News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή που έχει ο Zidane χωρίς τον Kroos;

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Του Enrique Ortego

Ο Γάλλος πρέπει να ξανακάνει τη μεσαία γραμμή για τον επερχόμενο αγώνα εναντίον της Ατλέτικο



Μια πολλή άσχημη είδηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης σπάει συνεχώς λόγω του κεντρικού της άξονα. Η γρουσουζιά του κέντρου. Πρώτα ο Casemiro. Μετά ο Modric. Τώρα ο Kroos. Μία σημαντική απώλεια στην οργάνωση του παιχνιδιού. Στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Γερμανός φαινόταν να προσαρμόζεται καλύτερα σε κάθε οριοθέτηση της μεσαίας γραμμής, ιδίως όσον αφορά την αμυντική πλευρά, που δεν ήταν το φόρτε του.

Μερικές φορές μόνος με δύο πλέιμεικερς στα πλευρά του κι άλλες διαιρώντας το πλάτος του πεδίου με τον Kovacic, ο καλύτερος σύμμαχός του σ’αυτούς τους καιρούς χωρίς τους Modric και Casemiro. Χωρίς τον Γερμανό, η Μαδρίτη χάνει την ροή στην έξοδο της μπάλας και στην πίεση στο αντίπαλο μισό.

Η πιο λογική παραλλαγή

Εν αναμονή του Casemiro, το πιο ορθολογικό είναι ο Zidane να διατηρήσει, για παράδειγμα, τη διάταξη του τελευταίου αγώνα ενάντια στην Leganes. Δύο μέσοι κι ένας επιτελικός. Ή μ’άλλα λόγια Modric και Kovacic από πίσω, συνδυάζοντας το έργο της δημιουργίας και της ανάκτησης και Isco μπροστά, ως γάντζος των επιθετικών.

Η πιο καινοτόμα παραλλαγή

Μέχρι στιγμής, ο Ζιντάν έχει χρησιμοποιήσει μόνο συγκεκριμένα και λίγα λεπτά τον Lucas Vázquez ως πλέιμεικερ. Η ιδέα του είναι ότι είναι ένας ειδικός για να παίζει κοντά στην πλευρά λόγω της ταχύτητάς του, της υπερχείλισης και της σέντρας. Αλλά σε περίπτωση ανάγκης, όπως είναι η περίπτωση, ο gallego, λόγω των συνθηκών του, της ικανότητάς του να θυσιάζεται και του καλού πήγαινε έλα, δεν θα αποτύγχανε ως εσωτερικός. Σ’αυτή τη διάταξη, ο Modric θα’ναι ο μοναδικός αμυντικός μέσος, όπως παίζει μερικές φορές στην εθνική του και οι Lucas Vázquez και Kovacic, ακόμα κι ο Isco, θα μπορούσαν να παίξουν στ’αριστερά.

Η πιο επιθετική παραλλαγή


Παρουσιάζεται μια τρίτη εναλλακτική λύση. Θα’ναι η πιο παρακινδυνευμένη επιλογή, που συνιστάται για παιχνίδια στα οποία η ομάδα έχει πολλή κατοχή κι έναν αντίπαλο που της παραχωρεί την πρωτοβουλία. Ο Modric θα’ναι η αναφορά στην έξοδο του παιχνιδιού και στο πλευρό του θα μπορούσαν να παίξουν οι Isco και James, ή ελλείψει αυτού ο Asensio. Αυτή η εκδοχή είναι απαραίτητη για την άμυνα μέσω της μπάλας, λόγω των ξεκάθαρων επιθετικών συνθηκών των συστατικών της.


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.