News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη ξοδεύει 40% λιγότερο στις μεταγραφές απ’ότι η Barça

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Του Hugo Carrasco

Το Soccerex Transfer Review αποκαλύπτει την επένδυση των τελευταίων τριών σεζόν



Σύμφωνα με τη μελέτη του Soccerex Transfer Review, που διενεργήθηκε απ’το Prime Time Sports και παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της Laliga, το F. C. Barcelona έχει ξοδέψει τις τρεις τελευταίες σεζόν ένα 40% περισσότερο στις μεταγραφές απ’ότι η Ρεάλ Μαδρίτης. Το culé σύνολο έχει επενδύσει συνολικά 331 εκατομμύρια €, ενώ η Μαδρίτη υπέγραψε παίκτες για 239 εκ.

Απ’το 2009, έτος κατά το οποίο αρχίζει η μελέτη, τα γραφεία του Bernabéu είχαν περισσότερη δουλειά από ό, τι του Καμπ Νόου στην καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξοδέψει 847 εκ. από τότε έναντι των 674 της αιώνιας αντιπάλου της. Αν κι αυτό το στατιστικό τείνει να εξισωθεί, καθώς τις τρεις τελευταίες σεζόν, το λευκό σύνολο δαπάνησε περισσότερα απ’τη Μπαρτσελόνα μόνο την περασμένη σεζόν, που συμπίπτει με την ποινή της FIFA στη Μπάρτσα.

Αυτό τα στατιστικό έχει αυξηθεί ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι, στο οποίο το λευκό σύνολο δαπάνησε μόνο 30 εκατομμύρια για τον Άλβαρο Μοράτα. Σε αντίθεση, η Barca έχει δαπανήσει 123 εκατομμύρια για έξι παίκτες, μετατρέποντάς την στη δεύτερη καλοκαιρινή αγορά με τα περισσότερα διακινούμενα χρήματα απ’το καταλανικό club στις μεταγραφές.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη το κόστος των συναλλαγών μεταξύ των συλλόγων, έτσι ώστε στην ηχηρή μεταγραφή του Neymar, υπολογίζεται μόνο το ποσό που έλαβε η Σάντος, κάτι το οποίο μειώνει σημαντικά το ποσό που επενδύθηκε στις μεταγραφές απ’τους azulgranas.

Ένα άλλο στατιστικό που φαίνεται να αντιστρέφεται είναι ότι οι madridistas έχουν οκτώ canteranos στην πρώτη ομάδα, δύο περισσότερους απ’την περσινή σεζόν. Αλλά, επιπλέον, έχουν εισπράξει απ’τους παίκτες της La Fábrica. Συνολικά τέσσερις παίκτες έχουν φύγει απ’το Valdebebas για μια αξία των 34.500.000 (Jesé, Cheryshev, Medrán και Mascarell).


Η Barca, όμως, συνηθισμένη να τροφοδοτείται από των παίκτες που εξελίχθηκαν στη Masía τα τελευταία χρόνια, έχει μειώσει την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα. Αυτή τη σεζόν ο αριθμός των canteranos έχει μειωθεί στους 10, παρά την ενσωμάτωση του Denis. Η αποχώρηση των Bartra και Χαλίλοβιτς απέφερε στα ταμεία 13 εκατομμύρια.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.