News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ανακατάληψη του James

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Του David G. Medina

O Κολομβιανός ψάχνει να μεταφέρει στη Μαδρίτη τις επιτυχίες του με την Κολομβία



Το διάλειμμα για τους αγώνες των εθνικών, τόσο επιζήμιο για τους συλλόγους που έχασαν για περίπου δύο εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος των παικτών τους, είναι ένα θείο δώρο για τους παίκτες που δεν περνούν την καλύτερη στιγμή στις ομάδες τους. Ένα παράδειγμα είναι ο James Rodríguez, συνήθης αναπληρωματικός στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά αστέρας κι αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς μιας χώρας, της Κολομβίας, όπου φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού φυσιολογικά κι αποτελεί την καρδιά μιας χώρας που παραδίδεται εκατό τοις εκατό στην επιλογή του.

Σ’αυτό το τελευταίο ταξίδι με την εθνική ομάδα του, ο James έχει δείξει και πάλι τους λόγους που οδήγησαν τη Μαδρίτη να πληρώσει 80 εκατομμύρια € το καλοκαίρι του 2014. Ένας γκολ και μια ασίστ ενάντια στη Βενεζουέλα, κλειδί επίσης στο γκολ ενάντια στην Βραζιλία, οι καλές επιδόσεις του επέφεραν μια καμπάνια απ’τη χώρα του έτσι ώστε ο Ζιντάν ν’αλλάξει τον ρυθμό και να υπολογίζει περισσότερο στις υπηρεσίες του.

Το 10 έχει τώρα τον λόγο. Του να αποδείξει στο γρασίδι του Μπερναμπέου ότι οι αξιώσεις των ανθρώπων του αξίζουν να ακουστούν απ’τον Zizou. Να του προσφέρει ο Γάλλος, σε τελική ανάλυση, τα λεπτά που του έχει αρνηθεί από τότε που ήρθε στον λευκό πάγκο.

Μπροστά, επτά παιχνίδια σε μόλις 22 ημέρες. Μια σειρά από ευκαιρίες έτσι ώστε, πριν απ’το νέο ταξίδι στην Κολομβία στις αρχές Οκτωβρίου, ν’ανακτήσει ο James το ρόλο που, στην πρώτη του σεζόν στα λευκά, τον μετέτρεψε σ’ένα απ’τα είδωλα του Santiago Bernabeu. Το πέτυχε με γκολάρες, το πέτυχε μ’ένα αριστερό το οποίο έχει γευτεί το Κολοσσαίο του Chamartin.

Κι αυτό γιατί ενάντια στην Θέλτα, στην τελευταία αναμέτρηση των λευκών, ήταν και πάλι αναπληρωματικός. Επανέλαβε την εμπειρία του ευρωπαϊκού Super Cup και του Anoeta. Τρεις επίσημες αναμετρήσεις, άλλα τόσα μακρά πρόσωπα στον πάγκο δίπλα στον Ζιντάν.

Ένα κινητικό καλοκαίρι

Ο αγώνας ενάντια στην ομάδα του Vigo, φυσικά, χρησίμευσε για να δούμε έναν πιο συνδεδεμένο James. Έπαιξε μόλις 22 λεπτά, αλλά έβγαλε μια βόλτα το αριστερό και κάλυψε ένα απ’τα μεγάλα κενά του, τη μικρή συμμετοχή στην άμυνα. Από ένα δικό του κλέψιμο ήρθε το νικητήριο γκολ. Το Bernabeu, εξίσου με το να θαυμάζει το ταλέντο, απολαμβάνει κι αναγνωρίζει τα αστέρια που τα δίνουν όλα. Ζήτημα κουλτούρας.

Υπέρ του Κολομβιανού, επιπλέον, είναι η απουσία ενός απ’τους άμεσους ανταγωνιστές του, του Isco. Ο τραυματισμός του Malagueño βγάζει απ’το δρόμο του μία απ’τις πέτρες για να επιτευχθεί ο στόχος του να’ναι στην αρχική ενδεκάδα. Είναι αλήθεια ότι απομένουν πολλές κι επιπέδου (Κριστιάνο, Μπενζεμά, Bale, Asensio, Morata ...), αλλά επίσης κι ότι τόσο ο Ρονάλντο όσο κι ο Καρίμ έχουν μόλις επιστρέψει από τραυματισμούς και η ιδέα περνά απ’την κατανομή των προσπαθειών στο εγγύς μέλλον.

Εκεί είναι όταν πρέπει να εμφανιστεί το κενό του James, που κατακτά μια χώρα όταν ντύνεται στα κίτρινα. Ο πλέι μέικερ έχει επιμείνει, παρά τις συμβουλές εκ μέρους του περιβάλλοντός του και των ανθρώπων της ίδιας της Μαδρίτης, στο να συνεχίσει να παίζει στο Chamartin να επανακτήσει τη θέση που, πριν μόλις ένα χρόνο, κανείς δεν αμφέβαλε ότι ήταν δική του. Ν’αλλάξει, εν τέλει, τη γνώμη του Zizou.

Το καλοκαίρι, υπό αυτή την έννοια, υπήρξε έντονο. Ξεκίνησε αναζητώντας έξοδο μπροστά στο λίγο που συμμετείχε στις τελευταίες αναμετρήσεις του περασμένου καλοκαιριού (δεν πάτησε στο γρασίδι του San Siro στον τελικό του Champions League), αλλά έκλεισε τον Αύγουστο διεκδικώντας μια θέση στο λευκό ρόστερ. Φαίνεται να’χει τις προϋποθέσεις ν’αντιστρέψει την κατάσταση και να δουλέψει έτσι ώστε ο Ζιντάν να καταλήξει να παραδοθεί στην ποδοσφαιρική γοητεία του.


Υπέρ του 10, χωρίς αμφιβολία, είναι η πολιτική του Γάλλου τεχνικού να ανταμείβει εκείνους που είναι καλύτερα. Casemiro και Lucas Vázquez, την περασμένη σεζόν, και Asensio, την φετινή, είναι παραδείγματα παικτών που, με απόδοση, έκαναν μια στροφή 180 μοιρών στην κατάστασή τους στη madridista κλίμακα. Ο James μπορεί να’ναι ο επόμενος. Εν τω μεταξύ, δείχνει τα χαρτιά του: «Προσπαθώ μόνο να’μαι καλά, να προπονούμαι δυνατά και να περιμένω μια ευκαιρία για να παίξω».

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.