News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τρέλα για τον Casemiro

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Του José Luis Calderón

Δυο ομάδες, πρόθυμες να υπερβούν τα 50 εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν

Το ίδιο συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι κι ανάγκασε τη Μαδρίτη να τον θωρακίσει



Ο Casemiro δεν είναι στην αγορά. Είναι αδιαπραγμάτευτος. Με κεφαλαία. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι σύλλογοι δεν έχουν χτυπήσει την πόρτα του παίκτη για ν’ανιχνεύσουν το έδαφος. Με πολλά χρήματα, ασφαλώς. Υπήρξαν δυο ομάδες, μια αγγλική και μια ιταλική, οι οποίες ήταν πρόθυμες να κάνουν μια ισχυρή επένδυση για να τον πάρουν. Χωρίς να δώσουν ένα συγκεκριμένο νούμερο, ήταν έτοιμες να υπερβούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, μ’ένα συγκλονιστικό μισθό για τον παίκτη.

Αυτό ήταν όλο. Το να φύγει τώρα ο Casemiro απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι σχεδόν αδύνατο. Ο σύλλογος δεν ακούει προσφορές και η ρήτρα του παίκτη είναι γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Κι ένα ακόμα πιο σημαντικό πράγμα: ο παίκτης δεν θέλει να φύγει. Απολαμβάνει το όνειρο του να’ναι βασικός στο λευκό σύνολο κι απ’το κεφάλι του δεν περνά τίποτα άλλο απ’το να θριαμβεύσει στα λευκά. Έχει την εμπιστοσύνη του Ζιντάν, το σεβασμό των συμπαικτών του και την αγάπη των οπαδών. Δεν μπορεί να ζητήσει περισσότερα.

Ζωτικής σημασίας στην ομάδα

Το ενδιαφέρον για τον Casemiro και η προδιάθεση κάποιου συλλόγου να ξοδέψει εκατομμύρια για την υπογραφή του, πέρα ​​απ’το ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, αντικατοπτρίζει το καθεστώς που έχει αποκτήσει ο παίκτης στη Μαδρίτη και το ποιοτικό άλμα που έχει κάνει. Άθικτος για τον Ζιντάν κι εδραιωμένος στην ομάδα της Βραζιλίας, στη Μαδρίτη δεν αμφιβάλουν ότι ο παίκτης έχει μετατραπεί σ’έναν απ’τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στον κόσμο. Ένας απ’τους λόγους για τους οποίους ο σύλλογος έχει αναλάβει να απενεργοποιήσει τις φήμες για το ενδιαφέρον σε παίκτες του ίδιου προφίλ όπως οι Kanté και Sissoko. Το στοίχημα είναι ο Casemiro και στον σύλλογο δεν θα κάνουν καμία δαπάνη για μια θέση όπου αισθάνονται ότι έχουν τον καλύτερο. Από εκεί και πέρα, είναι πλέον ο Zidane αυτός που πρέπει ψάξει για εναλλακτικές μέσα στο ρόστερ για να τον αντικαταστήσει.

Αγκυροβολημένος

Μια παρόμοια κατάσταση μ’αυτού του καλοκαιριού ανάγκασε τη Μαδρίτη να αναθεωρήσει τη σύμβαση του Casemiro την περασμένη σεζόν. Μετά την επαναγορά του απ’την Πόρτο, στο σύλλογο ανησύχησαν απ’την ποσότητα των προσφορών που έφθαναν για τον Βραζιλιάνο και δεν άργησαν να αντιδράσουν. Στα τέλη του Αυγούστου του περασμένου έτους τον έδεσαν μέχρι το 2021 και τον θωράκισαν με μια στρατοσφαιρική ρήτρα. Μια απόφαση περισσότερο από επιτυχημένη λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που έχει αποκτήσει ο παίκτης μέσα στο ρόστερ.


Ο Ζιντάν έχει βρει στον Casemiro τον ιδανικό σωματοφύλακά του. Απ’τις 12 Απριλίου δεν τον έχει παραμερίσει ούτε για ένα λεπτό. Τα εννέα παιχνίδια που έχει παίξει από τότε, τα’χει παίξει ολόκληρα. Μάλιστα, παρά το ότι στην αρχή δεν τον υπολόγιζε, πλέον είναι ο ένατος πιο χρησιμοποιημένος παίκτης απ’τον λευκό τεχνικό. Είναι, επίσης, τρελός για τον Casemiro.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.