News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Casemiro δεν αποτυγχάνει ποτέ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Είναι ο μόνος παίκτης της Μαδρίτης που έχει ολοκληρώσει τα τελευταία 750 λεπτά

Λεπτά των παικτών στα τελευταία 8 ματς

"Θα’χω 24 παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν κερδίσουμε κάτι, θα’ναι εξαιτίας όλων". Ο Ζιντάν αναφέρθηκε και πάλι χθες, για άλλη μια φορά, στην πρόθεσή του να συνεχίσει τα rotations μπροστά στη χιονοστιβάδα των αγώνων σε πρωτάθλημα και Copa del Rey που αντιμετωπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτή την αρχή του 2017.

Ο Γάλλος δεν είναι ύποπτος του να λέει ένα πράγμα και να εφαρμόζει ένα άλλο. Χρειάζεται μόνο να επανεξετάσουμε τις πρόσφατες αναμετρήσει των madridistas για να δούμε ότι κανείς δεν γλιτώνει απ’τα rotations. Λοιπόν, μόνο ένας ποδοσφαιριστής ξεφεύγει απ’αυτή την δυναμική ξεκούρασης κι ανάσας μεταξύ τόσων αγώνων. Κι όχι, δεν είναι ένα απ’τα μεγάλα αστέρια της επίθεσης.

Μιλάμε για τον Casemiro, τον παίκτη που, μετά τον τραυματισμό του, έχει ολοκληρώσει τα τελευταία οκτώ παιχνίδια και 750 λεπτά στη Μαδρίτη (συμπεριλαμβανομένης της παράτασης του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου). Κι αυτό γιατί ο Zizou δεν σηκώσει το πόδι με έναν παίκτη που δεν είχε στη διάθεσή του για 13 αναμετρήσεις λόγω ενός κατάγματος στην περόνη.

Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος τον πρόσεξε κατά την επιστροφή του: πάγκος εναντίον της Σπόρτινγκ, 90 λεπτά ενάντια στην Cultural στο Κύπελλο και τα τελευταία 25 στο Clásico στο Καμπ Νόου. Μέχρι εκεί έφτασε η διαδικασία προσαρμογής του 14 στην ομάδα.

Ο Zizou τον τοποθέτησε στην ενδεκάδα ενάντια σ’ένα μεγάλο ταύρο της Μπορούσια Ντόρτμουντ κι από τότε, έχει παίξει κάθε λεπτό χωρίς ξεκούραση. Το ίδιο σε Liga (Deportivo, Γρανάδα και Σεβίλλη), Champions League (Μπορούσια), Mundial Συλλόγων (Αμερική και Kashima) και Copa del Rey (διπλή αναμέτρηση ενάντια στην ομάδα του Sánchez Pizjuán).

Σ’αυτή την σειρά των αγώνων κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, εν τω μεταξύ, ο Ζιντάν έχει εφαρμόσει τα rotations με την υπόλοιπη ιδανική εντεκάδα του, αυτή που έπαιξε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία.

Από έναν Keylor που αφήνει το Copa del Rey στον Casilla, περνώντας από ανάπαυση (δεν μπήκαν ούτε καν στις αποστολές) σε τρεις και δύο αγώνες, οι απαραίτητοι Cristiano και Modric, περνώντας από περιστασιακές αντικαταστάσεις βασικών παικτών όπως οι Carvajal, Μπενζεμά και Μαρσέλο. Οι τραυματισμοί στις περιπτώσεις των Ramos ή Lucas έχουν βοηθήσει αυτοί οι παίκτες να μην έχουν στα πόδια τους τόσα πολλά λεπτά.

Δύο αγώνες μέχρι τον Μάρτιο


Εάν η Μαδρίτη περάσει τα προημιτελικά εναντίον της Θέλτα, ο Ζιντάν θα πρέπει να συνεχίσει να διαχειρίζεται τα λεπτά μιας ομάδας που θα’χει δύο παιχνίδια τη βδομάδα μέχρι τον Μάρτιο, στην επόμενη διακοπή των εθνικών. Ένας ατελείωτος κατάλογος αναμετρήσεων που, σίγουρα, θα χρησιμεύσουν για να δώσουν επίσης ξεκούραση στον Case, που δεν αποτυγχάνει ποτέ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.