News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Κίνα δεν είναι εχθρός για την Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Περισσότερη ανησυχία δημιουργούν οι δισεκατομμυριούχοι της Premier


Η Κίνα και το ακμάζον ποδόσφαιρό της έχουν πάψει να’ναι μια ιστορία, μετατρεπόμενα σε μια απειλή για ορισμένους συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αν πριν από ένα χρόνο, όταν άρχισαν να πολλαπλασιάζονται οι μισθοί των παικτών της γηραιάς ηπείρου, οι φιλοδοξίες τους περιορίζονταν στην απόκτηση παικτών που έχουν πλέον έναν δευτερεύοντα ρόλο στην Ευρώπη, τώρα έχουν ξεθαρρέψει και ακουμπάνε χωρίς αιδώ παίκτες του υψηλότερου επίπεδου, όπως έχει μπορέσει να διαπιστώσει η Ρεάλ Μαδρίτης τις τελευταίες μέρες.

Ο Florentino Pérez έχει προειδοποιήσει από καιρό για τον κίνδυνο των χρημάτων απ’τους Άραβες ή τους Αμερικανούς οι οποίοι αποφάσισαν να διασκεδάσουν με ομάδες της Premier. Σκέφτεται το ίδιο και για την κινεζική αγορά; Θα’ναι ικανή η δύναμη του χρήματος να πάρει έναν παίκτη υψηλού επιπέδου και μιας ομάδας σαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, για να παίξει στην Κίνα, όντας στην πλήρη αθλητική επιτυχία του;

Στην αριστοκρατική περιοχή του Santiago Bernabeu αναπνέουν ήρεμοι με την εμφάνιση αυτών των προσφορών, που πολλές απ’αυτές παραμένουν σε υποτιθέμενες προτάσεις. Θεωρούν ότι ένας βασικός και σημαντικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θ’ακούσει την προσφορά ή δεν θα την πάρει στα σοβαρά όπως την παίρνουν άλλου είδους παίκτες, όπως αναγνωρίζουν στο Santiago Bernabeu.

Ο συναισθηματικός παράγοντας παίζει το υπόλοιπο. Τις τελευταίες μέρες η λευκή ομάδα έχει συνδεθεί με τέσσερις προσφορές για τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Μπενζεμά και τη μυστηριώδη του James που διαψεύδεται απ’την Hebei Fortune, αλλά με το στόμα μισάνοιχτο. Η παρουσία του Jorge Mendes στην Κίνα τις τελευταίες μέρες έχει τροφοδοτήσει τη σταθερή φήμη και τις επιθυμίες των ηγετών των μεγάλων της ασιατικής Liga, να δουν έναν απ’τους λευκούς αστέρες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να φοβάται περισσότερο τις ομάδες της Premier από κάθε άλλες. Δεν υπάρχει σύγκριση. Ξέρουν ότι το Κινεζικό ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμεύσει ως μια χρυσή συνταξιοδότηση για έναν παίκτη, αλλά δεν φοβούνται για τα κορυφαία αστέρια. Η περίπτωση του Pepe είναι σημαντική. Ο στόπερ έχει μια προσφορά ανανέωσης για ένα χρόνο (στο club πιστεύουν ότι θα καταλήξει να την αποδεχθεί), αλλά περιμένει να υλοποιηθεί αυτή της Hebei με τα εκατομμύριά της, για να κλείσει την αθλητική καριέρα του με την σιγουριά που δίνει ένα σημαντικό συμβόλαιο σε χρόνο και χρήμα.

Αυτός ο φόβος προς την Premier και τη δύναμη των συλλόγων της αντικατοπτρίζεται στο πόσο δύσκολο είναι να υπογράψει νέα ταλέντα όπως τον Aleksander Isak. Ο Σουηδός έχει επιλέξει την λευκή προσφορά, κατώτερη απ’αυτές που έλαβε απ’την Αγγλία. Κι όλα για  αθλητικούς λόγους. Τίποτα περισσότερο.

Η μεσαία τάξη ευρωπαϊκών συλλόγων έχει δει πως οι προσφορές που εμφανίζεται αφήνουν αμελητέους τους μισθούς που είχαν πριν, παίκτες καλά αμειβόμενοι όπως οι Όσκαρ, Witsel, Hulk ή ο Κολομβιανός Ramos. Κι αυτό γιατί η Κίνα έχει μετατραπεί στον μεγάλο εχθρό αυτών των ομάδων που θέλουν να αναπτυχθούν και μπορούν να σταθούν απέναντι σ’αυτές που κάνουν κουμάντο, αλλά ξέρουν ότι από τώρα και στο εξής θα’χουν έναν ακόμα αντίπαλο στον αγώνα τους να διατηρήσουν τους παίκτες σ’ένα ορισμένο επίπεδο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.