News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane σκληραίνει τα rotations γιατί η κατάκτηση της la Liga είναι μια υποχρέωση

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Του Alonso Castilla

Αρκετοί παίκτες ξεκουράζονται εναντίον της Οσασούνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Οσασούνα (17:00) κι ο Ζιντάν αποδεικνύει με γεγονότα ότι η προστασία της φυσικής κατάστασης των παικτών θα’ναι ζωτικής σημασίας για τη φετινή σεζόν. Casemiro, James και Marcelo ξεκουράζονται


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στη σκηνή. Στη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξαν υπομονετικοί έτσι ώστε η ανάκτηση του Πορτογάλου, που τραυματίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γαλλία, να’ναι πλήρης κι απόλυτη. Το πλάνο για τον Πορτογάλο είναι το ίδιο με των άλλων παικτών στην ομάδα. Να προσεχτεί στο μέγιστο η φυσική κατάσταση όλων, να μοιραστούν οι προσπάθειες και, ως εκ τούτου, να’ναι σε θέση να φιλοδοξούν να κερδίσουν κάθε τίτλο. Ξεκινώντας με τη la Liga, μια διοργάνωση που έχουν μπορέσει να κατακτήσουν μόνο μια φορά στα τελευταία 8 χρόνια. Πύρρειος συγκομιδή για τον βασιλιά της εν λόγω διοργάνωσης. Ως εκ τούτου, η κατάκτηση και πάλι του τρόπαιου έχει γίνει μια έμμονη ιδέα στο club.

«Είναι το πιο σημαντικό». Το είπε ο Ζιντάν μιλώντας για τη Laliga Santander. Την περασμένη σεζόν βρέθηκε ένα βήμα απ’το να την κατακτήσει από έκπληξη όταν η Μπαρτσελόνα σπατάλησε ένα καλό προβάδισμα μέσα σε μια χούφτα αγωνιστικών κατά τις οποίες παραχώρησε έδαφος. Η λευκή ομάδα επιτάχυνε δυνατά στο τέλος, αλλά δεν την έφτασε. Το Champions League είναι η διοργάνωση με τη μεγαλύτερη επίδραση στον πλανήτη, αλλά ο προπονητής το’χει ξεκάθαρο ότι απ’τα υψηλότερα επίπεδα απαιτείται να κερδίσει το εγχώριο πρωτάθλημα με κάθε κόστος. Στο Santiago Bernabeu προσγειώνεται η Οσασούνα κι ο τεχνικός δεν έχει διστάσει να ξεκουράσει τρεις παίκτες, δύο απ’αυτούς βασικοί. Μαρσέλο, Casemiro και James, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους με τη Βραζιλία και την Κολομβία, θα δουν το παιχνίδι απ’τις κερκίδες.

Με τη συσσωρευμένη κόπωση απ’τα παιχνίδια και τα ταξίδια, ο Ζιντάν έχει επιλέξει ν’απαλλάξει απ’την δουλειά αυτούς τους τρεις παίκτες. Και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον με όποιον να’ναι, γιατί πιστεύει ότι είναι το πιο συνετό έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να μην χάσει σθένος, όταν μπει η σεζόν στην τελική ευθεία της, όταν παίζονται όλοι οι τίτλοι. Θα το κάνει επίσης και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο; «Τον θέλω πάντα μαζί μου», παραδέχτηκε ο Γάλλος προπονητής, που φέτος το καλοκαίρι δεν ήθελε να επιταχύνει ποτέ τη διαδικασία ανάκαμψης του Πορτογάλου και πόνταρε σε παίκτες, -όπως συνέβη στον τελικό του Supercopa Ευρώπης- που είχαν εργαστεί υπό τις εντολές του απ’την πρώτη στιγμή.



Nacho, Kovacic ...

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είναι αυτή του Benzema, με τον οποίο θα’ναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Έχει υποστεί έναν ενοχλητικό τραυματισμό στο δεξί ισχίο -τα πρώτα συμπτώματα προέκυψαν ήδη την περασμένη σεζόν- και το σχεδιασμένο πρόγραμμα έχει τηρηθεί σχολαστικά. Τίποτα δεν παρακάμπτει τις προθεσμίες. Ο Ζιντάν επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος επιθετικός θα παίξει μερικά λεπτά ενάντια στη navarro ομάδα, αν και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει τον αγώνα στον πάγκο. Δεν είναι μια εφήμερη πάθηση χωρίς περαιτέρω και η δουλειά υπήρξε έντονη τις τελευταίες εβδομάδες για να’ναι έτοιμος. Οι ιατρικές υπηρεσίες θα’ναι πολύ προσεκτικές μ’αυτόν τον δυσάρεστο τραυματισμό.

Αυτή τη φορά, όπως θα συμβεί στο μέλλον στο πλαίσιο του πλάνου που σχεδιάστηκε απ’τον Ζιντάν, ο μεγάλος ωφελημένος θα’ναι ο Nacho, που θα πάρει την αριστερή πλευρά αντί του κομμένου Marcelo. Με καλές προσφορές στο τραπέζι, ο canterano αποφάσισε να συνεχίσει ντυμένος στα λευκά υπό την πίεση του προπονητή του, ο οποίος τον έπεισε με την ομιλία του. Ο Zizou θέλει αυτή τη σεζόν να’χουν πραγματικό ρόλο όλα τα μέλη του ρόστερ. Ως εκ τούτου, ο Kovacic έχει πιθανότητες ν’αφήσει στον πάγκο τον Asensio, ενώ ο Danilo θα μπορούσε να συνεχίσει στην ίδια πορεία για να ξεκουράσει τον Carvajal.


Έρχεται ως αποδιοπομπαίος τράγος. Η Οσασούνα επισκέπτεται το Santiago Bernabeu με την πρόθεση να απολαύσει τη στιγμή και ν’ανταγωνιστεί για να ονειρευτεί τον άθλο. Ο προπονητής της, Enrique Martin, υπενθύμισε ότι «πλέον ανήκουμε στην Primera División. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λυθούμε, μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, στα οποία αγωνιστήκαμε καλά, αλλά ήμασταν λίγο σφιγμένοι. Ο στόχος είναι οι άνθρωποι να σκέφτονται λίγο, να παίζουν και να ζουν τα παιχνίδια με χαρά». Ο προπονητής της rojillo ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει  γι’αυτή την αναμέτρηση τον Javier Flaño, που τραυματίστηκε σοβαρά ενάντια στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, ούτε τις υπηρεσίες του Σέρβου Goran Causic, που έχει μυϊκές ενοχλήσεις, και τον Γάλλο Didier Digard. Αυτός που θα κάνει το ντεμπούτο του είναι ο Γάλλος επιθετικός Riviere, που αποκτήθηκε λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.