News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Είναι η ώρα του Cristiano

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Ο Πορτογάλος συμφώνησε με τον Ζιντάν να παίξει 60 λεπτά εναντίον της Οσασούνα κι 70 εναντίον της Σπόρτινγκ


Επιστρέφει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιστρέφει το θηρίο. Ο Πορτογάλος θα κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν εναντίον της Οσασούνα. Θα’ναι στο Santiago Bernabeu, μπροστά στους οπαδούς του, και θα το κάνει μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο στόχος, να μην υπάρξει ούτε ένα παραπάτημα μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε έξω απ’το γήπεδο για δύο μήνες.

Ο Πορτογάλος αστέρας, για το σκοπό αυτό, έχει ήδη μιλήσει με τον Γάλλο τεχνικό για να μπει σιγά-σιγά στη δυναμική της ομάδας. Το 7 θα ξεκινήσει βασικός, είναι αλήθεια, αλλά η ιδέα σήμερα είναι ν’αντικατασταθεί στο 60ο λεπτό. Καμιά πίεση, καμία προσέγγιση ορίου σε ένα σώμα που έχει ζήσει στην ελίτ περισσότερο από μια δεκαετία.

Το σχέδιο που καταρτίστηκε απ’τον Cristiano και τον Zizou δεν περιλαμβάνει μόνο τον αγώνα κατά της Οσασούνα. Υπάρχει περισσότερο. Και περνά απ’τη συνέχιση της κατανομής του χρόνου στην πρεμιέρα στο Champions League. Έτσι, ο CR7 θα παίξει 70 λεπτά κατά της Sporting, επίσης, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, σε μια ξεχωριστή αναμέτρηση για τον Πορτογάλο. Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, τα’κανε στην ομάδα της Λισαβόνας.

Με βάση αυτά τα δύο παιχνίδια, και το πώς ανταποκρίνεται ο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο, θα αξιολογηθεί η κατάστασή του για τις επόμενες αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα είναι απαιτητικό (η Μαδρίτη θα παίξει επτά παιχνίδια σε 22 ημέρες πριν απ’το επόμενο διάλειμμα των εθνικών) κι ο Ζιντάν θέλει η προετοιμασία του να’ναι προοδευτική.

Απ’τον τελικό του Euro

Ο στόχος, υπό αυτή την έννοια, περνά απ’το να μην φτάσει ο CR7 τόσο καταβεβλημένος στο τέλος της σεζόν. Έχει αρκετές σεζόν (η τελευταία το 13-14), όπου η υπερπροσπάθεια λόγω του ότι θέλει να παίξει κάθε λεπτό έχει οδηγήσει τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν να’χουν γίνει ιδιαίτερα μακρές. Κάτι που θέλουν να αποφύγουν στη Μαδρίτη, επειδή είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν θα αποφασιστούν οι τίτλοι για τους οποίους θα παλέψει η ομάδα του Chamartin.

Να θυμάστε ότι ο Cristiano τραυματίστηκε στις 10 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στον τελικό του Euro τον οποίο η χώρα του, η Πορτογαλία, κατέληξε να κερδίσει παρά την απουσία, στην αποφασιστική αναμέτρηση, του αστέρα κι αρχηγού της. Ο επιθετικός αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά ένα δυνατό μαρκάρισμα που του επέφερε ένα διάστρεμμα στον έσω σύνδεσμο του γονάτου.

Μια κατάσταση που, κατ 'αρχήν, τον έκανε αμφίβολο για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στις 9 Αυγούστου και, εν τέλει, τον έχει κρατήσει δύο μήνες μακριά απ’τον αγωνιστικό χώρο.

Στην εν λόγω συνάντηση με τον Ζιντάν, όπως έχουν τα πράγματα, χαράχτηκε η γραμμή που θα ακολουθηθεί. Καμία πίεση σε μια σεζόν στην οποία, με πέντε τίτλους να διακυβεύονται (Liga, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το προαναφερθέν Supercopa) φαίνεται η πιο απαιτητική για έναν παίκτη ο οποίος χθες προπονήθηκε με την ομάδα και, ας μην ξεχνάμε, έχει συμπληρώσει τα 31 έτη.


Ο CR7, με αυτή την έννοια, φαίνεται λιγότερο εμμονικός με το να παίζει τα πάντα (έχει υπερβεί το 86% των λεπτών σε πέντε απ’τις σεζόν του στη Μαδρίτη). Η αδυσώπητη φιλοδοξία του, αυτή η οποία τον βοήθησε να γίνει ένας απ’τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών, έχει μετριαστεί σ’αυτήν την έναρξη της σεζόν. Η υποστήριξη και η κατανόηση του Zizou, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας να επιστρέψει σταδιακά ήταν κλειδί γι’αυτό. Η Οσασούνα περιμένει για 60 λεπτά. Είναι η ώρα του.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.