News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Γάτος» vs «κότσυφα», η μονομαχία του 9

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Του Hugo Cerezo

Μπενζεμά και Morata παλεύουν και πάλι για την θέση του βασικού μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

"Αν κριτικάρουν τον Κριστιάνο ή τον Μέσι, πώς να μην κριτικάρουν εμένα. Εάν ο προπονητής είναι ευχαριστημένος μαζί μου κι ο σύλλογος επίσης, τέλος". Morata



Επιστρέφει η la Liga στο Μπερναμπέου κι επιστρέφει η μάχη για το «9» της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας παλμός μεταξύ του εδραιωμένου Γάλλου, του Καρίμ Μπενζεμά, κι ενός Ισπανού που έχει αναζητήσει τη στέγη του, του Άλβαρο Μοράτα, στην οποία τον είδαμε όλοι να εξελίσσεται πριν από έξι χρόνια και στην οποία έχει επιστρέψεις ως ένας πρωταθλητής Ιταλίας. Ένας «γάτος» κι ένας «κότσυφας» κυνηγούν τη θέση του βασικού.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να’χει τον βασικό επιθετικό της Ισπανίας και της Γαλλίας, αν δεν υπήρχε η αναγκαστική εξορία του Karim. Θα’ναι η δεύτερη φορά που έχει και τους δύο στη διάθεσή του, λόγω των συνεχών σωματικών προβλημάτων του Γάλλου το καλοκαίρι. Την προηγούμενη, έπαιξε ο Morata, κι αντικαταστάθηκε απ’τον Μπενζεμά. Δεν σκόραρε κανείς τους.



Ο canterano έχει παίξει βασικός στους τρεις επίσημους φετινούς αγώνες της Μαδρίτης, απ’τα λίγα στα πολλά, φέρνοντας περισσότερο παιχνίδι παρά γκολ, όπως λέει ο ίδιος. Η συγκομιδή του είναι ένα γκολ εναντίον της Θέλτα Βίγκο. Αν κι έρχεται ωθούμενος απ’τη ντομπλέτα του με την εθνική. Ο Morata ξέρει ότι η κριτική τον μετράει με τα γκολ. Αλλά δεν τον νοιάζει. Ξέρει ότι οι συζητήσεις θα τον συνοδεύουν πάντα. Στην εθνική το ζει ήδη με τον Κόστα.

Για ν’αναμετρηθεί με την Οσασούνα, ο Morata ξεκινά με πλεονέκτημα. Ο Benzema βρίσκεται ένα μήνα εκτός και φαίνεται υπερβολικό να ξεκινήσει. Επιπλέον, θα ήταν ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα για τον Álvaro. Το να μείνει στον πάγκο μόλις ανάρρωσε ο «γάτος». Αλλά παρακολουθώντας τη μέγιστη «zidanista» του «το BBC είναι αδιαπραγμάτευτο», εναντίον της Σπόρτινγκ πρέπει να σκεφτούμε ότι θα’ναι σειρά του Γάλλου.



Η μάχη σερβίρεται. Όπως ήταν στη μόνη σεζόν του Morata ως παίκτη της πρώτης ομάδας, την 13-14 με τον Αντσελότι και τον Ζιντάν βοηθό του. Ο Karim δεν σταματούσε να ξεκινά κι ο Álvaro ροκάνιζε. Η πρώτη του φορά ως βασικός εις βάρος του KB9 ήταν την 9η αγωνιστική κατά της Μάλαγα. Ο Morata ξεχώρισε. Αλλά δεν επέστρεψε σε μια εντεκάδα του πρωταθλήματος μέχρι την 35η αγωνιστική, ακριβώς ενάντια στην Οσασούνα. Ο Carletto δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ.


Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Morata έκανε το ντεμπούτο του στο Μπερναμπέου ενάντια στην Levante στο Copa. Είχε ήδη λάβει το βάπτισμα στο La Romareda. Εκείνο το βράδυ η Μαδρίτη διέλυσε με 8-0, με δύο χατ-τρικ των Κριστιάνο και Μπενζεμά. Η μπάλα ήταν για τον... Morata: «Ηρέμησε, θα σκοράρεις στο Μπερναμπέου», έγραψε ο CR7 σ’εκείνον τον πολλά υποσχόμενο 18χρονο επιθετικό που σήμερα δεν περιμένει πλέον δώρα απ’τον Μπενζεμά.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.