News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το γκολ στη Μαδρίτη είναι όλων

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Πέντε παίκτες μοιράζονται τον πρώτο λευκό σκόρερ στο Champions League με δύο γκολ ο καθένας

Ο CR7 είχε 16 απ’τα 28 που σκόραρε η Μαδρίτη στο δρόμο προς το ενδέκατο



Το Ενδέκατο ταξίδεψε στις βιτρίνες του Santiago Bernabeu μετά από ένα τουρνουά στο οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν μια πραγματική βροντή σκοραρίσματος. Έβαλε 16 απ’τα 28 λευκά γκολ, το 57% του συνόλου, και πήρε το τρόπαιο ως πρώτος σκόρερ στο Champions League, το πέμπτο της καριέρας του. Μάλιστα, μόνο ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είχε τέσσερα γκολ, ήταν σε θέση να σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ στους 13 αγώνες που έπαιξαν οι λευκοί.

Στην τρέχουσα έκδοση του Champions League, το σκηνικό για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια στροφή 180 μοιρών. Ο Cristiano έχει μειώσει την τυραννία του στο σκοράρισμα, και το γκολ είναι τώρα υπόθεση όλων. Είναι αλήθεια ότι ο CR7 εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στη madridista κλίμακα, αλλά επίσης ότι τα δύο γκολ του είναι τα ίδια με τεσσάρων ακόμα παικτών: Μπέιλ, Μπενζεμά, Morata κι ο εκπληκτικός Varane. Ή, μ’άλλα λόγια, οι τέσσερις κύριοι επιθετικοί που διαθέτει ο Ζιντάν, συν τον Γάλλο στόπερ.

Η εξάρτηση απ’τον σκόρερ CR7, όπως έχουν τα πράγματα, έχει περάσει απ’το 57% στη σεζόν 15-16 (16 απ’τα 28 συνολικά γκολ) σε ένα μόλις 14% (2 απ’τα 14 γκολ). Ένα βήμα μπροστά απ’τους τους συμπαίκτες του, μια ευλογία για έναν Ζιντάν που δεν χρειάζεται όπως και να΄χει τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Πέρα απ’τα 10 γκολ απ’τους πέντε πρώτους σκόρερ, την λίστα των σκόρερ ολοκληρώνουν οι Nacho, Lucas και Kovacic. Οκτώ διαφορετικοί παίκτες έχουν πανηγυρίσει γκολ σ’αυτό το τουρνουά.

Στο πρωτάθλημα, ο CR7, ναι, είναι ο καλύτερος

Η Μαδρίτη, μ’αυτά τα 14 γκολ, έχει μια απ’τις καλύτερες επιθέσεις στο φετινό Champions League, στο οποίο υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή. Η μόνη ομάδα που την ξεπερνά ξεκάθαρα είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο αντίπαλος του ομίλου της, η οποία έχει εκτελέσει την Λέγκια με 14 γκολ σε δύο παιχνίδια (19 στα πέντε παιχνίδια).

Η κατανομή των γκολ στο Champions League, φυσικά, δεν έχει την συνέχισή της στο πρωτάθλημα. Στην εγχώρια διοργάνωση, ο Κριστιάνο είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με οκτώ γκολ, μετά από δύο διαδοχικά εκτός έδρας χατ-τρικ που έχει κάνει ενάντια στην Αλαβές και στην Atlético στο τελευταίο ντέρμπι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.