News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι αμφιβολίες του Zidane: James, Lucas, Asensio ... ή το 4-3-3

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Του Ruben Jimenez

Οι ενοχλήσεις του Μπενζεμά και η απουσία του Morata αναγκάζουν τον τεχνικό να επανεξετάσει το σχέδιό του για το ντέρμπι


Ο Ζιντάν το γυροφέρνει στο κεφάλι. Δεν έχει τον Kroos, ούτε τους Casemiro, Πέπε και Morata, φοβάται για τον Μπενζεμά (που προπονείται πλέον με την ομάδα), τίθεται αντιμέτωπος με τη μόνη ομάδα που ήταν σε θέση να τον κερδίσει στο πρωτάθλημα, αυτή που έχει αφαιρέσει τους περισσότερους βαθμούς απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια και τον κυριεύει μια αμφιβολία κάθε φορά που κοιτάει τον πίνακα στον οποίο προετοιμάζει τα παιχνίδια: να μείνει πιστός στο 4-3-3 του, αδιαπραγμάτευτο μέχρι τώρα, ή να προστατέψει την ομάδα στο κέντρο.

Τα χαρακτηριστικά του αντίπαλου καλούν στην αίτηση ενισχύσεων στο κέντρο, αλλά οι απουσίες δεν αφήνουν πολλά στη φαντασία σε αυτή την εποχή. Η πιο λογική επιλογή για τον Ζιντάν, αν προτίθεται να γεμίσει με παίκτες αυτήν την περιοχή, θα’ταν να βάλει τον Lucas στα δεξιά και τον Bale στ’αριστερά, μια εναλλακτική που έχει ήδη δοκιμάσει σε κάποια αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά η είσοδος του Ισπανού εξτρέμ θα σημάνει μια έξοδο απ’την 11άδα, η οποία θα μπορούσε να’ναι του πληγωμένου Μπενζεμά, καθώς φαίνεται σαφές ότι Kovacic και Modric θα’ναι οι φύλακες της ισορροπίας στη μεσαία γραμμή κι ότι ο Isco θα’χει μια θέση στην 11άδα.

Αλλά περισσότερο απ’το σύστημα, τον Ζιντάν μπορούν να τον ανησυχούν τα ονόματα. Ξέρει ποιοι παίκτες, πέρα απ’το σύστημα, θα του προσφέρουν δουλειά στην αγαπημένη τάφρο της Ατλέτικο, τη μεσαία γραμμή. Τότε είναι όταν, εκτός απ’τον Lucas, οι Asensio και James στοχεύουν στο κάστινγκ του Zizou. Η είσοδός τους θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας λιγότερο «αισθητικής» όψης, αλλά εξίσου αποτελεσματικής για την επίτευξη του στόχου. Ο mallorquín κι ο Κολομβιανός θα παράσχουν περισσότερα στην κατοχή στο κέντρο και στην επιθετική παρουσία, έχοντας πάντα κατά νου ότι Bale και Cristiano θα καταλάβουν τις θέσεις της επίθεσης.

Το δίλημμα δεν είναι καινούργιο και μοιάζει πολύ μ’αυτό που είχε ν’αντιμετωπίσει ήδη στο πρώτο ντέρμπι του στο Bernabeu την περασμένη σεζόν. Τότε, με μια ομάδα μειωμένη απ’τις απουσίες, παρέταξε μεσαία γραμμή πυκνοκατοικημένη με τους Modric, Kroos, Isco και James για ν’αφήσει στην επίθεση τον Κριστιάνο κι έναν πληγωμένο Μπενζεμά, που αναγκάστηκε ν’αφήσει τη θέση του στο ημίχρονο στον Borja Mayoral.


Ο Μπενζεμά έχει επιστρέψει στην δουλειά με την ομάδα, αλλά συνεχίζει χωρίς να’χει εξασφαλισμένη την παρουσία του στο Calderón. Αυτό προστιθέμενο στην απουσία του Morata, ο οποίος θα’ταν ο φυσικός του αντικαταστάτης χωρίς να χρειάζεται να αναθεωρήσει το συνηθισμένο 4-3-3, αναγκάζει τον Ζιντάν να επανεφεύρει, να κάνει ένα casting για να βρει τον πιο κατάλληλο παίκτη για ν’αντιμετωπίσει μια Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει στο κέντρο της την καλύτερη αρετή της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.