News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane αναμένει τον Benzema

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ελπίζει, ο Γάλλος να προλάβει το Supercopa

73 μέρες απ'το τελευταίο παιχνίδι του Karim, τον τελικό του Undécima

Του Santiago Siguero
     

Στην Real Madrid όλοι είναι εν αναμονή ενός ανθρώπου ενόψει του Supercopa. Η εξέλιξη του Karim Benzema στις τελευταίες μέρες επιτρέπει την αισιοδοξία, και μπορεί να κάνει, τελικά, το BBC να εκπροσωπηθεί στην αναμέτρηση του Lerkendal Stadion ενάντια στη Sevilla. Μιλάμε για το B του Karim, καθώς το άλλο, του Bale, θα μείνει εκτός λόγω απόφασης του Zinedine Zidane, που θεωρεί ότι δύο προπονήσεις (Σάββατο και Κυριακή) δεν είναι αρκετές για να ρισκάρει την φυσική κατάσταση του Ουαλού ενάντια στην Sevilla.

Πριν μια βδομάδα, θεωρούνταν δεδομένο ότι η Madrid θα αντιμετώπιζε τον πρώτο τελικό της σεζόν χωρίς τους τρεις βασικούς επιθετικούς της. Σήμερα, αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει. Όχι, όπως λέμε, σε σχέση μ'έναν Cristiano Ronaldo που, αν και χθες επίσπευσε την επιστροφή του στη Madrid, είναι εκτός απ'αυτόν τον αγώνα (και, φαινομενικά, για το ντεμπούτο της Real Madrid, στο Anoeta). Ούτε όσον αφορά τον Bale, στον οποίο, ούτε καν η τεράστια επιθυμία του να βρεθεί στο Trondheim, δεν έχει χρησιμεύσει για να πείσει τον Zidane.

Η νέα κατάσταση επηρεάζει τον συνήθη συμπαίκτη του στην επίθεση. Στην περίπτωση του Benzema, η αισιοδοξία βασίζεται στη χθεσινή του προπόνηση, την πρώτη που ολοκλήρωσε ο Γάλλος απ'τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, όταν αναγκάστηκε να δουλέψει έξω απ'το γκρουπ. Ο λόγος, κάποιες επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις στο ισχίο που ήδη τον ταλαιπώρησαν στο τελικό κομμάτι της περασμένης σεζόν, μέχρι του σημείου να παίξει στον τελικό του Champions League μακριά απ'την καλύτερη φυσική του κατάσταση.

Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, αλλά χθες υπήρξαν καλές ειδήσεις. Ο Benzema ολοκλήρωσε την προπόνηση, και είχε καλές αισθήσεις. Αυτό είναι υπέρ του. Εναντίον του, το γεγονός, προφανώς, του ότι με μόλις μία προπόνηση μαζί με τους συμπαίκτες του, που θα'ναι δύο με τη σημερινή στο Trondheim, είναι μακριά απ'το ρυθμό που απαιτεί ο αγώνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν επίσημο αγώνα, και μ'έναν διάσημο τίτλο να διακυβεύεται. Κι ο Benzema δεν έχει παίξει ακόμα σ'αυτή την προετοιμασία ούτε ένα λεπτό πραγματικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τον Gareth Bale, ο Zidane του είπε χθες την απόφασή του να μην τον χρησιμοποιήσει εναντίον της Sevilla. Ο Zidane κατανοεί ότι δύο προπονήσεις (το λογικό είναι να μην συμμετάσχει σήμερα στην τρίτη, που θα γίνει στο γήπεδο του αγώνα) δεν είναι αρκετές για να εγκρίνουν την επιστροφή του στην ομάδα, παρά την επιθυμία του να παίξει και το ειδικό πλάνο που ακολούθησε ο παίκτης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο αποκλεισμός του Bale βοηθά τον Zidane να επιλύσει, έμμεσα, ένα ηθικό δίλημμα. Ξέρει ότι η είσοδος του Βρετανού επιθετικού θα'χε αφήσει στον πάγκο κάποιον που έχει δουλέψει σ'όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Κι αν υπάρχει κάτι που θέλει να'ναι ο Zidane προς τους παίκτες του, είναι να'ναι δίκαιος. Τα πλεονεκτήματα αποκτώνται με την καθημερινή δουλειά και συνηθίζουν ν'ανταμείβονται με τη μορφή λεπτών.

Ο Benzema, ως εκ τούτου, έχει μετατραπεί σε μια πραγματική επιλογή για τον Zidane, αλλά τώρα απομένει ν'αποφασίσει το βασικό ζήτημα: πόσο και πώς να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ενάντια στην ομάδα του Jorge Sampaoli. Η πιο λογική επιλογή είναι να βρεθεί αρχικά στον πάγκο και να μπει στο παιχνίδι στο δεύτερο μισό. Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες ν'αποτελέσει το δίδυμο στην επίθεση μαζί με τον Morata. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο Zidane στις επόμενες 24 ώρες, καθώς ο canterano είναι σταθερός. Ο Zidane πιστεύει ότι το γκολ του Álvaro θα'ρθει. Με ή χωρίς τον Benzema στο πλευρό του, είναι το μεγάλο ερώτημα προς απάντηση πριν τις 21.45 αύριο στη Νορβηγία.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.