News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Δημοτικό Συμβούλιο αξιώνει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης τα 18.400.000 σε παράνομες ενισχύσεις

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δεσμεύεται να εκπληρωθεί εγκαίρως

Το συμβούλιο που διευθύνει η Manuela Carmena δημοσιοποίησε ότι θα αναγκάσει το λευκό club να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε παράνομα εκ μέρους του ισπανικού κράτους



Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι «θα θεσπίσει τα κατάλληλα μέσα» για να ανακτήσει "εγκαίρως" την βοήθεια των 18.400.000 € που χορήγησε το κράτος "παράνομα" στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αποφάνθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ). Σε ένα δελτίο τύπου, το Δημοτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου τελειώνει η προθεσμία των δύο μηνών που δόθηκε απ’τις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει το συμβούλιο στην ΕΕ το συνολικό ποσό που πρέπει να εισπράξει.

Επίσης πρέπει να περιγράψει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ανάκτηση αυτής της ενίσχυσης και να παράσχει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει διατάξει στον σύλλογο την επιστροφή της. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, το συμβούλιο διαβεβαιώνει ότι συμμορφώνεται «εγκαίρως με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» μετά την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτό συμβαίνει αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε στις 4 Ιουλίου, ότι η ανταλλαγή γης για την κατασκευή της Ciudad Deportiva de Valdebebas είναι παράνομη. «Η έρευνα διαπίστωσε ότι η επηρεαζόμενη γη απ’τη συναλλαγή υπερτιμάται σε 18,4 εκατομμύρια, κι αυτό έδωσε σ’αυτόν το σύλλογο ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων», διαβεβαίωσε η ΕΕ.

"Όπως συμπεραίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα περιστατικά αφορούν σε μια σύμβαση σχετική με μια μεταβίβαση γης του Δήμου της Μαδρίτης στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά, η εν λόγω μεταβίβαση δεν έλαβε χώρα. Η συμφωνία για την αποζημίωση αυτής της κατάστασης βασίστηκε σε μια νέα αξιολόγηση της γης, που της χορήγησε μια αξία 22.700.000 €, έναντι των 595.000 € που αξιολογήθηκαν το 1998. Η έρευνα της Επιτροπής έδειξε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε δικαίωμα σε μια αποζημίωση 4,3 εκ. €, με το οποίο πήρε ένα πλεονέκτημα 18,4 εκατομμυρίων ευρώ", αναφέρει η δήλωση του δημαρχείου.

Το κείμενο της ΕΕ κατήγγειλε τις υποτιθέμενες κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στην Ρεάλ Μαδρίτης «υπό τη μορφή της επωφελής μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας» που ανήκει στον Δήμο της Μαδρίτης. Αυτό έγινε μέσω μιας συμφωνίας που υπογράφηκε με το Συμβούλιο το 2011 που προσπάθησε να επιλύσει ένα νομικό πρόβλημα σε σχέση με μια προηγούμενη συμφωνία, του 1991, και μια ανταλλαγή ιδιοκτησιών. Με την απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγκάζει τον Δήμο της Μαδρίτης να ανακτήσει αυτήν την ενίσχυση, που υπολογίζεται σ’αυτά τα 18.400.000 €, ένα ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν οι τόκοι απ’την ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν οι ιδιοκτησίες στη διάθεση του δικαιούχου μέχρι την ανάκτησή τους.

Με την ευκαιρία αυτή, το madridista club δήλωσε ότι επρόκειτο ν’ασκήσει έφεση στην ποινή της ΕΕ θεωρώντας ότι το 2011 υπέγραψε μια συμφωνία με το Συμβούλιο που «είχε ως κύριο σκοπό της, ν’αντισταθμίσει, με τον πλέον επωφελή τρόπο για τον ίδιο τον Δήμο, την αδυναμία που είχε στο να παραδώσει το οικόπεδο Β-32 του Las Tablas, δεδομένου ότι ήταν δημόσια γη. Η υποχρέωση αυτή έχει δεσμεύσει τον Δήμο της Μαδρίτης λόγω της Συμφωνίας της εκτέλεσης της ανταλλαγής της Ciudad Deportiva που υπογράφτηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998. Οποιαδήποτε άλλη μορφή αποζημίωσης θα’χε κοστίσει στον Δήμο σχεδόν τα διπλά της αξιολόγησης του οικοπέδου Β-32 που έγινε στη Συμφωνία». Επιπλέον, έμειναν έκπληκτοι που η ΕΕ χρησιμοποιεί "μια εκτίμηση που έγινε από μια μελέτη εταιρείας αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης, με μικρή εμπειρία σε παρόμοιες εκτιμήσεις".



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.