News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane εξετάζει τον gurú και δεξί του χέρι

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Pintus στο προσκήνιο μετά από τόσο μυϊκό τραυματισμό

Ο Γάλλος προπονητής επέμεινε για την υπογραφή του Antonio Pintus για ν’αναλάβει τη σωματική προετοιμασία της ομάδας. Οι μυϊκοί τραυματισμοί τοποθετούν τον Ιταλό γκουρού στο επίκεντρο


Όταν πριν από ένα χρόνο άρπαξε το τιμόνι, το πρώτο πράγμα που διέρρευσε ήταν ότι η φυσική κατάσταση του ρόστερ απείχε πολύ απ’την επιθυμητή. Το έκανε δημόσια περισσότερο από μία φορά και ιδιωτικά σκληρότερα. "Χρειαζόμασταν να βελτιωθούμε σωματικά", είπε σε μια συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο του 2016, βάζοντας το δάχτυλό του σκληρότερα πάνω στην πληγή, όταν είπε ότι «ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζονταν να εργαστεί σκληρότερα για να βελτιώσει» την απόδοσή του. Λόγια που υποδείκνυαν τον Rafa Benitez ως υπεύθυνο του ό,τι τι κατάγγελλε. Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, η εστίαση έχει εγκατασταθεί σ’έναν απ’τους βοηθούς του, μετά τους τραυματισμούς των Modric και Marcelo που έχουν ανοίξει ακόμη περισσότερο μια πληγή που βασανίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που είναι πολύ περισσότερο από ένας απλός βοηθός, είναι ένα είδος γκουρού για τον Γάλλο προπονητή. Ο Antonio Pintus εμφανίζεται τώρα στη σκηνή ως ο μέγιστος υπεύθυνος της σωματικής προετοιμασίας της ομάδας.

Οι παθήσεις μυϊκού χαρακτήρα σφαγιάζουν την Ρεάλ Μαδρίτης από τότε που ξεκίνησε τη σεζόν. Ο Zidane προσπάθησε με την υπογραφή του Pintus, η σωματική κατάσταση της ομάδας να έλαμπε έντονα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, αλλά ο καιρός περνά και πάντα εμφανίζεται ένας παίκτης στην πλευρά των απωλειών. Πολλοί απ’αυτούς λόγω μυϊκών θεμάτων, όπως οι δύο τελευταίες περιπτώσεις. Δύο παίκτες της σημασίας των Marcelo και Modric έχουν τραυματιστεί όταν το Copa del Rey μπαίνει στην αποφασιστική φάση του και με την ομάδα στα σχοινιά έχοντας χάσει απ’την Θέλτα στο Santiago Bernabeu. Οι τραυματισμοί του Βραζιλιάνου και του Κροάτη έχουν τοποθετήσει τον ειδικό βετεράνο και προπονητή φυσικής κατάστασης στον πυρήνα της συζήτησης που αρχίζει να αυξάνεται σε όγκο.

Στις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2017 έπρεπε να περάσουν μέσα απ’τη διαβούλευση των γιατρών του συλλόγου, όλοι για μυϊκά θέματα, πάρα πολλοί παίκτες. Πριν τραυματιστούν οι Modric και Μαρσέλο, τραυματίστηκαν σε περισσότερο ή λιγότερο βαθμό οι Isco, Carvajal, James και Sergio Ramos, χωρίς να ξεχνάμε έναν Danilo που υποφέρει κάποια παρόμοια προβλήματα. Προηγουμένως, άλλοι παρόμοιας φύσης χτύπησαν ήδη το  madridista ρόστερ. Τόση αναποδιά επηρεάζει την καθημερινή ρουτίνα της ομάδας, ειδικά έναν Ζιντάν που ποντάρει στο να δώσει έμφαση σ’όλα τα μέλη της ομάδας και του οποίου τα σχέδια έχουν μεταβληθεί σημαντικά ενώπιον τόσων ατυχημάτων. "Η διάθεσή μου είναι σκασμένη λόγω των τραυματισμών", τόνισε ο Γάλλος προπονητής το περασμένο Σάββατο, για να δείξει την αποστροφή του για όσα υποφέρει η ομάδα του.


Ο ρόλος της cantera

Με τον Carlo Ancelotti η ομάδα κατέρρευσε όταν ξεκίνησε το 2015. Μετά από νικηφόρους μήνες, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το Δεκέμβριο του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε στην κόλαση, ενώ η Μπαρτσελόνα κέρδιζε και κέρδιζε χωρίς να σταματά μέχρι να πιστοποιήσει ένα ιστορικό τρεμπλ. Ήταν σ’αυτές τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, πριν από δύο χρόνια, όταν ο Florentino Pérez καταδίκασε τον Ιταλό προπονητή. Θα ξαναπέσει η ομάδα; Μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία; Θα διαπιστωθεί σύντομα. Για να μην συμβεί αυτό, ο Pintus σχεδίασε ένα είδος μίνι έκδοσης προετοιμασίας μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ιαπωνία. Πίεσε πολύ αποφασιστικά τους παίκτες για λίγες μέρες εντατικής δουλειάς, έτσι ώστε τον Ιανουάριο, μήνας κατά τον οποίο μαγειρεύεται το Κύπελλο, να ανταποκριθεί το ρόστερ με ζωντάνια. Το πρόβλημα είναι ότι η σωματική κατάσταση της ομάδας έχει κατακερματιστεί σε πάρα πολλά κομμάτια. Ένα θέμα που συζητείται μεταξύ των παικτών.

Ο Antonio Pintus είχε δεσμευτεί με την Λιόν, αλλά η κλήση του Ζιντάν ήταν πολύ πειστική, ενώ ο σύλλογος ενεργοποιούσε όλους τους μηχανισμούς για να ικανοποιήσει τον στρατηγό. Ήθελε, όπως κι έγινε, δίπλα του τον καθηγητή, με τον οποίο ίδρωσε στην Γιουβέντους στο παρελθόν. Το σχέδιο ήταν να μην πέσει η ομάδα σε καμία στιγμή της απαιτητικής και μακράς σεζόν, να’χε πάντα την επαρκή βενζίνη για να κάνει ένα τρεμπλ το οποίο ονειρεύεται ο Florentino Pérez εδώ και καιρό. Οι μήνες του Απριλίου και Μαΐου σημειώνονταν με κόκκινο ως σημείο καμπής της σεζόν, αλλά έχει έρθει ο Ιανουάριος και η επιθυμία του προέδρου ταλαντεύεται, διότι μετά την άλωση του Santiago Bernabeu απ’την Θέλτα, το Copa del Rey κινδυνεύει σοβαρά.


Εν τω μεταξύ, ο Luis Miguel Ramis άνοιξε παράλληλα με τη σωματική προετοιμασία, μια άλλη συζήτηση με την cantera του λευκού club στο κέντρο του στόχου. Απολυμένος απότομα μετά από δέκα χρόνια εργασίας στις χαμηλότερες κατηγορίες, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter για να διεκδικήσει την αξία των παικτών της θυγατρικής ομάδας, την οποία προπόνησε στην τελική φάση του στο λευκό οίκο. Ο tarraconense έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Ζιντάν για να’ναι τολμηρός και τώρα που οι δυσοίωνες παθήσεις μαστίζουν την πρώτη ομάδα, να παίξει με δύο παιδιά της δεύτερης ομάδας που προπονεί τώρα ο Santiago Hernán Solari. Ο προκάτοχός του ποντάρει στον Achraf για μπακ και στον Aleix Febas για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Με τόσο τραυματισμό, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ν’ακούσει ο Γάλλος προπονητής τον πρώην παίκτη και προπονητή του ιδρύματος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.