News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένα αγόρι 7 χρονών έχει ανασταλεί ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης... ως βίαιο;

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Για περιστατικά σ’έναν αγώνα που ούτε καν ήταν

Η Πειθαρχική Επιτροπή Μελών του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino Pérez το’χει ανακοινώσει στον πατέρα του, τον οποίο προτίθεται επίσης να απελάσει, για κάποια "περιστατικά" στο Μαδρίτη-Juve


Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015, η Πειθαρχική Επιτροπή Μελών της Real Madrid CF συμφώνησε να ξεκινήσει μια πειθαρχική διαδικασία σε ένα μέλος, τώρα 7 ετών, "για τη φερόμενη συμμετοχή και/ή ευθύνη του" στα περιστατικά που συνέβησαν στα ημιτελικά του Champions League εναντίον της Γιουβέντους, στο Μπερναμπέου στις 13 Μαΐου του 2015. Σύμφωνα με την ίδια Επιτροπή, η ενεργοποίηση ενάντια σ’αυτό το παιδί το βρίσκει ένοχο συμμετοχής στην παράγραφο 1 του 7º Άρθρου του κανονισμού της: «Η σωματική ή λεκτική επιθετικότητα, ή η πρόθεσή της, σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Club κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή σε σχέση με τη θέση του» κι ο καθοδηγητής της υπόθεσης «προτείνει να του επιβληθούν τρία χρόνια προσωρινής αναστολής στα δικαιώματά του ως μέλος και συνδρομητής».

Έτσι αντανακλάται αυτή η περίεργη ιστορία στο fax που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας του, το μέλος nº 28402 της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον οποίο με τη σειρά του ο σύλλογος του οποίου προεδρεύει ο Florentino Pérez προτείνει την «οριστική απώλεια της ιδιότητας του μέλους και συνδρομητή», δηλαδή την απέλαση. Όπως εξηγεί σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ωδή στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ και στην οποία δίνει την εκδοχή του των γεγονότων, ο γιος του δεν ήταν καν σ’εκείνο το παιχνίδι: "Χθες το πρωί -σε αναφορά της Πέμπτης της περασμένης εβδομάδας- μου ήρθαν δύο πιστοποιημένες επιστολές απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Η μία ήρθε στο όνομά μου και η άλλη στο όνομα του γιου μου, ο οποίος είναι μόλις 7 ετών. Τις επιστολές τις υπέγραφε ένα άγνωστο πρόσωπο, καθώς υπάρχει μόνο ένα αρχικό, και το μόνο που λέει είναι ότι ήταν της Πειθαρχικής Επιτροπής Μελών του Club (...) Μας ειδοποιούν ότι για μένα προτείνουν την απέλαση από μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και στον 7 ετών γιο μου, την αναστολή για τρία χρόνια της ιδιότητάς του ως μέλος και συνδρομητής κι όλα αυτά μετά από 1 χρόνο και 4 μήνες κατά τους οποίους είχαμε ανεσταλμένες ακατανόητα αυτές τις συνθήκες".


«Τι περίεργο, επειδή τον Απρίλιο του 2016 εκλέχθηκα απ’τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης ως Αντιπρόσωπος, και το Club με εμπόδισε να πάω στην Συνέλευση του Οκτωβρίου για να μπορέσω να εκθέσω την περίπτωσή μου», εξηγεί το μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης nº 28402, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «είμαστε εντελώς αθώοι και υποφέρουμε μια κακοποίηση. Πήγαμε στο γήπεδο με το συνήθη πανό μας, που γράφει απλά ESCORIAL (ΧΩΜΑΤΕΡΗ), καθώς είναι ο τόπος απ’όπου είμαστε και ζούμε. Όπως στην έναρξη κάθε παιχνιδιού, σηκώσαμε το πανό μας, όταν ξαφνικά ένα άτομο μ’ένα λευκό πουκάμισο και χωρίς διακριτικά οποιουδήποτε είδους προσπάθησε να μας το αρπάξει όταν έπεφτε ένα κάλυμμα πάνω μας. Λίγο αργότερα ένα άλλο πρόσωπο ντυμένο στα μαύρα κι επίσης χωρίς διακριτικά, αρχίζει να μιλά με τους εργαζόμενους της Prosegur, δείχνοντας τον φίλο μου και λέει στους άνδρες ασφαλείας να τον βγάλουν απ’την κερκίδα. Οι άνδρες της Prosegur, σα ν’ακολουθούσαν τις οδηγίες ενός επικεφαλής, τον υπακούν ακατανόητα, αλλά στη συνέχεια, περίπου 10 ή 15 άτομα απ’το κοινό εναντιώνονται σε τέτοια πράξη κακοποίησης, και στα 5 λεπτά κατεβαίνει ένα όργανο της Μονάδας Επέμβασης της Αστυνομίας (UIP), ο οποίος μας λέει «ηρεμήστε, δεν έχετε κάνει τίποτα».

Αλλά το πράγμα δεν έμεινε εκεί. Πάντα σύμφωνα με την έκδοση του μέλους της Ρεάλ Μαδρίτης nº 28402 «προς έκπληξή μας, στο ημίχρονο αυτό το ίδιο όργανο της εξουσίας μας υποδεικνύει ότι πρέπει να προσδιοριστούμε και μας κάνει να παραδώσουμε τα εισιτήριά μας "με απόφαση του συλλόγου", απ’το οποίο ζητήσαμε εξηγήσεις, αλλά δεν φέραμε καμία αντίσταση. Οι αστυνομικοί μας λένε ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση, ότι είναι εντολές του Club, αλλά μας παρακαλούν να εγκαταλείψουμε το γήπεδο, το οποίο κάναμε μην θέλοντας να προκληθούν προβλήματα σε κανέναν, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε το να μην μπορέσουμε να δούμε το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Αυτό είναι το μόνο που συνέβη. Γι’ «αυτό», το Club με διώχνει από Μέλος, και τον 7 ετών γιο μου, που ούτε καν ήταν στο παιχνίδι, θέλει να τον αποβάλει για 3 χρόνια», παραπονιέται.


Το θεωρεί «κάτι προσωπικό»

Το Μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης nº 28402 διαβεβαιώνει επίσης ότι «σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία κύρωση ούτε απ’την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, ούτε απ’την αστυνομία, ούτε απ’οποιοδήποτε επίσημο όργανο, το οποίο δείχνει ότι δεν υπήρξε κανενός είδους περιστατικό (...) γι 'αυτό το λόγο θέλω να γνωστοποιήσω σ’όλο τον madridismo και στην κοινωνίας εν γένει την αδυναμία και την αδικία που αντιμετωπίζουμε ο γιος μου κι εγώ με την κύρωση που θέλει να μας επιβάλει το Club μας για κάτι που δεν έχουμε κάνει, το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι κάτι προσωπικό. Και προφανώς αυτός για τον οποίο λυπάμαι περισσότερο είναι ο γιος μου, που στα 7 χρόνια του έχει την Ρεάλ Μαδρίτης βαθιά μέσα του, και τώρα πρέπει να του πω ότι η ομάδα του θέλει να τον αποβάλει για κάτι που ούτε καν έχει κάνει. Πώς να το κάνω;».

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι, μετά απ’όλα τ’αναφερόμενα, το μέλος που επιδιώκεται να αποβληθεί απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και ν’αναστείλει προσωρινά το παιδί του των μόλις επτά ετών, πιστεύει ότι «είναι κάτι προσωπικό». Διαβεβαιώνει ότι δεν έχει ενδοιασμούς να εξηγήσει "από που κατάγομαι και ποιος είμαι, γιατί ξέρω ότι θα βγει στο φως το ψευδές θέμα «των βίαιων» και των υπολοίπων για να δικαιολογήσει την παρενόχληση που υπεστήκαμε στο Club. Είμαι κάτοικος του San Lorenzo de El Escorial, μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης απ’το 1993, με πατέρα μέλος, αδερφούς μέλη και γιους μέλη, (πάμε, δεν είναι μια μανία), κι επιπλέον, Αντιπρόσωπος των Μελών στην τωρινή Συνέλευση των Αντιπροσώπων (...) Η δίωξη και η παρενόχληση εναντίον του γιου μου κι εμού ίσως να΄ρχεται διότι είχα διαρκείας στην παλιά κερκίδα των Νέων στο Νότιο Πέταλο. Και παρόλο που δεν χρειάζεται, θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είχα ποτέ κανενός είδους περιστατικό ή τιμωρία, εντός ή εκτός των γηπέδων (...). Αλλά, φυσικά, για το δικό μας Διοικητικό Συμβούλιο, ΒΙΑΙΟΣ είναι καθένας που αγωνίζεται για την ελευθερία της έκφρασης, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και που θέλει μια Ρεάλ Μαδρίτης των μελών της". Και καταλήγει: "Αυτό που είναι ΒΙΑ είναι η κατάσταση που ζούμε, που πρέπει να εξηγήσω στον 7 χρονών γιο μου ότι η ομάδα που αγαπά μας θέλει έξω. Αυτή η ταπεινωτική κι άδικη κακοποίηση που υποφέρουμε, ναι, είναι μια μορφή βίας".

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.