News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano βγήκε απρόθυμα, αλλά μπορούσε ν’αρνηθεί, όπως έκανε ο Messi

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Enrique Marin

Ο Ζιντάν δεν τον συμβουλεύτηκε στην αλλαγή ... για κάθε περίπτωση

Στους κανόνες του παιχνιδιού δεν καθορίζεται, αλλά αν ένας παίκτης αρνηθεί να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι και να μην κάνει την αλλαγή. Ο Messi είναι η πιο κοντινή περίπτωση



Αν και είναι πιθανό η πλειοψηφία των οπαδών να μην το γνωρίζει και ίσως επίσης ακόμη και πολλοί παίκτες, αν σ’ένα παιχνίδι υπάρχει μια αλλαγή κι ένας παίκτης δεν θέλει να βγει απ’το γήπεδο, ο διαιτητής πρέπει να δώσει εντολή να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι και να μην γίνει η αλλαγή. Δηλαδή, αν και είναι ο προπονητής αυτός στον οποίο αναλογεί ν’αποφασίσει μια αλλαγή, και στον εκπρόσωπό του, να την ζητήσει απ’τον τέταρτο διαιτητή, το να γίνει η αλλαγή εξαρτάται τελικά απ’τον παίκτη που πρόκειται ν’αντικατασταθεί, ο οποίος κανονικά, του αρέσει λιγότερο ή δεν του αρέσει περισσότερο, αποδέχεται την απόφαση του προπονητή του από σεβασμό προς αυτόν, εκτός απ’αυτόν προς τον συμπαίκτη ο οποίος βρίσκεται στη γραμμή, έτοιμος να μπει στην θέση του.

Στο άρθρο 3 των κανόνων του παιχνιδιού του Διεθνούς Συμβουλίου, το οποίο αναφέρεται στον «αριθμό των παικτών», εξηγείται η διαδικασία της αντικατάστασης, αν και δεν καθορίζεται ότι είναι ο παίκτης που αντικαθίσταται, αυτός που πρέπει να δεχθεί την απόφαση του προπονητή του να βγει απ’το γήπεδο και κατ’αυτόν τον τρόπο να μπορέσει να μπει ο συμπαίκτης του, αν και οι διαιτητές το γνωρίζουν τέλεια. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο και, με εξαιρέσεις, δεν αποτελεί συνήθως ένα πρόβλημα για τους προπονητές, στους οποίους αναλογεί να δώσουν την αρχική 11άδα της ομάδας τους.

Το σαφέστερο και πιο κοντινό παράδειγμα θα μπορούσε να’ναι όταν ο Μέσι αρνήθηκε να αντικατασταθεί απ’τον Luis Enrique σ’ένα Barcelona-Eibar (3-0). Ήταν το 76ο λεπτό κι ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τον Leo για να του πει ότι θα τον αντικαθιστούσε. Ωστόσο, ο Αργεντινός του έκανε μια χειρονομία με το χέρι του και περπάτησε προς την αντίθετη κατεύθυνση απ’τον πάγκο, ως εκ τούτου, ο Luis Enrique δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μιλήσει με τον βοηθό του, Juan Carlos Unzué, και να βάλει τον Munir στην θέση του Neymar.

Ήδη κατά το στάδιο του Guardiola ο Αργεντινός αστέρας δεν ήθελε να βγει, επίσης μόνο για το λόγο ξεκούρασης ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, αν και με τον Pep δεν ήταν τόσο προφανές, καθώς το πράγμα έμεινε σε μια ανταλλαγή εντυπώσεων στην οποία, φυσικά, τελικά επικράτησε η απόφαση ενός Μέσι που συνέχισε να παίζει.



«Έχουμε ένα παιχνίδι την Τρίτη στο Ντόρτμουντ και γι'αυτό τον άλλαξα. Έπαιξε καλά, όπως πάντα». Ένα πράγμα είναι ότι ο Ζιντάν ήταν γενναίος βγάζοντας τον Cristiano κι άλλο ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης να’ταν τόσο τολμηρός ώστε να παραδεχτεί ότι το έκανε επειδή ο Πορτογάλος δεν έπαιζε καλά. Αρκεί, για παράδειγμα, να διαβάσετε τα χρονικά των δύο αθλητικών εφημερίδων της Μαδρίτης για να διαπιστώσετε ότι και στις δύο ο Cristiano βαθμολογήθηκε με μια γραμμή, δηλαδή, τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία. Μάλιστα, τόσο στη «Marca» όσο και στην «As», ο Πορτογάλος ήταν ο μόνος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν αξιολογήθηκε τουλάχιστον μ’ένα αστέρι.


Όταν στο 72ο λεπτό ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε τον πίνακα με το 7 του Cristiano και το 17 του Lucas Vázquez, ο Πορτογάλος άλλαξε μούτρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε διατεθειμένος να αρνηθεί να βγει και να κάνει έτσι κάποια χειρονομία . Όπως κι όταν αποφάσισε να κόψει τους Ρονάλντο και Μπέιλ για τον αγώνα του Cornellà, ο Zizou κατανόησε ότι το πιο έξυπνο ήταν να μην ρωτήσει. "Ποτέ δεν θα ρισκάρουμε με κανέναν παίκτη", σχολίασε απλώς.

Ο Cristiano έφυγε αργά, εξοργισμένος επίσης απ’την αποδοκιμασία του σταδίου Γκραν Κανάρια, κι έδωσε το χέρι του στον προπονητή του, αν και είναι αλήθεια ότι δεν τον κοίταξε. Μόλις κάθισε στον πάγκο, ο Πορτογάλος συνέχισε να δείχνει το θυμό του, ο οποίος ήταν τέτοιος ώστε να μην μεγαλώσει περισσότερο με την ισοπαλία στην Λας Πάλμας.

Ο Ρονάλντο δεν φάνηκε άνετος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως επειδή δεν έχει βρει ακόμη την καλύτερη φόρμα του, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν άστοχος με τη μπάλα. Είναι γνωστό ότι αν δεν σκοράρει είναι κάτι που τον εξοργίζει κι αυτή τη σεζόν ήταν σε θέση να σκοράρει μόλις 2 γκολ. Ακόμη δόθηκε η αίσθηση ότι ο Cristiano δεν πανηγύρισε το γκολ του Μπενζεμά, στην απόκρουση του Javi Βάρας στο σουτ του Πορτογάλου, ο οποίος φάνηκε, συγκεκριμένα, να λυπάται που δεν το’βαλε αυτός, κάτι που απ’την άλλη πλευρά του έχει ήδη συμβεί περισσότερες φορές.

Σε 238 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Cristiano αντικαταστάθηκε 19 φορές, χωρίς να υπολογίζονται μεταξύ αυτών, αυτές που έπρεπε να αποχωρήσει τραυματίας. Η προηγούμενη αλλαγή απ’αυτήν του αγώνα της Λας Πάλμας, ήταν και πάλι φέτος ενάντια στην Οσασούνα στο Μπερναμπέου. Ο Ζιντάν τον έβγαλε στο 66ο λεπτό, αν και με το παιχνίδι τελειωμένο και μ’ένα γκολ στο λογαριασμό του Πορτογάλου, κάτι που δεν συνέβη το Σάββατο, όπου η Μαδρίτη πέταξε δύο βαθμούς. Ο Cristiano ήταν θυμωμένος, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αρνηθεί να βγει και δεν το έκανε.



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.