News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano, πιο cool απ’ότι ένα οχτάρι, βάζει επίσης ένα γκολ στον Florentino

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Του Enrique Marin

Η ανανέωσή του μέχρι το 2021, όταν θα’χει κλείσει τα 36, δεν έρχεται στην καλύτερη στιγμή του, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τον CR7. "Είναι το προτελευταίο συμβόλαιο", προειδοποίησε τον πρόεδρό του




Όπως είπε ο Florentino Perez στην τελετή που πραγματοποιήθηκε όπως το άξιζε η περίσταση στο Santiago Bernabéu, "Ο Κριστιάνο είναι το σύμβολο του καλύτερου club στην ιστορία του ποδοσφαίρου", εξ ου ακριβώς η ανανέωσή του. Ωστόσο, οι αμφιβολίες εστιάζονται ακριβώς σχετικά με το εάν το 2021, -και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν που υπάρχουν στο μεταξύ- ο Πορτογάλος θα παραμείνει "στο μέγιστο". Μάλιστα, κι όσο κι αν ο ίδιος είπε ότι ήταν «στην καλύτερη στιγμή της ζωής μου και σε μια εβδομάδα, τρεις, ή ένα μήνα, θα βγω μπροστά και πάλι για την Ρεάλ Μαδρίτης», η αλήθεια είναι ότι ο CR7 αρχίζει να δείχνει σημάδια, αν όχι εξάντλησης, έλλειψης σπίθας. Αυτή η σπίθα με την οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει ανάψει το φυτίλι της αδιαμφισβήτητης κι ακόρεστης ικανότητας να σκοράρει, χωρίς αμφιβολία το καλύτερο όπλο του και η κύρια συμβολή στο σύλλογο που, όπως ομολόγησε, "είναι στην καρδιά μου, είναι το πρόσωπό μου, και τώρα μοναδικός στη ζωή μου". «Θέλω να τελειώσω εδώ», είπε. Το ερώτημα είναι πώς κι αν η σωματική του κατάσταση, απ’την οποία εξαρτάται τόσο, θα του επιτρέψει να φτάσει να ολοκληρώσει το νέο του συμβόλαιο..

Δηλαδή: πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 368 γκολ σε 355 παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ στο Champions League, με 96. Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της la Liga με 262 γκολ σε 241 παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ με την εθνική του, την Πορτογαλία, με 66. Πρώτος σε Χρυσά Παπούτσια: 4 φορές (2007-08, 2010-11, 2014-15 και 2013/14). Παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν της Premier: 31 (2007/08). Μόνος που σκόραρε περισσότερα από 50 γκολ σε 6 διαφορετικές και διαδοχικές σεζόν: 53 (2010-11), 60 (2011-12), 55 (2012-13), 51 (2013-14), 61 (2014-15) και 51 (2015-2016). Δεύτερος σε Χρυσές Μπάλες (2008, 2013, 2014) ... "Το να σκοράρω ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό", είπε ο Cristiano με μικρό στόμα, καθώς στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «μπορεί να δείχνω κάποια ανησυχία. Κάποιος που είναι συνηθισμένος να σκοράρει και δεν το κάνει... είναι ένα μέρος της ζωής».



Περισσότερα προσωπικά ρεκόρ παρά τίτλοι

Ακόμα κι έτσι, κι αν και οι επεκτάσεις και οι βελτιώσεις των συμβάσεων συνηθίζουν να γίνονται περισσότερο για ό, τι πιστεύεται ότι μπορεί να συνεχίσει να δίνει ένας παίκτης παρά ως ανταμοιβή για ό, τι έχει δώσει, είναι λογικό ότι η ανανέωση του Cristiano για πέντε χρόνια μπορεί να ερμηνευθεί περισσότερο ως ένα βραβείο παρά ως ένα μελλοντικό στοίχημα, όσο κι αν, παίζοντας στην ομάδα που παίζει, θα συνεχίσει σίγουρα να σκοράρει γκολ. Ο Πορτογάλος βρίσκεται στην όγδοη σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης, διάστημα στο οποίο έχει κάνει πολλά απ’τα προαναφερθέντα ρεκόρ, αν και σε συλλογικό επίπεδο έχει κερδίσει δύο Champions League, αλλά μόνο ένα πρωτάθλημα, δηλαδή, τα ίδια με την Ατλέτικο, έναντι πέντε της Barça. Δύο Copas del Rey, ένα Supercopa Ισπανίας και δύο Ευρώπης, συν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ολοκληρώνουν το παλμαρέ του, ως madridista. Συνολικά, εννέα.

Αλλά υπάρχει περισσότερο. Όπως σημειώναμε στην παραπάνω είδηση του Antonio Sanz, «πριν απ’το κλείσιμο του 2015, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αισθάνονταν με τα δύο πόδια έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη, ο Πορτογάλος επιθετικός δεν φείδονταν ούτε δηλώσεων ούτε ενεργειών. Εάν τότε δεν υπόσχονταν αιώνια αγάπη κι αν ανάγκαζε φωτογραφίες για να προκαλέσει συζητήσεις, σήμερα τα νερά επιστρέφουν σε κανονική πορεία και οι δύο πλευρές -διοίκηση και παίκτης- έχουν κατανοήσει ότι καλύτερα το άσχημο γνωστό παρά το καλό άγνωστο (...) Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατανοήσει ότι το να μείνει με τον CR7 παραμένει σήμερα η καλύτερη διαπραγμάτευση». Και έτσι κατέληξε να συμβεί.



Πάνω από 20 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν

"Θα υπάρξει ένα πριν και μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο", είπε ο Florentino, εξ ου και ίσως του πρόσφερε ένα ακόμα έτος, για να επιμηκύνει την έλευση αυτού του μετά. Η προηγούμενη σύμβαση του Πορτογάλου, υπογεγραμμένη πριν τρεις σεζόν, έληγε το 2018. Τότε, ο CR7 περνούσε μια στιγμή δυστυχίας, όπως ομολόγησε δημοσίως με το περίφημό του «Είμαι λυπημένος», εξ ου κι ο Perez δεν είχε άλλη επιλογή απ’το να τον χαροποιήσει ανανεώνοντάς τον και βάζοντάς τον εκ νέου μπροστά απ’τον Μέσι ως τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή της Laliga. Τώρα, μέσα σε πλήρη λειτουργία ανανεώσεων, ο πρόεδρος ήταν επίσης αναγκασμένος να παρατείνει τη σύμβαση του μεγάλου αστέρα του και να τον πληρώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν.

Για έναν πρόεδρο ο οποίος διέπεται πάντα από κριτήρια περισσότερο επιχειρηματικά παρά αθλητικά, το να δέσει ισόβια τον Cristiano για να’ναι κληρονομιά της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται η καλύτερη απόφαση, ταυτόχρονα κι επένδυση, αν και η απόδοσή του στο γήπεδο δεν είναι η ίδια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί το να την διατηρήσει τόσο ψηλά φαίνεται αδύνατο. Φυσικά, με το «αυτό δεν είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο» του, ο Ρονάλντο έδειξε βέβαιος, ταυτόχρονα και πιο cool απ’ότι ένα οχτάρι. Η έκφραση αυτή, αν κι ακούγεται υποτιμητική, δεν είναι, κι αντανακλά τον madridismo του Cristiano. Το ρητό αναφέρεται στο τραμ νούμερο οκτώ που διέσχιζε τη Μαδρίτη απ’την Puerta del Sol μέχρι τον San Antonio de la Florida, μια γραμμή που χρησιμοποιούνταν απ’τους τυπικούς castizos (βέροι Μαδριλένοι) και chulapos για να πάνε στο χορό του Parque de la Bombilla και στην γιορτή του San Isidro. Στην εκδήλωσή της ανανέωσής του, απ’τον Cristiano έλειψε μόνο το γαρύφαλλο στο πέτο του και χορέψει ένα chotis με τον Florentino, στον οποίο έχει βάλει ένα γκολ... κι αυτός τόσο χαρούμενος, καθώς ο CR7 είναι πλέον κληρονομιά της Ρεάλ Μαδρίτης.

*Castizo: Βέρος Μαδριλένος.

*Chulapo: Πρόσωπο της Μαδρίτης ντυμένο με την αντιπροσωπευτική στολή της εργατικής τάξης στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Οι φτωχοί Μαδριλένοι.

*Chotis: Χορός για δύο, μέτριας κίνησης.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.