News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη διαπραγματεύεται για τον Isak, τον μαύρο Ibrahimovic

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο 17χρονος Σουηδός επιθετικός επισκέφθηκε το Valdebebas πριν από δύο εβδομάδες


Πριν δύο Σαββατοκύριακα επισκέφθηκε το Valdebebas με την οικογένειά του ο Alexander Isak, ένα παιδί ψηλόλιγνο το οποίο στην Σουηδία είναι γνωστό ως «ο μαύρος Ibrahimovic» και που στα 17 του θεωρείται μια απ’τις μεγάλες υποσχέσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επιθετικός σκόρερ (έχει 10 σε 24 παιχνίδια), γρήγορος, επιδέξιος και πολύ συντονισμένος παρά το 1.90 του, τον Φεβρουάριο υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέχρι το 2018 με την Σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης. Δέκα μήνες αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν, η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους και η Γουέστ Χαμ κάνουν σαν τρελές για να τον υπογράψουν εν όψει της θεαματικής του εξέλιξης.

Η Μαδρίτη φαίνεται στην καλύτερη θέση για να πάρει τις υπηρεσίες του, αν και η σουηδική εφημερίδα «Expressen» διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του απέρριψε ήδη μια λευκή προσφορά 10.700.000 €. Η Μπάγερν δεν τα παράτα αλλά, μετά την άνετη φιλοξενία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μαδρίτη, στα γραφεία της πρωταθλήτριας  Ευρώπης έχουν την πεποίθηση ότι θ’αποκτήσουν αυτό το σουηδικό μαργαριτάρι. Αυτή η αισιοδοξία είναι επεκτάσιμη στην έφεση στο CAS που υποβλήθηκε μετά την ποινή της FIFA. Σε περίπτωση που μειωθεί η ποινή τους σε μια μεταγραφική αγορά, όπως αναμένουν, ο Isak θα παίξει στην Castilla απ’τον Ιούλιο. Εάν η παραμείνει η ποινή σε δύο μεταγραφικές περιόδους, θα πάει δανεικός σε άλλο σύλλογο.


Με άλλα ταλέντα

Στη madridista θυγατρική ο Isak θα συνυπάρξει με τον Federico «El Pajarito» Valverde και με τον Sergio Díaz, δύο απ’τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του Νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου. Ο Valverde είναι ένας Ουρουγουανός μέσος 18 ετών, τον οποίο ήθελαν επίσης οι Barcelona, City, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ο Sergio Díaz είναι ένας ταλαντούχος Παραγουανός επιτελικός μέσος 18 ετών του οποίου οι τρόποι θυμίζουν τον Kun κι ο οποίος εντάχθηκε στη Μαδρίτη τον Ιούλιο απορρίπτοντας την Λίβερπουλ.


Αυτός που δεν θα’ναι, είναι ο Martin Odegaard, ο οποίος τον Ιανουάριο θα πάει δανεικός στην Ρεν, καθώς θα’χει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Η υπογραφή αυτού του μελλοντικού Νορβηγού αστέρα πριν από δύο σεζόν, είναι το καλύτερο παράδειγμα του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτηση να των πιο ελπιδοφόρων νέων. Πριν αποφασίσει για τη Μαδρίτη το 2014, ο Odegaard κι ο πατέρας του έκαναν ένα πραγματικό casting επισκεπτόμενοι τις πιο ισχυρές ομάδες της ηπείρου, όπως τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ, τον Άγιαξ και τη Μπάγερν ενός Γκουαρντιόλα ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει με κάθε δυνατό τρόπο. Πλέον δεν είναι αρκετή η παρουσίαση μιας καλής οικονομικής προσφοράς, εντυπωσιάζουν το παιδί με την Ciudad Deportiva ή το περιβάλλουν με θρύλους του συλλόγου. Σήμερα, οι γονείς των παικτών με αποχρώσεις του να’ναι αστέρια, απαιτούν εγγυήσεις με τη μορφή λεπτών και βασικές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Κι αυτός που δεν μπαίνει σ’αυτό το παιχνίδι μένει χωρίς τον παίκτη.

Ο Γκουαρντιόλα πείθει

Ένας απ’αυτούς που ξεδιπλώνονται καλύτερα σ’αυτές τις υποθέσεις είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος έμεινε χωρίς τον Odegaard, αλλά το καλοκαίρι πήρε εκδίκηση καταφέρνοντας ν’αποσπάσει απ’τη Μαδρίτη τον Gabriel Jesús (19 ετών), όταν οι λευκοί πίστευαν ότι η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο επιθετικό είχε σχεδόν κλείσει. Τόσο σημαντική, όσο τα 32 εκατομμύρια που πλήρωσε η City στην Palmeiras, ήταν η κουβέντα του Καταλανού προπονητή με τον παίκτη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι εκεί θα’χε εκείνα τα λεπτά που Μαδρίτη ή Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσαν να του εγγυηθούν. Κατάφερε επίσης την υπογραφή ενός άλλου εκκολαπτόμενου ταλέντου, του Γερμανού Leroy Sané (20 ετών), για τον οποίο πλήρωσε 50 εκατομμύρια στην Schalke 04.


Ένας άλλος νεαρός που φιγουράρει ψηλά στην ατζέντα των επικεφαλής του scouting της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Ousmane Dembele, ο οποίος χθες το βράδυ έπαιξε στο Μπερναμπέου με τη Ντόρτμουντ και που είχε επίπτωση ήδη σ’αυτούς στο πρώτο ματς. Γάλλος εξτρέμ, 19 ετών, κάθετος, πολύ γρήγορος, έφυγε αυτό το καλοκαίρι απ’την Ρεν για 15 εκατομμύρια και είναι ένα απ’τα διαμάντια για το οποίο νωρίτερα παρά αργότερα θα παλέψουν οι μεγάλοι της Ευρώπης. Επειδή όλοι θέλουν τον νέο Μέσι, αλλά μόνο λίγοι μπορούν να τον πάρουν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.