News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μόνο Nacho, Asensio και Mariano σώζονται

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Πλέον είναι οι μόνοι παίκτες που δεν έχουν υποστεί ατυχίες φέτος


Ο Dani Carvajal ήταν ο τελευταίος που διόγκωσε το μακρύ κατάλογο των τραυματιών των madridistas. Μια θλάση στον ιγνυακό τένοντα θα κρατήσει ένα μήνα μακριά απ’τα γήπεδα τον δεξιό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, μάλιστα, ήταν ο μόνος βασικός παίκτης στον τελικό του Champions League στο Μιλάνο που είχε γλιτώσει από σωματικές ατυχίες. Πλέον δεν έχει γλιτώσει κανείς μεταξύ της θεωρητικής βασικής ενδεκάδας των λευκών.

Κι αυτό γιατί η σεζόν 16/17 είναι ένα σύμπλεγμα από σωματικές ατυχίες για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Το καλοκαίρι άρχισε ήδη να φαίνεται ότι δεν θα’ταν μια απλή σεζόν. Κριστιάνο Ρονάλντο και Keylor απουσίασαν απ’τις πρώτες αναμετρήσεις, τρεις στην περίπτωση του Πορτογάλου κι επτά στου tico. Ο Γάλλος τεχνικός ξεκίνησε την σεζόν παίζοντας στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (που κέρδισε στην παράταση), χωρίς τον επιθετικό του αστέρα και χωρίς τον τερματοφύλακα που είχε υπάρξει κλειδί για την κατάκτηση του ενδέκατου το Μάιο.

Αλλά η κατάρα δεν περιορίζεται στους 11 παίκτες που πόζαραν εξ αρχής στο χόρτο του San Siro. Μάλιστα, μόνο οι Nacho, Asensio και Mariano γλίτωσαν απ’τα χέρια των γιατρών του συλλόγου του Chamartin. Οι υπόλοιποι έχουν τραυματιστεί και κάποιοι, -όπως είναι οι περιπτώσεις των Ramos, Pepe ή Coentrao- το έχουν κάνει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.


Ο Coentrao και οι 17 απουσίες του

Για να πάρετε μια γενική ιδέα για το πόσο σκληρά χτυπούν οι τραυματισμοί τη Μαδρίτη πρέπει να σημειωθεί ότι σε 31 επίσημα παιχνίδια που έπαιξε η ομάδα του Chamartin έχει υποστεί ήδη 118 απώλειες. Ή, μ’άλλα λόγια, ένα μέσο όρο σχεδόν τεσσάρων απουσιών ανά ματς. Ένα σημαντικό ποσό για μια ομάδα που έχει μόνο 21 παίκτες γηπέδου (Keylor, Casilla και Yañez ολοκληρώνουν το λευκό ρόστερ).

Αν πιάσουμε το θέμα ξεχωριστά, ο Coentrao είναι ο ηγέτης μεταξύ αυτών που έχουν  απουσιάσει περισσότερο, με 17 παιχνίδια. Bale και Pepe, συνεχίζουν και οι δύο στο περιθώριο και η επιστροφή τους στο χόρτο δεν εκτιμάται κοντά, μετράνε 13 παιχνίδια, τα ίδια με τον Casemiro. Ramos και Modric, με εννέα κι επτά απουσίες, συνεχίζουν σε μια λίστα που μοιάζει ατελείωτη.

Είναι αλήθεια, για να’μαστε δίκαιοι, ότι η πλειοψηφία των ατυχιών έχει προέλθει από χτυπήματα κι όχι από μυϊκούς τραυματισμούς. Casemiro, Modric και Bale, για να αναφέρουμε τρεις απ’τους παίκτες που έχουν βρεθεί περισσότερο καιρό στα πιτς, βγήκαν εκτός μετά από συγκρούσεις ή κλοτσιές αντιπάλων παικτών. Φάσεις παιχνιδιού, εν τέλει, αδύνατες να αποφευχθούν, αλλά που στην περίπτωση της Μαδρίτης έχουν το τίμημά τους με τα τελευταία αποτελέσματα.


Τώρα που η Μαδρίτη έχει υποστεί τις δύο πρώτες ήττες της, ο Ζιντάν θα πρέπει να σηκώσει το σκάφος χωρίς τέσσερις παίκτες: Carvajal, Pepe, James, και Μπέιλ είναι οι τέσσερις παίκτες που, αυτή τη στιγμή, δεν έχει διαθέσιμους ένας Zizou που έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει επιτυχώς έναν υπερβολικό αριθμό απωλειών.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.