News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Conmebol προτείνει ένα νέο τουρνουά μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, που θα κάνει ντεμπούτο με τις Ρεάλ Μαδρίτης και River

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Θα παίξει η νικήτρια του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και του Recopa Sudamericana



Η Συνομοσπονδία Νοτιοαμερικανικού Ποδοσφαίρου (Conmebol) πρότεινε στην UEFA την δυνατότητα ο νικητής του Super Cup, η Ρεάλ Μαδρίτης, και του Recopa Sudamericana, η River Plate, να παίξουν ένα ή δύο παιχνίδια, όπως ενημέρωσε το ποδοσφαιρικό σώμα της Νότιας Αμερικής.

"Έγινε η πρόταση να διεξαχθούν ένας ή δύο αγώνες μεταξύ των νικητών του Recopa Sudamericana 2016 της Conmebol και του UEFA Super Cup του 2016", δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού οργάνου του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, Alejandro Domínguez.

Η Conmebol σημείωσε ότι η πρόταση αυτή έχει ως στόχο να’ναι "μια πραγματική μονομαχία των πρωταθλητών συλλόγων", δεδομένου ότι και στα δύο τουρνουά αναδεικνύονται οι νικήτριες ομάδες των αντίστοιχων τουρνουά κάθε ηπείρου.

Στην περίπτωση του ευρωπαϊκού Super Cup, η Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια του Champions League του 2016, έπαιξε επίσης εναντίον της ισπανικής Σεβίλλης, πρωταθλήτριας του UEFA Europa League του 2016, και οι merengues κέρδισαν με 3-2 στην παράταση.

Όσο για το Recopa Sudamericana, η αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ της, πρωταθλήτρια του Copa Libertadores του 2015, αντιμετώπισε την κολομβιανή Santa Fe, νικήτρια του 2015 Copa Sudamericana και κέρδισε μετά από ισοπαλία με 0-0 στο πρώτο σκέλος και νίκη με 2-1 στο δεύτερο.

"Αυτό θα δώσει αναμφίβολα μεγαλύτερο σθένος κι ώθηση στις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής", δήλωσε ο Domínguez, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Conmebol στην ιστοσελίδα της.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρόταση να "μπορεί να’χει ευνοϊκή αντανάκλαση στο ημερολόγιο της UEFA" για να μπορέσει «να εναρμονίσει τη διαφορά αυτής της εκδήλωσης» από κοινού μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών αρχών.


Ο Domínguez, ο οποίος τον Αύγουστο συμπλήρωσε έξι μήνες στην προεδρία της Conmebol, πρότεινε ήδη ένα παρόμοιο σχέδιο στην UEFA σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με έναν αγώνα μεταξύ του πρωταθλητή του Copa América Centenario, τη Χιλή, και του Euro, την Πορτογαλία, αγώνα που προσπαθεί να χωρέσει στο ημερολόγιο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.