News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale είναι η νέα σημαία

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Του Santiago Segurola

Όταν σκέφτεσαι τον Bale, εκτιμάς τις ιδιότητές του ως παίκτη -ένας ποδοσφαιριστής ισχυρός, πολύ γρήγορος, ασταμάτητος σε ανοικτούς χώρους, με ένα σουτ τόσο έξοχο όσο και βίαιο κι ένα εναέριο παιχνίδι που εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο-, αλλά σκέφτεσαι επίσης την απεριόριστη δυναμική του, που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί στα 27 του, την ηλικία της ποδοσφαιρικής ακμής.

Σε πολλές πτυχές, ο Bale προέρχεται απ’το μέλλον. Όσον αφορά τις αθλητικές συνθήκες, ο Bale είναι στο ποδόσφαιρο αυτό που είναι ο LeBron James στο μπάσκετ, αν και είναι γνωστό ότι ο James (31 ετών) εκμεταλλεύεται το 100% των ικανοτήτων του εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε που έφτασε στο ΝΒΑ στα 18 του. Δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές τόσο κυριαρχικοί όσο ο Bale, ο LeBron James ή ο Γιουσέιν Μπολτ, ικανοί να επιβάλλονται στους αντιπάλους τους με μια προσβλητική ευκολία, χάρη σε τεράστιους σωματικούς πόρους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει υπάρξει επίσης ένας παίκτης μ’έναν εξαιρετικό κινητήρα, αλλά όχι του ίδιου μεγέθους με του Gareth Bale. Ο Cristiano είναι πάνω απ’όλα φιλοδοξία, απληστία, υπέρμετρη επιθυμία να φτάσει στην κορυφή των γκολ, της αναγνώρισης, των χρημάτων, της φήμης. Δεν έχουν υπάρξει ποτέ αμφιβολίες για κάποιες δυνατότητες που έχει στύψει σαν ένα λεμόνι απ’την αρχή της καριέρας του.

Ο Bale είναι κάτι άλλο. Σε καθαρά αθλητικούς όρους  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’τον Cristiano. Αντιθέτως, ο Πορτογάλος επιθετικός έχει εντυπωσιάσει πάντα με την πληθωρικότητα του, αλλά ο Μπέιλ είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός, ίσος ή καλύτερος άλτης και πιθανότατα πιο δυνατός στο σουτ. Ωστόσο, έχει αργήσει πολύ περισσότερο να συσχετίσει την απεριόριστη δυναμική του με την ποδοσφαιρική του απόδοση. Η απόσταση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα. Είναι εύκολο να υποτεθεί ένα σημαντικό περιθώριο βελτίωσης στον Bale, παρά τη συνεχή πρόοδο του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Bale έχει έρθει καλά στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η Μαδρίτη έχει έρθει ως μαργαριτάρι στον Ουαλό παίκτη. Ούτε λόγω αριθμών, ούτε λόγω φιλοδοξίας, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Cristiano. Ωστόσο, πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να ανεγερθεί ως επιθετική σημαία της ομάδας. Είναι πολύ πιθανόν ότι είναι ήδη. Αυτή την στιγμή, ο Bale φαίνεται καλύτερη εγγύηση απ’τον Κριστιάνο λόγω γκολ, ευελιξίας και πόρων. Κι αποπνέει ακόμα και την αυτοπεποίθηση που πολλές φορές δεν του παρατηρούνταν στις προηγούμενες σεζόν. Είναι ένας αναπτυσσόμενος παίκτης.

Η Μαδρίτη υπήρξε τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Για πρώτη φορά, δεν υπάρχει αυτή η βεβαιότητα. Αν κι ο Πορτογάλος πιέζεται, ίσως με μια εξουθενωτική απελπισία, στο να διατηρήσει την υπεροχή στην ομάδα, είναι όλο και πιο προφανές ότι ο σημερινός αντίκτυπος του Bale είναι μεγαλύτερος και πιο φυσικός.

Στον αγώνα ενάντια στη Leganes, υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός: ο Μπέιλ έδειξε με ευφυΐα στον Κριστιάνο τον τρόπο για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγώνα. Ενώ ο Cristiano αφοσιώνονταν στο να κυνηγά πάσες μπροστά απ’την περιοχή, ο Bale εμφανίστηκε απ’το κέντρο, απ’το σημείο του επιτελικού, για να σπάσει την αμυντική γραμμή, να πάρει μια διαγώνια πάσα και να ξεπεράσει στο τετ α τετ τον τερματοφύλακα. Υπήρξε πολλή παιδαγωγία σαυτή τη φάση.


Η Ρεάλ Μαδρίτης, και τα χαρακτηριστικά του πιο ευέλικτου πρωταθλήματος στην Ευρώπη στο κεφάλαιο της τακτικής, έχουν βοηθήσει την πρόοδο του Μπέιλ, του οποίου οι τρομερές αθλητικές ικανότητες δεν ήταν ολοκληρωμένες λόγω ποδοσφαιρικής λεπτότητας. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που συνδέονταν σχεδόν αποκλειστικά με το γκολ. Τα υπόλοιπα του ήταν βοηθητικά, ή δεν τα κατανοούσε. Αν και το γκολ είναι ακόμα το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, δεν μπορεί να γίνει πλέον λόγος για τον Bale ως έναν μονοδιάστατο παίκτη. Μετά από τρία χρόνια αρχίζει να εξερευνάει πιο σύνθετες περιοχές, αυτές που σχετίζονται με τα μικρά μυστικά του παιχνιδιού, σίγουρα λιγότερο γνωστά στον Bale λόγω της καταγωγής του απ’το βρετανικό ποδόσφαιρο, όπου η λεπτότητα δεν βρίσκεται μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.