News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιορτή με γλυκόπικρη σάλτσα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Του Jesús Sánchez


Στο καλύτερο παιχνίδι που έχει δει αυτή τη σεζόν το Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια ισοπαλία κατασπαταλώντας έναν θησαυρό, ένα πλεονέκτημα δύο γκολ. Παραχώρησε την πρώτη θέση του ομίλου της στο Champions League στη Ντόρτμουντ, η οποία έπαιξε ένα υπέροχο δεύτερο μέρος. Είναι δύσκολο ν’ανατρέψεις ένα 2-0 στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά δεν λείπουν σφαίρες απ’την ομάδα που έκανε χθες ένα ρεκόρ στη διοργάνωση. Κανείς δεν είχε βάλει τόσα γκολ (21) σ’αυτή τη φάση. Το έκανε η Μπορούσια, τολμηρή και φωτεινή υπό το χέρι του Weigl, ενός μέσου ο οποίος θα’ναι η αναφορά, ένας εξαιρετικός παίκτης. Η ομάδα του χορεύει στο βηματισμό του.

Απ’το τελικό σκορ έλειψαν αρκετά γκολ. Οι δύο ομάδες επιτίθενται καλύτερα απ’ότι αμύνονται. Και οι δύο θα μπορούσαν να ζητήσουν το βιβλίο των αξιώσεων σε μια αναμέτρηση όπου έστειλαν στο κενό πολλές ευκαιρίες. Ήταν ενενήντα λεπτά γεμάτα ρυθμό με στιγμές για τον Μπενζεμά, τον Κριστιάνο, τον Weigl, για τον Aubameyang, για τον Varane. Με λίγα λόγια, μια πολύ διασκεδαστική ποδοσφαιρική βραδιά.

Η ισοπαλία έσωσε το ρεκόρ της Μαδρίτης, που ανέρχεται σε 34 παιχνίδια αήττητη, και κατέληξε δηκτικά μια απογοήτευση για το Bernabeu, που οσφραίνονταν τη νίκη και κατέληξε, εκ των προτέρων, απογοητευμένο. Η Μαδρίτη, που έκανε ένα ωραίο παιχνίδι, τελειώνει δεύτερη του ομίλου της, όταν επεδίωκε, όπως διακήρυξε, την πρώτη θέση και θα παίξει το δεύτερο σκέλος των 16 εκτός έδρας, όπως στην εποχή στην οποία δεν περνούσε αυτό το γύρο. Απελευθερώνεται επίσης στην κλήρωση από ορισμένους πολύ επικίνδυνους αντιπάλους. Δύσκολο να ξέρουμε τώρα αν το γκολ του Reus ήταν μια επίθεση αγάπης ή ένα χαστούκι. Σίγουρα ήταν μια πράξη δικαιοσύνης.

Τόσες ερωτήσεις για τον James Rodríguez θα’χαν διαγράψει το χαμόγελο απ’το πρόσωπο του Ζιντάν, το οποίο είναι εν τέλει αυτό της Μαδρίτης. Ο Γάλλος προπονητής, κουρασμένος από τόση επιμονή με το θέμα (το μόνο σύννεφο στο τοπίο του), επίλυσε το ζήτημα με μια παρουσία του Κολομβιανού μέσου στην 11άδα. Για τον James ήταν το τρίτο παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα ως βασικός, μια εκπληκτική λεπτομέρεια επειδή δίνεται η εντύπωση ότι το 10 δεν υπολογίζεται πάρα πολύ απ’τον Zizou. Και μπορεί να’ναι έτσι, αν και κατέληξε να τον βάλει στο πιο σημαντικό παιχνίδι για λευκούς στην πρώτη φάση του Champions League. Επίσης τον Casemiro, υπέροχος και πάλι όπως πριν τον τραυματισμό, όσο είχε καύσιμο. Και τον Varane, κολοσσιαίος στην καρδιά της άμυνας. Ο Pepe είναι πλέον πολύ αναπληρωματικός. Δηλαδή, ο Ζιντάν είναι απ’τους πιο φλύαρους με τις εντεκάδες. Τα μεγάλα του μηνύματα τα λέει γραπτά, όταν δίνει την εντεκάδα, όταν διαχειρίζεται το ρόστερ του με μια εκπληκτική επιτυχία. Ο Benzema βρίσκεται επίσης στην ομιλία του.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με την έκτη ταχύτητα επειδή αναπτύσσεται με μια εξαιρετική ταχύτητα. Η Μπορούσια ζει στο τρέξιμο, επιτίθεται κατά κύματα, αλλά δεν προσέχει καθόλου καλά το τέρμα της. Είναι μια κατάλληλη ομάδα για τη Μαδρίτη, η οποία διαχειρίζεται καλά στην ανταλλαγή χτυπημάτων. Ο Schürrle άνοιξε το μπουκάλι των ευκαιριών για γκολ στο τρίτο λεπτό. Υπήρχε σαμπάνια για όλους. Μετά εντάχθηκε o Μπενζεμά, ο οποίος έβαλε τα παπούτσια. Σκόραρε το 1-0 σε μια προώθηση του Carvajal, του καλύτερου Carvajal του τελευταίου μήνα. Ο Γάλλος επιθετικός μάζεψε τη μπάλα μέσα απ’το τέρμα και την κλώτσησε στην κερκίδα. Ακούστηκε σαν απελευθέρωση, σαν εκδίκηση. Λίγοι παίκτες τόσο παρεξηγημένοι όσο ο Καρίμ. Παίζοντας έτσι γίνεται κατανοητό. Άλλες μέρες δεν τον καταλαβαίνουν ούτε οι οπαδοί του.


Η Μπορούσια διατήρησε το σχέδιό της. Τελείωσε καλύτερα το πρώτο μέρος. Δεν έχει πολλά νούμερα η γερμανική ομάδα. Επιτίθεται, επιτίθεται κι επιτίθεται. Ο Keylor απέτρεψε την ισοφάριση με μια ανθολογική απόκρουση μετά από ένα φάουλ. Ο τερματοφύλακας έδωσε ένα χεράκι στην ομάδα του, που ήταν χαλαρή πριν το ημίχρονο. Η ομάδα του Tuchel διατήρησε την κυρίαρχη δυναμική κατά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Weigl πήρε τον έλεγχο σε μια νύχτα όπου ο Modric, ο οποίος κατέληξε ν’αντικατασταθεί απ’τον Kroos, έχασε την έμπνευση. Dembele και Κάστρο μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά ο πρωταθλητής πυγμής, που είναι γνωστός, παραμένει η Μαδρίτη. Ο James, ο οποίος είναι ο πρώτος ασίστμαν της ομάδας, έδωσε μισό γκολ στο κεφάλι του Μπενζεμά. Ο Γάλλος εξιλεώθηκε για μια ξεκάθαρη αποτυχία στην προηγούμενη κίνηση. Το 2-0 ήταν πολύ βαρύ για τη Μπορούσια.

Η γερμανική ομάδα είχε χαρακτήρα. Ήταν συμπαγής σαν μια μεγάλη ομάδα και είχε τον Weigl, o οποίow είναι θαυμάσιος. Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας του σπρίντερ Aubameyang, αλλά σκόραρε ένα γκολ κι έδωσε μια ασίστ. Η Μαδρίτη, εύθραυστη και πάλι, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμά της στην τελευταία μισή ώρα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί αν «έψαξε τη δεύτερη θέση του ομίλου» ή αν τα εκ γενετής προβλήματά της όταν προστατεύει το τέρμα της, έπαιξαν ένα άσχημο παιχνίδι. Δεν καθαρίζει τα ματς κι έχει παραχωρήσει κάποιες ισοπαλίες έτσι. Το 2-1 δεν την προβλημάτισε υπερβολικά επειδή απ’τον Μπενζεμά έδιωξαν μια μπάλα κάτω απ’τα δοκάρια και λίγο μετά ο Κριστιάνο την έστειλε στο δοκάρι. Ο Weidenfeller παρενέβη επίσης με επιτυχία σ’ένα σουτ του Ρονάλντο, ο οποίος τέλειωσε με δύο γκολ σ’αυτήν την πρώτη φάση, τη χειρότερη της καριέρας του στο Champions League. Μια παράλειψη, μια ακόμη, του Marcelo και η ταχύτητα της Μπορούσια πιστοποίησαν την ισοφάριση. Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε ο Ramos για να επιστρέψει το χαμόγελο στον madridismo μ’ένα νέο θαύμα. Γλυκιά ή πικρή ισοπαλία; Διαλέξτε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.