News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η υψηλή τιμή του Ιανουάριου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Του Santiago Segurola

Η σχέση μεταξύ των μυϊκών τραυματισμών και της ημερολογιακής πυκνότητας έχει φανεί ξανά τον Ιανουάριο, έναν μήνα ποδοσφαίρου με το κομμάτι που έχει στοιχίσει την υγεία πολλών παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα έχει παίξει οκτώ περισσότερους επίσημους αγώνες αυτή τη σεζόν (το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, πέντε στο Copa del Rey και δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), ένα σημαντικό νούμερο: περίπου ένα 20% περισσότερων λεπτών από ό, τι κατά την περίοδο 2015-2016, όπου Μαδρίτη επωφελήθηκε, σε θέματα ανάπαυσης κι αποκατάστασης παικτών, απ’τον αποκλεισμό στα χαρτιά στον πρώτο γύρο του Copa del Rey κι από ένα καλοκαίρι χωρίς επίσημες διοργανώσεις.

Το ματς με τη Μάλαγα σήμαινε το έκτο μετά την νίκη επί της Γρανάδα. Έγινε στις 5 Ιανουαρίου. Από τότε έχει αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη τρεις φορές (3-1, 3-3, 1-2) τη Μάλαγα (2-1) και τη Celta (1-2 στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Copa del Rey). Πριν απ’το τέλος του μήνα, θα παίξει εναντίον της Θέλτα στο απαιτητικό δεύτερο σκέλος κι ενάντια στη απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της των τελευταίων ετών.

Εκτός από τη συντριπτική νίκη επί της Γρανάδα, η Μαδρίτη δεν είχε έναν εύκολο αγώνα. Έπαιξε σ’έναν ταχύ ρυθμό ενάντια στη Σεβίλλη στο πρώτο παιχνίδι του Copa κι από τότε δεν έχει βρει μια στιγμή ανάπαυσης. Ούτε και η Μάλαγα την έδωσε, η οποία την ανησύχησε μετά το γκολ του Juanpi. Διαφορά ενός γκολ δεν χαλαρώνει κανέναν. Στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί οκτώ γκολ, επτά απ’αυτά στο δεύτερο, τρία στα τελευταία 10 λεπτά.

Χωρίς αμφιβολία, θα υπάρξουν ποδοσφαιρικές εξηγήσεις, καθαρά τακτικές, για να εξηγήσουμε την ανισορροπία μεταξύ των γκολ που δέχτηκε στο ένα και στο άλλο ημίχρονο, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την κούραση. Το δεύτερο γκολ στην ήττα με την Σεβίλλη μπορεί να εξηγηθεί απ’την κούραση (Μπενζεμά), απ’την απόσπαση της προσοχής (οι αμυντικοί μέσοι μπροστά απ’τον Μπενζεμά) κι απ’τον εσφαλμένο υπολογισμό του (Keylor Navas). Εκείνες τις στιγμές η Μαδρίτη ήταν εξασθενημένη. Κάτι παρόμοιο συνέβη ενάντια σε Θέλτα και Μάλαγα. Η φάση που προηγήθηκε του γκολ του Juanpi ήταν χαρακτηριστική μιας ομάδας με βαριά πόδια.

Τίποτα απ’ότι συμβαίνει στη Μαδρίτης δεν είναι παράξενο. Η συσσώρευση των αγώνων αφήνει το σημάδι της στις ομάδες που υποβάλλονται σ’ένα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η επίδραση των μυϊκών τραυματισμών, συνδεδεμένοι αναπόφευκτα με τη φθορά. Η Μαδρίτη θα παίξει τα επόμενα παιχνίδια χωρίς τους Carvajal, Marcelo και Modric, τρεις θεμελιώδεις παίκτες, σχεδόν αναντικατάστατους λόγω των  χαρακτηριστικών τους. Και οι τρεις υπήρξαν θλάσεων τον Ιανουάριο, στο μέσο της σεζόν, όταν απομένει μισή Liga, τέσσερις γύροι (επτά αγώνες) στο Champions League και τέσσερα παιχνίδια του Copa del Rey, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Αυτό το Everest αρχίζει να αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τους δύο εξαιρετικούς μπακ της, δύο απ’τους πλέον επιδραστικούς του κόσμου στις ενέργειες της επίθεσης. Δεν είναι λιγότερο καλυμμένη θέση στο ρόστερ απ’αυτή του Μαρσέλο, του οποίου η επιθετική συνεισφορά είναι πολλές φορές ανώτερη απ’αυτή των μέσων και των επιθετικών. Ο Carvajal έχει δύο φυσικούς αναπληρωματικούς, αλλά ο Danilo είναι και πάλι ο άψυχος αμυντικός των πρώτων ημερών του στη Μαδρίτη. Αν κι ο Nacho είναι ένας αμυντικός του ολόκληρου σώματος, πρέπει να σβήσει πάρα πολλές πυρκαγιές σε πάρα πολλά σημεία.

Ο τραυματισμός του Modric επηρεάζει το πιο ευαίσθητο νεύρο της ομάδας, αυτό της αρχιτεκτονικής του παιχνιδιού. Κάθε φορά που έχει τραυματιστεί ο Κροάτης παίκτης, η Μαδρίτη έχει ζήσει ανάμεσα στο φόβο και στη νοσταλγία. Οι απουσίες του Modric ήταν πιο επώδυνες απ’ό,τι του Bale, για ν’αναφέρουμε ένα αστέρι που προσκαλεί λιγότερη ανησυχία, όταν τραυματίζεται. Επηρεάζει λιγότερο την κυβέρνηση της ομάδας. Modric, Carvajal και Μαρσέλο είναι οι δαπανηρές συνέπειες του δυσμενούς Ιανουαρίου στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ενός μήνα που τείνει να οδηγεί σε σημαντικές συνέπειες για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.