News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη παίζει εξίσου άσχημα με πριν

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Όποιος πιστεύει ότι πίσω απ’το φανταστικό σερί της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει ένα άψογο ποδόσφαιρο, κατά πάσα πιθανότητα δεν ακολούθησε στενά την εξέλιξη των 40 αήττητων παιχνιδιών. Δεν είναι ότι τώρα η Μαδρίτη παίζει άσχημα. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει πολλά παιχνίδια με το επίπεδο που παρουσίασε το Σάββατο -επίπεδο μέτριο-χαμηλό- μέσα στο νικηφόρο σερί της. Και η Μαδρίτη υπερασπίστηκε το ποδόσφαιρό της απ’το αποτέλεσμα κι από μια διάθεση και μια ανταγωνιστική αδηφαγία χωρίς όρια. Ο κατάλογος των θυμάτων της σύμφωνα με την παράμετρο «κανονικό παιχνίδι χρησιμοποιημένο άσχημα, αλλά κέρδισα» είναι τεράστιος: απ’την ιαπωνική αμηχανία του Mundialito μέχρι την Σπόρτινγκ Χιχόν. Να μην ζητάμε απ’τη Μαδρίτη να παίζει τώρα καλά, όταν δεν το έχει κάνει σ’όλη τη σεζόν.

Η πτώση

Η Sevilla της έριξε τη διάθεση, η Θέλτα της σχεδίασε ελλείψεις και η Μάλαγα της δίδαξε ότι ένα καλό σερί κι ακόμη και μια νίκη βοηθά, αλλά δεν εγγυάται τίποτα. Οι τραυματισμοί έχουν κάνει τα υπόλοιπα. Κι αυτό φαίνεται στη βαριά ατμόσφαιρα του Bernabeu. Ίσως υπερβολικό στο δράμα του: γκριμάτσες στον Κριστιάνο, αποδοκιμασίες στον Μπενζεμά, αποδοκιμασίες σ’έναν φτωχό αναπληρωματικό όπως τον Danilo ... Όλα αυτά, όντας πρωταθλήτρια χειμώνα, έχοντας εκπληρώσει την υποχρέωσή της στο Mundialito κι έχοντας κάνει ένα απ’τα πιο αξιομνημόνευτα σερί στη μνήμη. Όταν το παιχνίδι δεν υπόκειται σε μια ομάδα και το κατέχει η διάθεση, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι η ώρα της ανατροπής κι άλλων παραμυθιών. Για παιχνίδι, ούτε που μιλάμε. Δεν υπάρχει.


Η ταλάντευση του Μέσι

Η γλυκιά ταλάντευση με την οποία κουνά ο Μέσι τη Μπάρτσα, στην Eibar διακόπηκε μόνο απ’το τάκλινγκ του Escalante στον Busquets. Σε αργή κίνηση, μια σφαγή. Σε κανονική ταχύτητα, πρέπει μόνο να σκεφτούμε ότι ένας συνάδελφος δεν έχει σκοπό να ξηλώσει τους συνδέσμους ενός αντιπάλου.

Τώρα ναι: τρίτοι


Επιτέλους η ομιλία του Cholo Simeone τίθεται σε ισχύ: η Ατλέτικο μπορεί πλέον να’ναι μόνο τρίτη. Πριν το έλεγε για να μπερδέψει. Εξαπάτησε τόσο πολύ που κέρδισε ακόμα κι ένα πρωτάθλημα. Τη μέρα που ανακηρυχθήκαν πρωταθλητές έλειψε να πει ο Simeone ότι η φιλοδοξία του ήταν να’ναι τρίτοι. Τώρα, είναι αλήθεια. Η ομάδα δεν είναι για περισσότερα. Ούτε λόγω παιχνιδιού ούτε, μερικές φορές, λόγω φιλοδοξίας. Η Ατλέτικο διδάσκει το νύχι και στη συνέχεια το κρύβει. Το να’ναι τρίτοι είναι καλό, δεν είναι άσχημο βραβείο. Το πρόβλημα είναι τα μέλη γι’αυτό το ταξίδι. Απ’τους τέσσερις πρώτους, ο καθένας μπορεί να’ναι τρίτος. Για μια φορά ο Cholo είχε δίκιο, έχει συναντήσει τους χειρότερους αντιπάλους. Αλλά τότε θα επανεφεύρει ότι το σημαντικό είναι να μείνουν τέταρτοι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.