News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Η μπάλα δεν φέρνει την ευτυχία"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Του Pablo Polo

Η αναφορά ήταν το 3-0 με την Σεβίλλη. Ενάντια στην Θέλτα, η Μαδρίτη είχε περισσότερη κατοχή, έδωσε περισσότερες πάσες...αλλά έχασε

65% ήταν η κατοχή της μπάλας εναντίον της Θέλτα, με 580 πάσες συνολικά κι 8 σουτ στο τέρμα

47% ήταν η κατοχή της μπάλας εναντίον της Σεβίλλης, με 470 πάσες κι 8 σουτ στο στόχο


Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε το πρώτο σκέλος εναντίον της Θέλτα μ’ένα σαφές σύνθημα. Η αναφορά ήταν το πρώτο σκέλος του γύρου των 16 εναντίον της Σεβίλλης (3-0). Έπρεπε να βγει με την ίδια στάση και την ίδια ένταση. Για σχεδόν όλους τους ειδικούς, εκείνη η αναμέτρηση ήταν ένας απ’τους καλύτερους αγώνες της ομάδας του Ζιντάν. Αλλά τίποτα δεν πήγε όπως αναμένονταν. Η Μαδρίτη έχασε ενάντια στην Θέλτα, αλλά οι αριθμοί λένε ότι κυριάρχησε κάποιες απ’τις πτυχές του παιχνιδιού που φαίνονται να’ναι το μαγικό φίλτρο του ποδοσφαίρου: στην κατοχή, στις πάσες, στις τελικές. Όψεις του παιχνιδιού που, περιέργως, ξεπέρασε κατά πολύ σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης.

Εν ολίγοις, η Μαδρίτη είχε περισσότερη κατοχή, έδωσε περισσότερες πάσες, σούταρε περισσότερο στον στόχο, κι έκλεψε ακόμα και περισσότερες μπάλες ενάντια στην ομάδα του Berizzo απ’ότι ενάντια στου Sampaoli. Μάλιστα, σ’εκείνη την αναμέτρηση, η Μαδρίτη είχε λιγότερη κατοχή απ’τους hispalenses, 47% έναντι 53% των φιλοξενούμενων.

Τι είναι το να παίζει καλά, τότε; Εναντίον της Σεβίλλης αξιολογήθηκε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά επίσης και το παιχνίδι, αλλά κέρδισε με λιγότερη κατοχή και λιγότερη ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχει μια εξήγηση που χρησιμεύει για να διευκρινιστούν κάποια πράγματα. Το να δίνει πάσες στο δικό της μισό δεν εγγυάται τίποτα. Η Μαδρίτη που έχασε ενάντια στην Θέλτα, έδωσε σχεδόν εκατό πάσες περισσότερες, 580 έναντι 479. Ωστόσο, η διαφορά μειώνεται στην ελάχιστη έκφραση σε πάσες στο αντίπαλο μισό, 250 επιτυχείς έναντι 241 εναντίον της Σεβίλλης.

Η Μαδρίτη κυριάρχησε επί της Θέλτα με σαφήνεια, 65%  κατοχή, πολύ περισσότερο από ό, τι ενάντια στην ομάδα του Sampaoli, κι έκλεψε μέχρι και περισσότερες μπάλες (16 ενάντια στην Θέλτα έναντι 12 στο πρώτο σκέλος των 16). Το κλειδί, κι ο Ζιντάν το’χει περισσότερο από σαφές, είναι το που κλέβεις τη μπάλα. Εναντίον της Σεβίλλης, η ένταση και η υψηλή πίεση διευκόλυνε το κλέψιμο κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Ενάντια στην Θέλτα, Kroos, Modric και ιδιαίτερα ο Casemiro, έκλεψαν επίσης, αλλά 40 μέτρα απ’την αντίπαλη περιοχή, καθώς δεν πνίγηκε ο αντίπαλος όπως ήθελε ο Ζιντάν απ’την πρώτη γραμμή που έκλεινε ο Cristiano.


Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα λάθη. Στις πάσες, για παράδειγμα, η Μαδρίτη απέτυχε περισσότερο, 80 έναντι 67 ενάντια στην ομάδα του Sampaoli. Κι έπειτα υπάρχουν τα λάθη στα γκολ που μπορούν να αχρηστέψουν οποιαδήποτε καλή στατιστική η οποιαδήποτε προσέγγιση. Σ’αυτό το δεύτερο παιχνίδι στο Μπερναμπέου υπάρχουν παραχωρήσεις στα δύο γκολ, τόσο συλλογικά όσο κι ατομικά. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.