News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι εκκρεμότητες του Zidane: Casemiro, Bale, Cristiano, Pepe, Ramos…

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Του Javier Gómez Matallanas

Του Γάλλου του’χει τραυματιστεί ο μόνος παίκτης που δεν έχει αντικαταστάτη στο σούπερ ρόστερ της Μαδρίτης, για κάποιους, όπως τον Florentino, το καλύτερο που είχε ποτέ


Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν είναι μια ισορροπημένη ομάδα και με μεγάλη πυγμή, αλλά από τότε έχει έρθει στον πάγκο το γαλλικό είδωλο, δεν έχει παίξει ένα λαμπερό ποδόσφαιρο. Το χέρι του Zizou έχει φανεί στην άμυνα, που μετέτρεψε τον Casemiro σε σταθερό βασικό. Ο Βραζιλιάνος ελέγχει αυτή την περιοχή δημιουργίας και καταστροφής στην οποία, όταν παίζει ο Kroos υπάρχει μια αμυντική τρύπα που κάνει να φαίνονται χειρότεροι όλοι οι λευκοί αμυντικοί. Το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως όταν παίζει το BBC, αλλά ακόμη και χωρίς κάποιον απ’τους τρεις, με την απουσία Casemiro, η αμυντική ανισορροπία παραμένει.

Συμβαίνει ότι έχει τραυματιστεί ο μόνος παίκτης που δεν έχει αντικαταστάτη στο σούπερ ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης (για κάποιους, με τον πρόεδρο Florentino Perez επικεφαλής, το καλύτερο που είχε ποτέ). Ίσως αυτός είναι ο λόγος που της λείπει ο Marcos Llorente, ο οποίος μπορούσε να’ταν ο αντικαταστάτης του Casemiro και πιθανότατα να επιστρέψει τον Ιανουάριο απ’την Αλαβές.

Πώς θα μπορούσε να το κάνει ο Ζιντάν έτσι ώστε να μην φανεί τόσο η απουσία του Makelele του; Μια απ’τις εκκρεμότητές του είναι να κάνει τον Gareth Bale να δουλέψει όπως το κάνει με την Ουαλία. Εάν ο Ουαλός ποδοσφαιριστής παίξει στη Μαδρίτη, όπως το έκανε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη χώρα του, θ’ανέβει μια βαθμίδα και πραγματικά θα μπορούσε να προσπαθήσει να βρεθεί στο ύψος του Cristiano, αν και στα νούμερα σκοραρίσματος είναι πολύ περίπλοκο να φτάσει το φαινόμενο της Madeira. Με την αμυντική συμμετοχή του Bale, η Ρεάλ Μαδρίτης θα κερδίσει σε αμυντική σταθερότητα.



Ο Ζιντάν δίνει προτεραιότητα στην άμυνα έναντι της επίθεσης. Προέρχεται απ’την εποχή του στην Ιταλία. Η τακτική αυστηρότητα στην οποία φιλοδοξεί είναι αυτή που είχε η Γιουβέντους μαζί του και με τον Μαρτσέλο Λίπι στον πάγκο. Ο Ιταλός προπονητής σημάδεψε τον Zizou και είναι η μεγάλη αναφορά του. Είχε, επίσης, στην Γιούβε τον Αντσελότι και ήταν ο βοηθός του στο δέκατο, και κάτι έχει απ’τον Carlo, αλλά αυτός που τον επηρέασε περισσότερο είναι ο Λίπι. Βρίσκεται μόνο εννέα μήνες στην Primera ως τεχνικός και βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης. Κέρδισε το Champions League χωρίς ένα εξαιρετικό ποδόσφαιρο κι έτσι έχει ξεκινήσει την σεζόν, παίρνοντας αγώνες οριακά, όπως ενάντια σε Θέλτα και Sporting, η οποία ήταν ανώτερη, και με δύο ανησυχητικές ισοπαλίες εναντίον των Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας.

Η αλλαγή του Κριστιάνο στην Λας Πάλμας αποδεικνύει τη βούληση του Zidane να κατανείμει τις δυνάμεις του κύριου αστέρα του. Είναι αλήθεια ότι ο Zinedine εκπληρώνει αυτό που λέει στην αίθουσα Τύπου και φαίνεται να κάνει rotations. Αν κι έχει πει, επίσης, ότι εάν το BBC είναι μια χαρά, θα παίζει πάντα. Μένει να δούμε αν η δυσπιστία στα μάτια του Cristiano λόγω του ότι έγινε αλλαγή δεν μεταβάλλει τον χάρτη πορείας του προπονητή. Και το να αφήσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια αναπληρωματικό τον Morata για να δώσει διάρκεια κι εμπιστοσύνη στον Μπενζεμά δεν έγινε επίσης πολύ κατανοητό, γιατί ο πρώτος είναι πολύ πιο χρήσιμος τώρα στην ομάδα.


Μια άλλη απ’τις εκκρεμότητες του Ζιντάν είναι με το δίδυμο των στόπερ. Ο Πέπε ήταν ο καλύτερος στόπερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι έχει ξεκινήσει τη σεζόν ως αναπληρωματικός των Ramos και Varane. Στ’αποδυτήρια υπάρχει μια αίσθηση ότι, όπως και με τον Μπενζεμά, υπάρχει μια μεταχείριση προτίμησης στον Varane. Αυτό που έχει αποδείξει ο Zizou είναι ότι όλη την ιεραρχία την δίνει στον αρχηγό Sergio Ramos, καθιστώντας σαφές ότι αν και δεν περνάει την καλύτερη στιγμή στον αμυντικό τομέα (σε φάσεις της επίθεσης είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος), δεν πρόκειται να τον βάλει σε rotations ούτε σκέφτεται να τον αφήσει στον πάγκο. Ο Zidane κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής σ’έναν γίγαντα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει ακόμη να ξεπεράσει πολλές εκκρεμότητες.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.