποδοσφαίρου, ναι, αν και η ομάδα του τελικά την έχασε (2-1). Ωστόσο, λίγο πριν σφυρίξει το τέλος ο canario Hernandez Hernandez, οι κερκίδες αφιέρωσαν μια pañolada στον παίκτη του Camas, ο οποίος, επιπλέον, αποδοκιμάστηκε κάθε φορά που άγγιζε τη μπάλα. Δηλαδή, όσο αφορά το θέμα ως λήξαν, σε καμία περίπτωση.

Επίσης αποθεώθηκαν τα ονόματα των Dani Alves και Rakitic, για τους οποίους ο Sergio παραπονέθηκε «ότι γίνονται δεκτοί ως θεοί κάθε φορά που επισκέπτονται το Pizjuán, παρά το γεγονός ότι δεν μεγάλωσαν εδώ». Καπρίτσια της μοίρας: για να κορυφώσει σε μια δύσμοιρη νύχτα για τον ίδιο και για την ομάδα του, που έχασε μετά από 40 παιχνίδια, ο Ράμος σκόραρε και πάλι, αν κι αυτή τη φορά το έκανε στο δικό του τέρμα, μ’ένα γκολ στο 85ο λεπτό που επέτρεψε στη Σεβίλλη να ισοφαρίσει και να ξεκινήσει μια ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 92'.

Η εκστρατεία που ξεκίνησε μέσω των κοινωνικών δικτύων με το «hashtag» #SergioRamosEresNoGrato (Σέρχιο Ράμος δεν είσαι ευπρόσδεκτος) εισχώρησε μεταξύ των περισσότερων sevillistas, ως εκ τούτου, αυτή τη φορά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι το Gol Norte ήταν η μόνη κερκίδα του Nervión που θυμήθηκε τον Ramos σε όλο το ματς. Φυσικά, ήταν στο πέταλο στο οποίο βρίσκονταν οι Biris εκεί όπου υπήρξε το μόνο πανό για τον Sergio και το οποίο έγραφε «Αυτό δεν θα’ναι ποτέ το σπίτι σου». "Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι εύκολο να παίξει έτσι», είπε μετά τον αγώνα ο συμπαίκτης του, Dani Carvajal. "Είναι από εδώ και είναι σα να πάω εγώ στην Leganes και να με αποδοκιμάζουν και να με βρίζουν σε κάθε μπάλα. Δεν είναι δίκαιο το πώς τον έχουν υποδεχτεί, αλλά έχει αρκετή εμπειρία για να το ξεπεράσει», πρόσθεσε ο μπακ.

«Θα μου άρεσε να’χα μια άλλη υποδοχή, αλλά δεν θα αλλάξει επειδή κάποιοι έχουν ήδη επιφορτιστεί να μην αλλάξει»

"Είναι ένα πολύ περίπλοκο στάδιο. Η Σεβίλλη δεν είναι τυχαίο που είναι ψηλά επειδή κάνει τα πράγματα πολύ καλά", δήλωσε ο ίδιος ο Ράμος στο τέλος της φανταστικής αναμέτρησης. «Θα μου άρεσε να’χα μια άλλη υποδοχή, αλλά δεν θα αλλάξει επειδή κάποιοι έχουν ήδη επιφορτιστεί να μην αλλάξει. Φεύγω πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη στάση μου. Ως αρχηγός, ένιωσα την αγάπη της ομάδας μου και των οπαδών μου. Δεν θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με αυτό. Αν υπάρχουν βίαιοι, να λάβουν μέτρα», δήλωσε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης.


Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν ο Ramos ο οποίος προκάλεσε την πυρκαγιά της οποίας, 11 χρόνια μετά την αναχώρησή, υπήρχαν ακόμα μερικές στάχτες. Το μεγάλο λάθος του ήταν να προσπαθήσει να τη σβήσει με βενζίνη, όταν αυτή ζωντάνευε. Οι χειρονομίες του προς το εν λόγω Gol Norte του Pizjuán μετά απ’το πέναλτι στο ματς Κυπέλλου, πρώτα δείχνοντας το όνομά του στην πλάτη και μετά κατά πρόσωπο βάζοντας τα χέρια στ’αυτιά, έδωσε λόγους στους Biris να τον παρενοχλούν όπως συνηθίζουν και, το χειρότερο, να παρασύρουν και τους περισσότερους sevillistas. Εξ ου και το Ανδαλουσιανό club καταδικάζει τις προσβολές των οπαδών του στον madridista στόπερ, αν και θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην ίδια ανακοίνωση ζήτησε απ’τη Laliga να τον καταγγείλει ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού της RFEF, ή, ενδεχομένως, στην Κρατική Επιτροπή κατά της Βίας.

Όπως κι ενάντια στ’άλλα δύο πρόσφατα παιχνίδια εναντίον της Σεβίλλης, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε και πάλι ένα πέναλτι υπέρ, αν κι αυτή τη φορά δεν το χτύπησε ο Sergio Ramos. Ο Cristiano, απόντας απ’τους δύο αγώνες του Copa -όπως κι ο Sergio στον πρώτο- ανέλαβε την εκτέλεση και το έβαλε (0-1). Στη συνέχεια ήρθε το αυτογκόλ του sevillano από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Sarabia, και λίγα λεπτά αργότερα το τελικό 2-1 του Jovetic.

"Ο Sergio έχει δείξει μια μεγάλη προσωπικότητα κι έχει δείξει το πόσο μεγάλος είναι", δήλωσε ο Emilio Butragueño, διευθυντής των θεσμικών σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης. «Η ατυχία ήταν στο απόγειο μ’αυτόν, μ’αυτό το γκολ που έβαλε, αλλά μας άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του σ’ένα παιχνίδι που δεν ήταν καθόλου εύκολο γι'αυτόν», πρόσθεσε. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Ο Sergio έχει κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και είμαι πολύ ικανοποιημένος για όλα όσα έχει κάνει, με προσωπικότητα», είπε ο Γάλλος προπονητής.


Δεν αποδοκίμασαν μόνο οι Biris...

"Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανένδοτη όταν εφάρμοσε με απόλυτη σταθερότητα τη μηδενική ανοχή κατά της βίας", αναφέρει η δήλωση της Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία, επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξή της για τον Sergio Ramos κι έδειξε την προθυμία της «να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους συλλόγους για την εξάλειψη της βίας». Όπως θυμόταν σωστά ο Alfredo Relaño, "η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τους ultrasur της, ως ένα γρανάζι του συλλόγου. Στα χρόνια του Μουρίνιο φώναζαν: «¡'Marca' y 'As', cámara de gas!("«Marca» και «As» θάλαμος αερίων)», χωρίς να κατηγορούν το club. Αλλά όταν ο Florentino Pérez έδιωξε τον Μουρίνιο, στράφηκαν εναντίον του και στη συνέχεια ενδιαφέρθηκε να τους διώξει".

Είναι προφανές ότι η Σεβίλλη έχει ένα πρόβλημα με τους Biris, αν δεν είναι σε θέση να ελέγξει την λεκτική βία τους, αλλά δεν είναι επίσης δίκαιο να αποκαλούνται βίαιοι όλοι οι sevillistas που κατανόησαν τον πανηγυρισμό του Ramos, μετά το γκολ του απ’το σημείο του πέναλτι στον επαναληπτικό του Κύπελλο, ως μια πρόκληση. Όπως διαπιστώθηκε στο παιχνίδι αυτής της Κυριακής, τον Sergio τον περιμένει μια δοκιμασία κάθε φορά που επιστρέφει στο Pizjuán, κι όχι μόνο επειδή οι Biris δεν φαίνονται πολύ πρόθυμοι να πάψουν να τον προσβάλλουν, το οποίο, εκτός από επαίσχυντο κι ακατάλληλο μεγάλων οπαδών όπως οι sevillista, θα συνεχίσει να κοστίζει πολύ ακριβά στην ομάδα.

«Το γκολ ήταν μια φάση και σε προσωπικό επίπεδο ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, απ’τα καλύτερα από τότε που ήρθα να παίξω στο Pizjuán»


Το ότι η πρώτη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στη σεζόν ήρθε στο Nervion ήταν μια διπλή τιμωρία για τον Ramos, πάνω απ’όλα επειδή το 1-1 ήρθε μ’ένα δικό του γκολ, ένα γκολ που αυτή τη φορά δεν πανηγύρισε... "Το γκολ ήταν μια φάση και σε προσωπικό επίπεδο ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, απ’τα καλύτερα από τότε που ήρθα να παίξω εδώ στο Pizjuán. Είναι σαφές ότι δεν θα αλλάξω την πραγματικότητα και θα πρέπει να την αποδεχτώ έτσι", είπε ένας παραιτηθείς Sergio. «Είναι ποδόσφαιρο», περιορίστηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Pepe Castro, ο οποίος λοξοκοιτά ήδη προς τον τίτλο του πρωταθλήματος χάρη στη σκληρή δουλειά αυτού του ντουέτου προπονητών που είναι ήδη γνωστό ως «Sampaolillo».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.