News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco πάει για «όλα ή τίποτα» για να μπει στην εξέλιξη του Lopetegui

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Του Alonso Castilla

Το επικίνδυνο στοίχημα του μέσου

Αποφάσισε να μείνει στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας ότι δεν θα’χει την ίδια σημασία από ό, τι αλλού, και γνωρίζοντας ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής αναμένει να τον δει να παίρνει λεπτά επειδή τον υπολογίζει



Ένας πρώτος κατάλογος που χαρακτηρίζεται απ’την απουσία του Ίκερ Κασίγιας, αλλά ευπρόσδεκτος. Η επανάσταση στην ισπανική ομάδα ενεργοποιήθηκε κατά τις πρώτες αλλαγές. Ο Julen Lopetegui αφαίρεσε μερικούς. Ασταμάτητη «εξέλιξη», όπως περιέγραψε ο νέος προπονητής αυτό που έπεται. Η πρεμιέρα ήταν αξιοσημείωτη, πειστική. Χρειάζεται χρόνος για να ταιριάξουν τα κομμάτια, όπως επίσης μερικά απ’αυτά δεν βρίσκονται σ’αυτές τις πρώτες μέρες του νέου επικεφαλής της la Roja, αλλά θα’ναι στο μέλλον. Αυτή είναι η περίπτωση του Isco Alarcón, απών απ’αυτή την πρώτη λίστα λόγω ενός άκαιρου τραυματισμού, ο οποίος τον έχει κρατήσει -για την ώρα- στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διπλό ρίσκο γιατί θα’ναι ο ρόλος του ως λευκός αυτός που θα χαράξει τον προορισμό του ως διεθνής.

Οι τελευταίες ώρες της καλοκαιρινής αγοράς ήταν έντονες στη ζωή του Isco. Στον ορίζοντα εμφανίστηκε η Μάλαγα της καρδιάς του και η Τότεναμ. Το λονδρέζικο club παρουσιάστηκε ως ισχυρός υποψήφιος για να φορέσει τη φανέλα του στον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ενδιαφερόμενος το σκέφτηκε και τελικά το έπαιξε. Όλα ή τίποτα. Να’χει σημαντικό ρόλο στα λευκά και επιπρόσθετα να υπερασπιστεί τα κόκκινα της Ισπανίας ... ή να χάσει τα πάντα. Ξέρει ότι το στοίχημα είναι επικίνδυνο, αλλά ο Ανδαλουσιανός πίστευε πάντα ότι το καλύτερο ήταν να μείνει υπό τις εντολές του Ζιντάν.

Όταν ξεκίνησε την προετοιμασία, με τις πολυάριθμες φήμες που υπήρχαν γύρω του, ο Isco πήρε την απόφαση να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτή ήταν σε ισχύ μέχρι το τέλος. Ο Lopetegui υπολογίζει τον κεντρικό κορμό της Κ 21 που προπόνησε και κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ισραήλ το 2013. Morata, Thiago Alcantara, De Gea, Carvajal, Bartra, Koke ... Θριαμβευτές σ’εκείνο το τουρνουά και πάλι μαζί στον πρώτο κατάλογο του Julen ως στρατηγού της ανδρών. Ο πυρήνας εκείνης της ομάδας που επιβλήθηκε στον τελικό στην Ιταλία (2-4) είναι αυτός που πρέπει να κάνει ένα σταθερό βήμα προς τα εμπρός ενόψει του Mundial της Ρωσίας. Ο Isco -νικητής επίσης σ’εκείνη τη διοργάνωση- είναι στο μυαλό του Lopetegui, αλλά θα πρέπει να’χει σημαντικό ρόλο στην Ρεάλ Μαδρίτης.



"Ένας παίκτης που με παθιάζει"

Όταν έγινε επίσημη η επιλογή του Julen Lopetegui για να αντικαταστήσει τον Del Bosque, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης χαμογέλασε πλατιά. Ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί. Ήξερε εκείνη τη στιγμή που ότι οι πόρτες της εθνικής θα του άνοιγαν και πάλι διάπλατα. Ενώ μερικοί στραβομουτσούνιασαν μην βλέποντας τον Joaquín Caparros να παίρνει την θέση, ο Ανδαλουσιανός κατάλαβε ότι το Mundial της Ρωσίας το 2018 ήταν ένας ξεκάθαρος στόχος προς επίτευξη. Στην Τότεναμ, πιθανότατα, θα του ήταν ευκολότερο να πάρει λεπτά, αλλά επέλεξε να τζογάρει με τον Ζιντάν. Έχει δεχθεί ήδη τον ρόλο του, το να’ναι αδιαφιλονίκητος βασικός είναι σχεδόν αδύνατο με ό, τι υπάρχει, αλλά ξέρει επίσης ότι ο Γάλλος τον πιστεύει πολύ.

Όταν έγινε σαφές ότι ο James Rodríguez δεν θα εγκατέλειπε την Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασαν στον Isco κάποιοι ψίθυροι σχετικά με την περίπλοκη κατάσταση που του παρουσιάζονταν. Δεν είναι ότι τον ωθούσαν κυριολεκτικά προς την πόρτα της εξόδου, αλλά προφανώς με τον Κολομβιανό παίκτη δίπλα του θα πρέπει να ιδρώσει περισσότερο. Το τοπίο φαίνεται πολύ πιο απότομο, πάνω απ’όλα, λόγω της θεαματικής έκρηξης του Marco Asensio, αδιαφιλονίκητος βασικός με τον Ζιντάν - χάρη στους τραυματισμούς των Κριστιάνο Ρονάλντο και Benzema- και παρόν στην πρώτη αποστολή του Lopetegui. Εάν την περασμένη σεζόν του κόστισε το να βρει ποιοτικά λεπτά, στη φετινή θα’ναι πιο περίπλοκο, αλλά ο Isco δέχεται την πρόκληση.


«Ο Isco είναι ένας παίκτης που με παθιάζει», είπε ανοιχτά στο «Minuto 0» του Canal +, ο ομοσπονδιακός προπονητής πριν από λίγες ημέρες. Όταν μπορέσει, θα τον καλέσει. Ο μέσος έχει ξεκινήσει μια σκληρή μάχη για να ανοίξει δρόμο σε μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη ποιότητα στην επιθετική ζώνη της. Έχει το πλεονέκτημα ότι ο Zidane έχει εκδηλώσει πάντα την αφοσίωσή του στον Ανδαλουσιανό κι ότι όταν έπρεπε να παίξει ένα μπρα ντε φερ με τον James Rodríguez, κέρδισε το παιχνίδι ξεκάθαρα. Τόσο το περασμένο έτος όσο και κατά τις πρώτες εβδομάδες του φετινού. Το να διατηρήσει ανέπαφη αυτή τη διακόσμηση είναι ο ελάχιστος στόχος που έχει θέσει ο Isco. Το να την ξεπεράσει είναι η πρόκληση. Όλα για να λάβει μέρος στην «εξέλιξη» της εθνικής.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.