News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Με βάση την αξία

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Του David G. Medina

Asensio, Casemiro, Kovacic, Lucas και Morata ψάχνουν να ρίξουν την πόρτα του βασικού



«Θα προσπαθήσω να δείξω ότι είναι όλοι σημαντικοί. Αν θέλουμε να επιτύχουμε το στόχο, η ομάδα είναι το σημαντικό». Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν σταμάτησε να αναδεικνύει, ακόμη στα έγκατα του Anoeta και με τους τρεις βαθμούς ζεστούς στο σακούλι, τη σημασία που έχουν σ’αυτή τη Μαδρίτη, στην δική του Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι και κάθε ένας απ’τους παίκτες με τους οποίους θ’αντιμετωπίσει την κατάκτηση του μεγάλου στόχου της σεζόν, να επιστρέψει το πολυπόθητο πρωτάθλημα στις βιτρίνες του Santiago Bernabeu. Το Champions League, δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε αυτό, δεν παύει ποτέ να’ναι μια εμμονή στο Chamartin, ακόμη κι όταν είναι οι κάτοχοι του τίτλου.

90 λεπτά, σε κάθε περίπτωση, ήταν αρκετά έτσι ώστε η δεύτερη λευκή γραμμή, γνωστή ως το βάθος της ντουλάπας, να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Παίκτες όπως οι Casemiro, Kovacic ή Lucas, -οι οποίοι κατά τη διάρκεια διαφόρων φάσεων του προηγούμενου έτους μόλις που είχαν υπολειμματικά λεπτά-, είναι αποφασισμένοι να δικαιώσουν τον Ζιντάν όταν ανταμείβει με λεπτά την αδιαφιλονίκητη αφοσίωσή τους στις προπονήσεις.

Αυτού επιφορτίζεται ένας Casemiro ο οποίος κάθε μέρα είναι πιο εγκαταστημένος στη μεσαία γραμμή. Ξεπερνώντας τις αμφιβολίες που προκάλεσε στους πρώτους μήνες του, του περασμένου έτους, με τα γαλόνια που του έδωσε ο Ζιντάν κατά τις τελευταίες βδομάδες -συμπεριλαμβανομένης την καθοριστικής φάσης του Champions League-, το παιχνίδι του Βραζιλιάνου δεν σταματά να εξελίσσεται. Και δεν είναι μόνο ένα προπύργιο όταν πρέπει να καθαρίσει μπαλιές στην άμυνα, ενθαρρύνεται επίσης στην εκκίνηση της δημιουργίας. Ο πλήρως απαραίτητος μέσος για τον Zizou.

Η καλύτερη εκδοχή του Kovacic

Μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η παρουσία του Kovacic, ο οποίος έχει περάσει απ’το να ψάχνει προορισμό για πάει δανεικός στο να αποκτήσει πρόσβαση στην πρώτη 11άδα πρωταθλήματος μπροστά από παίκτες όπως οι James και Isco, εκ των προτέρων με προβάδισμα στα rotations του Γάλλου προπονητή.

Και τους δύο επιτελικούς μέσους προσπέρασε επίσης ένας Lucas Vázquez ο οποίος ήταν και πάλι η πρώτη αλλαγή. Ο ρόλος που έφερε εις πέρας με επιτυχία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους (σήκωσε αρκετούς αγώνες χάρη στα γκολ και τις επιδόσεις του) και που όλα δείχνουν ότι θα εκπληρώσει αυτή τη σεζόν.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αξίζει ο Άλβαρο Μοράτα. Ο επιθετικός ανέλαβε το επιθετικό ποδόσφαιρο εν τη απουσία των Κριστιάνο και Μπενζεμά και ήταν ένας πραγματικός πονοκέφαλος για την άμυνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είναι αλήθεια ότι δεν σκόραρε, είναι αλήθεια ότι φάνηκε και πάλι λίγο νευρικός στην εκτέλεση, αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι είχε αρκετές θεαματικές ενέργειες κι έδωσε την αίσθηση ότι, όταν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, μπορεί να’ναι το έτος της έκρηξής του στο σύλλογο που εκπαιδεύτηκε. Δίνει, εν τέλει, δίκιο στον Florentino Perez και σ’αυτούς που άφησαν να περάσουν προσφορές άνω των 70 εκατομμυρίων €, ώστε να αποτελέσει το κύριο κίνητρο, και πάνω απ’όλα στον ανταγωνισμό, του BBC.

Η Μαδρίτη αρχίζει να βράζει απ’το πρώτο στάδιο και δεν είναι έκπληξη το ότι ο Zizou αναγνωρίζει τη δυσκολία του να επιλέξει την 11άδα: "Όταν κάνω την ομάδα έχω πονοκέφαλο γιατί έχουν όλοι τους πολλή ποιότητα", είπε ο προπονητής, ευχαριστημένος να ανταμείβει την αξία των παικτών του. Το καλύτερο παράδειγμα είναι αυτό ενός Marco Asensio ο οποίος επέστρεψε απ’το δανεισμό του στην Εσπανιόλ για να κερδίσει μια θέση που δεν θα’ναι εύκολο να απελευθερωθεί.

Και χωρίς Galacticos

Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Anoeta έλειπαν αρκετά απ’τα πρώτα λευκά ξίφη. Αναφερόμαστε, στους Κριστιάνο, Μπενζεμά, Modric, Πέπε και Keylor. Μισή βασική ομάδα κι ένα αποτέλεσμα, 0-3, το οποίο καθαρίζει τις αμφιβολίες σχετικά με την ισχύ του ρόστερ της φετινής Μαδρίτης.


Το μέγεθος του λευκού συνόλου είναι πιο σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν ήταν απαραίτητη η άφιξη των μεταγραφών galácticos κατά τη θερινή περίοδο. Μόλις μερικά αγγίγματα για να ολοκληρωθεί μια ομάδα που, με επικεφαλής τον Ζιντάν, φαίνεται να’χει μεγαλύτερη απόδοση από ποτέ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.