News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ronaldo, αναγκασμένος να επανεφευρεθεί με τέσσερις Χρυσές Μπάλες στο μουσείο του

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Δεν βρίσκει το καλύτερο ποδόσφαιρό του, όταν τον χρειάζεται περισσότερο η ομάδα του

Αμφίβολος για το Celta-Ρεάλ Μαδρίτης λόγω ενός δυνατού χτυπήματος

Ο Ρονάλντο δεν προπονήθηκε χθες και είναι σοβαρά αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα εναντίον της Θέλτα. Έχει ένα δυνατό χτύπημα στο δεξί πόδι που τον εμποδίζει να κλωτσήσει τη μπάλα. Ο Zidane δεν θα τον ρισκάρει, εάν δεν τον δει σήμερα σε πλήρεις συνθήκες




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περνά από μια ευαίσθητη στιγμή. Πριν από δύο εβδομάδες εξυψώθηκε στους ποδοσφαιρικούς βωμούς επίσημα, και τόλμησε ακόμη και να αυτοανακηρυχθεί ως «ο καλύτερος». Δεκαπέντε μέρες αργότερα, ο Ρονάλντο δεν φαίνεται να’ναι ο ίδιος κι αυτά που ήταν φιλοφρονήσεις έχουν μετατραπεί σε αμφιβολίες κι αποδοκιμασίες εκ μέρος των λευκών οπαδών. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, που θα’λεγε εκείνος, αλλά ο CR7 αντανακλά αυτό που μπορεί να’ναι αυτό το άθλημα, ικανό να συνθλίβει είδωλα μετά από δύο άσχημα παιχνίδια.

Ο Ρονάλντο, όπως λένε οι επικριτές του κι επιβεβαιώνει το ποδόσφαιρό του τις τελευταίες εβδομάδες, πρέπει να επανεφευρεθεί, να’ναι άλλος. Μιλάμε για μια επιχείρηση περισσότερο από περίπλοκη, όταν ο υπαινισσόμενος συγκεντρώνει τέσσερις Χρυσές Μπάλες, όλα τα είδη των επαίνων, κι έχει ανακηρυχθεί απ’τη FIFA ως ο καλύτερος.

Αυτή τη μεταμόρφωση την ξεκίνησε ήδη ο Αντσελότι. Τουλάχιστον αυτή ήταν η ιδέα του, αλλά Ρονάλντο νιώθει πιο άνετα να’ναι ο Ρονάλντο, παρά ένα καθαρό εννέα, απ’αυτά που περιμένουν στην περιοχή για να εμφανιστεί μια μπάλα. Δεν αισθάνεται άνετα κι ανά πάσα στιγμή ψάχνει να βγει στ’αριστερά, για ότι έχει κάνει όλη την καριέρα του.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο Ρονάλντο, σε αναζήτηση αυτής της ταυτότητας του εννέα που διεκδικεί, παύει να’ναι ο αποφασιστικός και goleador CR7 που τόσο λαχταρά η ομάδα απ’τις αρχές της σεζόν. Ψάχνει τη μπάλα ανά πάσα στιγμή, επιδιώκει να συνεργαστεί όπως ποτέ, αλλά βλέπει πως έχει πέσει η απόδοσή του και είναι ο πρώτος που υποφέρει.

Ο Ζιντάν συμμετέχει επίσης στην αναζήτηση ενός νέου Ρονάλντο και το κάνει μην εκθέτοντας πάρα πολύ τον Πορτογάλο. Δεν έπαιξε στο Κύπελλο εναντίον της Σεβίλλης κι όλα δείχνουν ότι δεν θα το κάνει ούτε κι εναντίον της Θέλτα στον επαναληπτικό.

Ο Πορτογάλος έχει ενοχλήσεις λόγω ενός χτυπήματος που υπέστη ενάντια στη Μάλαγα και φαίνεται να’ναι αρκετό επιχείρημα για να συνεχίσει με το σχέδιο που έχει γίνει απ’τον τεχνικό να του δώσει χώρο και χρόνο μεταξύ των παιχνιδιών. Μην ξεχνάτε ότι αυτή τη σεζόν άργησε να αναλάβει δράση, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον τελικό του Euro.

Οι αριθμοί λένε ότι ο καλύτερος Ρονάλντο εμφανίζεται όταν παίζει στο όριο, σε περίπλοκες καταστάσεις, με το νερό στο λαιμό. Τώρα έχει αποφασιστεί (παίκτης και προπονητικό επιτελείο), να μην φθάσουν στο όριο για το καλό της ομάδας και του δικού του ειδικότερα. Το πρώτο είναι αναμφισβήτητο, αλλά το δεύτερο αρχίζει να αποδέχεται συζήτηση. Κι αυτό γιατί ο Ρονάλντο αισθάνεται άνετα όσο περισσότερο παίζει.

Και το χειρότερο για τον Ρονάλντο είναι ότι η ομάδα του χρειάζεται την καλύτερη εκδοχή του επιτακτικά, επειγόντως. Κι αυτή η εκδοχή δεν εμφανίζεται. Το περιβάλλον του CR7 λέει ότι αυτός ο Ronaldo είναι στο δρόμο, ότι αυτή τη φορά θα έρθει στο αποφασιστικό μέρος της σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.