News Update :

powered by Agones.gr - livescore

La Fábrica 97 εκατομμυρίων

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Του Jesús Mata

Οι λευκοί canteranos έχουν ενθαρρύνει την ελίτ αγορά να διακινήσει σχεδόν 100 εκ.



Η παραγωγή του λευκού ταλέντου συνεχίζει να αποφέρει τους καρπούς της, και πολλοί σύλλογοι της γηραιάς ηπείρου την εκμεταλλεύονται. Σ’αυτήν την καλοκαιρινή αγορά, οι συναλλαγές που έρχονταν μαζί μ’ενα madridista canterano έφτασαν σχεδόν στα 100 εκατομμύρια σε μεταγραφές.

Μια τριαντάδα παικτών merengue σφρίγους έχουν αλλάξει ομάδα. Σ’αυτήν προστέθηκε, μια μεγάλη ποσότητα δανεισμών που έχουν γίνει στη Laliga, όπου οι παίκτες που προήλθαν απ’το Valdebebas συνεχίζουν να ενισχύουν τα σύνολα της πρώτης κατηγορίας. Σχεδόν στο ένα τρίτο των χρημάτων που έχουν διακινήσει οι λευκοί canteranos αυτό το καλοκαίρι -περίπου 97.200.000 €- έχει πρωταγωνιστήσει η επιχείρηση επιστροφής του Morata στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επαναγόρασε τον επιθετικό για 30.000.000 €, μετά από δύο χρόνια στη Γιουβέντους. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που έχει διακινήσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Το αντίθετο ταξίδι έκανε ο Jesé, ο οποίος πήγε στην PSG του Emery για 25 εκ., μετατρεπόμενος έτσι στην πιο ακριβή πώληση ενός παίκτης La Fábrica.

Το βάθρο συμπληρώνεται απ’τον Marcos Alonso. Ο αριστερός μπακ υπέγραψε για την Τσέλσι του Conte μόλις 48 ώρες πριν απ’το τέλος της καλοκαιρινής αγοράς, όντας μια απ’τις πιο πολυσυζητημένες εκπλήξεις και φέρνοντας στα ταμεία της Φιορεντίνα 25 εκ. Επιπλέον, ο Ρώσσος εξτρέμ Denis Cheryshev επέστρεψε στη Villarreal, όπου έπαιξε ήδη στη σεζόν 2014-15 και του οποίου, ο σύλλογος της La Plana, απέκτησε τα δικαιώματα για 10 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των τεσσάρων, έχουν διακινηθεί 90.000.000 €.

Πολύ κίνηση

Τα ποσά που διακινούνται δείχνουν ότι η τρέχουσα αγορά εξακολουθεί να σκέφτεται λευκά. Η La Fábrica δεν έχει όρια και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το γνωρίζουν, πάνω απ’όλα το ισπανικό, όπου έχουν ξεχωρίσει οι επιχειρήσεις με λευκούς canteranos, αν και χαμηλότερου κόστους.


Υποσχέσεις όλο και περισσότερο σταθεροποιημένες όπως οι Sarabia, Medrán ή Diego Llorente έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά ερχόμενοι σε Σεβίλλη, Βαλένθια και Μάλαγα. Μερικά απ’τα παιδιά που βγήκαν πρόσφατα απ’το Valdebebas έχουν βρει επίσης τη θέση τους στην Primera, όπως ο Marcos Llorente.

Επίσης, έρχονται απ’το εξωτερικό

Diego Lopez, Χουάν Κάρλος, Juanfran Moreno, Joselu, Jurado και Ruben Sobrino. Ήταν όλοι προϊόντα της La Fábrica των ταλέντων που είναι στο Valdebebas και που ενισχύουν κατά δεκάδες τις ομάδες σ’όλη την Ευρώπη.

Με σεβασμό προς τις άλλες οντότητες της Primera, η διακίνηση παικτών που εξελίχθηκαν στο λευκό club υπερβαίνει κατά πολύ αυτούς των άλλων 19 ομάδων. Έως 16 παίκτες που έχουν αποκτηθεί από ένα ισπανικό club, προήλθαν απ’την cantera της Ρεάλ Μαδρίτης, πολύ πάνω απ’τους πέντε των Βιγιαρεάλ -Adrián Marin, Mariño, Moi, Xavi Torres, Ortolá-, Μπάρτσα -Sandro, Oriol Riera, Montoya, Samper και Munir- κι Athletic -Bustinza, Amorebieta, Unai Lopez, Ibai κι Arbilla-.

Οι canteranos που διακίνησαν τα περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι:

Morata Juventus - Real Madrid 30 Ε

Jesé Real Madrid - PSG 25 Ε

Marcos Alonso Fiorentina - Chelsea 25 Ε

Cheryshev Real Madrid - Villarreal 10 Ε

José Rodríguez Galatasaray - Mainz 2,5 Ε

Medrán Real Madrid - Valencia 1,5 Ε

Jurado Watford - Espanyol 1,2 Ε

Sarabia Getafe - Sevilla 1 Ε


Mascarell Real Madrid - Eintracht 1 Ε

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.