News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τρεις έξοδοι κλειδί για την κατάκτηση της la Liga

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Της Patricia Terroba

Τα λευκά αποδυτήρια πιστεύουν ότι ο τίτλος μπορεί να μπει σε καλό αν κερδίσουν σε Vigo, Παμπλόνα και Βαλένθια

Οι στόχοι είναι να βγουν αλώβητοι απ’αυτούς τους δύσκολους αγώνες και ν’ανακτήσουν παίκτες


Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ήδη το ιδιαίτερο ταξίδι της στο Everest, το δυσκολότερο τμήμα του προγράμματος κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος στο οποίο επισκέφθηκε το Καλντερόν και το Camp Nou ενώ ξεκαθάριζε την πρόκρισή της στους 16 του Champions League. Η περιοχή κοιλάδα του πρωταθλήματος είχε δώσει τη θέση της σε μια πολύ πιο ανηφορική περιοχή με επισκέψεις στα φέουδα των μεγαλύτερων αντιπάλων τους για τον τίτλο. Η επίσκεψη στην Σεβίλλη, η τελευταία στάση, θα΄ρχονταν αργότερα. Τώρα, στη Μαδρίτη έρχονται οι Άλπεις, τρεις έξοδοι σχεδόν συνεχόμενες στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Η αίσθηση στα λευκά αποδυτήρια είναι ότι αν μεταφραστούν σε νίκες αυτά τα ταξίδια σε απόκρημνες περιοχές, ο τίτλος θα’ναι σε καλό δρόμο.

Φυσικά, θα μένει πολύ πρωτάθλημα και η αποστολή είναι περίπλοκη, διότι καθώς προχωρά το πρωτάθλημα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να κερδίσει εκτός έδρας, αλλά η ιδέα είναι να προσπαθήσει να πάρει αυτές τις νίκες για να μην σπαταλήσει σύντομα το πλεονέκτημα που απέκτησε στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.

Καταρτισμένο σχέδιο

Η Μαδρίτη, η οποία δεν θα’χει το σωματικό και ψυχικό τίμημα των ημιτελικών του Copa, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο. Τώρα την περιμένουν δύο συνεχόμενες έξοδοι, Vigo και Παμπλόνα. Η Celta θα’ναι ο αντίπαλός της την Κυριακή. Η ομάδα του Berizzo θα’ναι απορροφημένη με την αναμέτρηση του κυπέλλου εναντίον της Αλαβές. Το celeste σύνολο βρίσκεται ενώπιον, μιας ιστορικής ευκαιρίας για να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και ίσως της δυνατότητας να παίξει στην Ευρώπη για το γεγονός και μόνο ότι θα’ναι φιναλίστ. Δεν θα’ταν έκπληξη, όπως συνέβη και σε προηγούμενους γύρους, το να προφυλάξει ο Αργεντινός προπονητής βασικούς για το δεύτερο σκέλος εναντίον του vitoriano συνόλου. Το ματς του Balaídos μπορεί να παρουσιαστεί ως μια καλή ευκαιρία στην λευκή ομάδα να πάρει τρεις βαθμούς και, παρεμπιπτόντως, να εκδικηθεί τον επώδυνο αποκλεισμό πριν από λίγες ημέρες.

Χωρίς κόκκινα χαλιά

Μετά το Vigo, η Μαδρίτη θα πρέπει να ταξιδέψει στην Παμπλόνα. Είναι άλλη μια επικίνδυνη έξοδος στο γήπεδο μιας ομάδας που έχει ανάγκη από βαθμούς. Για την Οσασούνα, προτελευταία σήμερα, τα ματς στο δεύτερο γύρο αρχίζουν να’ναι ζωής ή θανάτου. Το El Sadar δεν ήταν ποτέ ένα γόνιμο έδαφος για την λευκή ομάδα. Δεν συνηθίζουν να υπάρχουν κόκκινα χαλιά στην Παμπλόνα για τη Μαδρίτη, η οποία θα κλείσει την πιο εκτός έδρας εβδομάδα της σε ολόκληρο το πρόγραμμα με το δεύτερο παιχνίδι της σε δύο εβδομάδες. Ο αποκλεισμός απ’το κύπελλο ήταν οδυνηρός, αλλά έχει επίσης και τα πλεονεκτήματά του. Θα’ναι η τελευταία αναμέτρηση πριν απ’την αντιμετώπιση της επιστροφής του Champions League εναντίον της Νάπολι.

Στ’αποδυτήρια της Μαδρίτης εξετάζεται η ιδέα ότι σιγουρεύοντας αυτές τις δύο εξόδους, η ομάδα θα αντιμετωπίσει με εξαιρετική αυτοπεποίθηση τον δεύτερο γύρο. Μετά από έναν ταραχώδη Ιανουάριο λόγω του τέλους του αήττητου σερί και του αντίο στο Κύπελλο, και τις παρεμβολές με τους ίδιους του τους οπαδούς, το σύνολο του Ζιντάν αισθάνεται ότι το χειρότερο της καταιγίδας έχει περάσει. Τίποτα καλύτερο απ’το να το εγκρίνει σε αυτά τα επόμενα παιχνίδια. Το ψυχολογικό βραβείο της νίκης απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ σ’ένα ασταθές κλίμα όπως του Chamartin συνοδευόμενο απ’τα στραβοπατήματα των άμεσων διωκτών του έχει αποκαταστήσει την ηρεμία στο Μπερναμπέου.

Στο madridista φέουδο θα φανεί μετά η Εσπανιόλ, μια ομάδα που συνεχίζει να αυξάνεται καθώς περνούν οι αγωνιστικές. Ήταν σε θέση να φέρει ισοπαλία στο Καλντερόν και στην τελευταία αγωνιστική ανέτρεψε την Σεβίλλη, που έρχονταν στο Cornella μετά από έξι συνεχόμενες νίκες.

Μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Quique Sánchez Flores, η Μαδρίτη θα παίξει τον αγώνα που είχε αναβληθεί λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Η αναμέτρηση που αντιστοιχεί στην 16η αγωνιστική, είναι στο Mestalla, στο σπίτι της Βαλένθια. Ήταν πάντα δύσκολο να πάρει βαθμούς εκεί. Αλλά η λευκή ομάδα θεωρεί κεφάλαιο τον αγώνα ενάντια στην ομάδα του Voro για να κεφαλαιοποιήσει de facto αυτό που στα λευκά αποδυτήρια θεωρείται ένας μεγάλος πρώτος γύρος.

Φτάνοντας στις 22 Φεβρουαρίου, ημερομηνία της αναμέτρησης στη Βαλένθια, η Μαδρίτη αναμένει επίσης ν’αδειάσει το αναρρωτήριό της. Carvajal και Μαρσέλο θα’πρεπε να΄χουν αναρρώσει ως τότε. Είναι η ημερομηνία στην οποία θα συμπληρωθούν ακριβώς τρεις μήνες απ’την απουσία του Bale. James και Modric έχουν πιθανότητες να επανεμφανιστούν αυτήν την Κυριακή στο Vigo. Η Μαδρίτη θέλει να δώσει ένα σχεδόν οριστικό χτύπημα για το πρωτάθλημα στον Φεβρουάριο, ενώ εξοπλίζεται και πάλι από στρατιώτες ενόψει του αποφασιστικού τμήματος της σεζόν. Θα’ναι τρία ταξίδια κλειδιά για την κατάκτηση της Laliga.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.