News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Juan Uribe στον Συνταγματάρχη: «Μη μου λες τίποτα για τον Florentino, μετανιώνω για πολλά πράγματα»

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η στήλη έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Juan Uribe, ένα μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, εδώ και δεκαετίες. Πρώην ιδιοκτήτης συνεργείου, έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί κι απολαμβάνει ήρεμα την ζωή του. Στα 78 του, έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο για να βλέπει την ομάδα, δυσκολεύεται πλέον να ακούσει, κάνει κάποια λάθη ή αγνοεί κάποια πράγματα λόγω ηλικίας, ωστόσο αυτά που έχει να μας πει, έχουν το ενδιαφέρον τους. Φιλικός και πρόσχαρος, μας μιλά μέσα απ’τους διαδρόμους και τις κερκίδες του Σαντιάγκο Μπερναμπέου.


Ερ: Πώς γίνατε οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης;

Α: Γεννήθηκα οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ερ: Πώς γίνατε μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης; Πόσα χρόνια είστε madridista μέλος;

Α: Στην αρχή δεν δέχονταν μέλη. Μέχρι που ο Μπερναμπέου άνοιξε τις πόρτες κι άρχισαν να δέχονται, οπότε γράφτηκα. Είμαι μέλος 48 χρόνια.

Ερ: Γιατί σταματήσατε να πηγαίνετε στο γήπεδο για να βλέπετε την ομάδα;

Α: Επειδή στο γήπεδο έχει πολύ θυμό, πολλή πάλη, πολύ σπρώξιμο, και πρέπει να στέκομαι όρθιος.

Ερ: Τι πιστεύετε για την πολιτική του Florentino, για το ποδοσφαιρικό του μοντέλο;

Α: Λοιπόν, μην μου λες τίποτα, γιατί ήμουν εγώ αυτός που τον ενθάρρυνα να δηλώσει υποψηφιότητα και τώρα μετανιώνω για πολλά πράγματα. Τότε δεν τον ήξερε κανείς, και τον ενθάρρυνα να δηλώσει υποψηφιότητα, γιατί τον έβλεπα πολύ στενοχωρημένο μετά την ήττα του στις πρώτες εκλογές (το 1995 απ’τον Μεντόθα). Ήταν τότε όταν τον γνώρισα προσωπικά και του είπαμε ότι επρόκειτο να τον στηρίξουμε και τον στηρίξαμε και βγήκε. Αλλά στη συνέχεια… με απογοήτευσε, αλλά εντάξει, στη συνέχεια φαίνεται ότι τα’χει διορθώσει…φαίνεται ότι έχει σταματήσει τις τρέλες που είχε, επειδή καθώς συναντιέται με πολλούς ανθρώπους, στον κόσμο των επιχειρήσεων, επειδή κατασκευάζει πολλά σπίτια…λοιπόν τίποτα, φαίνεται ότι μου’ρχεται καλύτερα.

Ερ: Τι πιστεύετε για το στυλ ποδοσφαίρου της Μαδρίτης; Ποιο είναι το δικό σας ιδανικό στυλ ποδοσφαίρου που θα πρέπει ν’ακολουθήσει και να παίξει η Μαδρίτη;

Α: Αυτό που έχει τώρα. Να’χει σε κάθε θέση τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Αυτό που έχει τώρα, επειδή τώρα έχει πάνω από μισή ομάδα, με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έχει τον τερματοφύλακα, που είναι ο καλύτερος, τον Σέρχιο Ράμος, που είναι ο καλύτερος, τον Μπέιλ, τον Κριστιάνο, έχει τον Αργεντινό δεξιό μπακ με το μαλλί αφάνα, δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πως τον λένε (εννοεί τον Μαρσέλο). Αυτή την στιγμή έχει την καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ.

Ερ: Τι πιστεύετε για την ανανέωση του Cristiano; Θα ήταν καλύτερο να είχε πωληθεί το περασμένο καλοκαίρι; Και το λέω αυτό γιατί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και το πρόβλημα με τον τένοντα στο γόνατο του, ο Κριστιάνο δεν είναι πλέον κατάλληλος για εξτρέμ. Τα χρόνια έχουν περάσει και πλέον η ιδανική θέση του στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρα του φορ.

Α: Λοιπόν, όχι, δεν το πιστεύω, επειδή ο Κριστιάνο ήθελε να μείνει. Ο Κριστιάνο δεν είναι εξτρέμ. Είναι φορ. Ξεκινά απ’την θέση του εξτρέμ για να μπορεί ν’ανοίγεται και να σκοράρει, αλλά δεν είναι εξτρέμ, είναι φορ. Αλλά ξεκινά από εξτρέμ και δεν επιτίθεται κατά μέτωπο για να μην μπορούν να τον σταματήσουν.


Ερ: Τι νομίζετε για την αναδιαμόρφωση του Santiago Bernabeu; Αρχικά, η αναδιαμόρφωση επρόκειτο ν’αυξήσει τα ετήσια έσοδα του club κατά 30%, και συγκεκριμένα να τριπλασιάσει αυτά απ’το γήπεδο. Τώρα, που δεν θα κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο, ούτε, πιθανότατα, ένα ξενοδοχείο, ποιες θα’ταν οι μεγαλύτερες πηγές των εσόδων, γιατί να γίνει η αναδιαμόρφωση;

Α: Θα το ανακαινίσουν, γιατί έλειπε το να’ναι όλα τα καθίσματα κι αγωνιστικός χώρος, καλυμμένα απ’την βροχή, και πλέον θα’ναι όλα καλυμμένα. Τα έσοδα θ’αυξάνονταν απ’την κατασκευή ενός ξενοδοχείου κι ενός εμπορικού κέντρου, αλλά πλέον αυτά δεν θα κατασκευαστούν καθώς το Δημαρχείο δεν είναι υπέρ του να παραχωρεί πολλά πράγματα στις ομάδες. Ούτε στη Μαδρίτη, ούτε στην Ατλέτι. Θέλει να εναντιώνεται κι εναντιώνεται. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι έτσι.

Ερ: Πως σας φαίνονται οι εκλογές του καλοκαιριού; Πιστεύετε ότι θα καταφέρει κάποιος να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις για να’ναι υποψήφιος για την προεδρία - εγγυητική 15% του ετήσιου προϋπολογισμού και 20 έτη παλαιότητας-; Εκτός απ’τον Florentino, ποιος θα μπορούσε να’ταν ο υποψήφιος;

Α: Αυτό με την εγγυητική, είναι ψέμα. Μπορεί κάποιος που έχει φιλαράκια στην τράπεζα, να πάει να ζητήσει μια εγγυητική και να του την δώσουν. Πέρα απ’τον Φλορεντίνο, δεν υπάρχει άλλος. Εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλον. Κι αν δεν υπάρχει άλλος, θα βγει ο Φλορεντίνο.

Ερ: Πιστεύετε ότι κάποια μέρα ο πρόεδρος της Μαδρίτης θα’ναι ο Raúl Gonzalez;

Α: Ο Ραούλ, πριν μπορέσει να παρουσιαστεί, θα πρέπει πρώτα να αποσυρθεί απ’το ποδόσφαιρο. Και στη συνέχεια, αφού θέσει υποψηφιότητα, θα μπορούσε να εκλεγεί. Δεν του λείπει μια εγγυητική, με τόσα που έχει βγάλει απ’το ποδόσφαιρο, έχει χρήματα.


Ερ: Πώς βλέπετε τον Ζιντάν ως προπονητή; Δεν πιστεύετε ότι θα’πρεπε να’ταν πιο δυνατός, ειδικά μετά την κατάκτηση του ενδέκατου, και να βάζει στην εντεκάδα αυτούς που το αξίζουν περισσότερο κι όχι πάντα τους BBC, ανεξάρτητα απ’την φόρμα τους;

Α: Τον βλέπω πολύ κομψό, πολύ σοβαρό και χωρίς να λέει μαλακίες όπως λένε πολλοί. Όχι, δεν χρειάζεται να’ναι δυνατός, κερδίζει περισσότερα μιλώντας με παιδεία και στοργή στους παίκτες παρά φωνάζοντάς τους, γιατί είναι επίσης άνθρωποι, αν και ουσιαστικά σχεδόν όλοι είναι πλέον εκατομμυριούχοι, αλλά εξακολουθούν να’ναι άνθρωποι και κάποιοι πολύ ταπεινοί, μερικοί δεσποτικοί. Αλλά εντάξει…

Η εντεκάδα είναι πολύ δύσκολη. Είναι 25 παίκτες και πρέπει να παίζουν και η πλειοψηφία τους, τουλάχιστον οι 24, είναι πολύ καλοί. Έτσι, θέλουν να παίζουν όλοι. Και φυσικά παίζει ρόλο και η φυσική τους κατάσταση και το παιχνίδι που πρόκειται να παίξουν επηρεάζει. Αν είναι ένα παιχνίδι που πρόκειται να τρέξουν πολύ ή πρόκειται για πάσα. Αν υπάρχουν παίκτες πιο τεχνικοί ή παίκτες για όλα. Πρέπει να περιμένει όλα τα πράγματα. Ο Ζιντάν μου αρέσει πολύ γιατί είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος.

Ερ: Πώς βλέπετε τον Álvaro Morata; Πιστεύετε ότι μπορεί να διαδραματίσει σύντομα ένα σημαντικό ρόλο στην ομάδα;


Α: Πολύ καλά. Μου αρέσει ο Μοράτα. Μου άρεζε και πριν, αλλά τώρα πολύ περισσότερο. Είναι ένας τέλειος επιθετικός για τη Μαδρίτη κι αυτός, επιπλέον, θέλει να’ναι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.