News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Έτσι μορφοποιήθηκε στον «Ibra 3.0»

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Του Alberto Rubio

Ένας πρώην της Laliga, σύμβουλος του Isak, του Σουηδικού θαύματος που θέλει το λευκό club

Ο Goitom, πρώην των Βαγιαδολίδ κι Αλμερία, μεταξύ άλλων, είναι ο νονός του κοσμήματος της ΑΙΚ Στοκχόλμης


Alexander Isak (Στοκχόλμη, 1999) και Henok Goitom (Στοκχόλμη 1984) δεν μοιράζονται μόνο τόπο γέννησης. Ο παίκτης που θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο πρώην της la Liga -πέρασε απ’τις Ciudad de Murcia, Μούρθια, Βαγιαδολίδ, Αλμερία και Getafe- έχουν επίσης κοινή την καταγωγή των γονιών τους, το ψηλόλιγνο στερεότυπο τους του επιθετικού και μια έναρξη καριέρας πολλά υποσχόμενη.

Δεν είναι τυχαίο που ο Goitom, 15 χρόνια μεγαλύτερος, ήταν χορηγός του Isak, όταν έκανε το άλμα στην πρώτη ομάδα της ΑΙΚ στα 16 του. «Τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον ... αν πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η κατανόηση του για το παιχνίδι είναι βάναυση», λέει ο Goitom. "Οι αναφορές μου είναι οι Ibra και Goitom, φυσικά", απαντά ο Isak πριν προσθέσει: «Είναι μια μεγάλη φιλοφρόνηση να παίρνω επαίνους απ’τον Henok. Μπορώ να μάθω πολλά απ’αυτόν».

Η πιο επαναλαμβανόμενη σύγκριση είναι με τον Ibrahimovic. "Ο Isak έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά μπορεί να’ναι ο νέος Zlatan", δήλωσε ο Obasi, πρώην συμπαίκτης του Ραούλ στη Σάλκε.


"Είναι γρήγορος, τεχνίτης και, ταυτόχρονα, δυνατός. Είναι τέλειος", διαβεβαιώνει ο Alexander Östlund, απ’τον οποίο πήρε ο Isak την τιμή να’ναι ο νεότερος παίκτης που υπερασπίζεται την ΑΙΚ στην σουηδική Liga. Ο επιθετικός που θέλει η Μαδρίτη έγινε, επίσης, σε ηλικία 16 ετών και 199 ημερών ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην πρώτη κατηγορία. Δεν στερείται θράσους για να καθοριστεί: «Είμαι καλός τεχνικά και διαβάζω καλά το παιχνίδι. Επίσης θα έλεγα ότι είμαι γρήγορος, άμεσος και σκοράρω πολλά γκολ». Θέτει μόνο ένα αλλά: "Πρέπει να τρώω πολύ -ύψος 1,90 και βάρος λίγο πάνω από 70 κιλά- για ν’αποκτήσω δύναμη". Σημειώστε καλά το όνομά του: Alexander Isak.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.