News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Marcelo και Carvajal, τα βέλη του Zidane

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Του José Luis Calderón

Έχουν επιβεβαιωθεί ως ένα απ’τα καλύτερα ζευγάρια μπακ στον κόσμο



Marcelo και Carvajal δίνουν φτερά στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ενδεχομένως, το λευκό σύνολο έχει, σήμερα, το καλύτερο ζευγάρι μπακ στον κόσμο. Τουλάχιστον, ο Ζιντάν, ο σύλλογος και τ’αποδυτήρια καυχιόνται για galácticos fullbacks. Η απόδοση και των δύο στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ -έδωσαν ένα ρεσιτάλ κι ο Carvajal σκόραρε το γκολ του θριάμβου- τους επιβεβαιώνει μεταξύ των καλύτερων στη θέση τους. Σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια, έχουν καταφέρει να’χουν έναν βάναυσο αντίκτυπο στο επιθετικό παιχνίδι.

Marcelo και Carvajal δίνουν ένα συν στη Μαδρίτη, κάτι περίπλοκο λαμβάνοντας υπόψη ότι μοιράζονται την ομάδα με το BBC. Ακόμα κι έτσι, η ομάδα είναι περισσότερη στην επίθεση, όταν υπάρχουν αυτοί. Έτσι καταλαβαίνει ο Ζιντάν, ο οποίος τους θεωρεί βασικούς. Η επιρροή τους σήμερα στο παιχνίδι της ομάδας είναι θεαματική. Αποδεικνύονται αποφασιστικής σημασίας.

Στη Μαδρίτη προκαλούν κάποιον να ψάξει για ένα ζευγάρι μπακ καλύτερο απ’των Carvajal και Μαρσέλο. Είναι θέμα γούστου, αλλά είναι ένα παράδειγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει σήμερα σ’αυτούς και της ηρεμίας που μεταδίδουν με την απόδοσή τους. Του ότι είναι ένα επίπεδο πάνω απ’τους υπόλοιπους.

Ένας διάδοχος στο ύψος του Ρομπέρτο ​​Κάρλος

Ο Μαρσέλο, στα 28 του, είναι στην ωρίμανση της καριέρας του. Η ποιότητά του ήταν πάντα πέρα από αμφισβήτηση από τότε που ήρθε το χειμώνα του 2006-07 για 6.500.000 € και με τη δύσκολη αποστολή να πάρει τη σκυτάλη απ’τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος. Ωστόσο, του αμφισβητήθηκαν άλλες πτυχές του παιχνιδιού, ως αμυντικός. Όχι πια. Έχει καταφέρει να εξισορροπήσει τη ζυγαριά και, χωρίς να’ναι ένας σκύλος πίεσης στην άμυνα, έχει βελτιωθεί στην συγκέντρωση και σε πολλές έννοιες χωρίς τη μπάλα. Στην επίθεση είναι ένα θαύμα κλάσης, ένα στιλέτο κι ένας παίκτης με τεράστια επιθετική επιρροή. Ήταν πάντα, αλλά τώρα έχει απελευθερωθεί και με μια τεράστια αυτοπεποίθηση. Ασταμάτητος.

Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι ο τρίτος ξένος παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στη Ρεάλ Μαδρίτης, 362 επίσημες αναμετρήσεις, πίσω μόνο απ’τον ίδιο τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος (527) και τον Di Stefano (396). Ο Marcelo είναι ο δεύτερος αρχηγός του λευκού συνόλου. Το πρώτο του γκολ είναι ήδη μακριά, το Φεβρουάριο του 2009, ενάντια στη Σπόρτινγκ Χιχόν, μια λίστα που ο παίκτης έχει αυξήσει μέχρι τον αριθμό 25.

Απ’το ντεμπούτο του ενάντια στην Depor το 2007 -μπήκε αντικαθιστώντας τον Michel Salgado-, ο Βραζιλιάνος έχει καθιερωθεί ως αδιαμφισβήτητος παίκτης στην αριστερή πλευρά. Απ’το 2011 είναι αρχηγός της ομάδας.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε 41 παιχνίδια, 38 εκ των οποίων ως βασικός, μετρώντας συνολικά 3384 λεπτά. Σκόραρε δύο φορές -και τις δύο στη Liga- κι έδωσε πέντε ασίστ. Παρά το ότι ξεχωρίζει στον επιθετικό τομέα, οι αριθμοί του στην άμυνα ήταν διαβόητοι με 197 κερδισμένες μπάλες.

Μοντέλο canterano που θριαμβεύει στο club

Ο Carvajal έχει επιβραδύνει την ορμή με την οποία ήρθε ο Danilo, το οποίο δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Η εξέλιξή του από τότε που πήγε στη Λεβερκούζεν ήταν ασταμάτητη. Θριάμβευσε στη Bundesliga και ταίριαξε γάντι στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν επέστρεψε. Έντονος στην επίθεση και στην άμυνα, είναι ένας αξιόπιστος παίκτης κι ο Ζιντάν είναι ερωτευμένος μαζί του. Η απόδοσή του στο ευρωπαϊκό Super Cup, με κερασάκι το αποφασιστικό γκολ, τον επιβεβαιώνει ως έναν απ’τους καλύτερους δεξιούς μπακ στον κόσμο κι ως αδιαφιλονίκητο βασικό στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έθεσε το θεμέλιο λίθο στο Valdebebas και σκόραρε το γκολ που έφερε την περασμένη Τρίτη το Σούπερ Καπ Ευρώπης στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκπέμπει madridismo μέσω των πόρων κι αποτελεί παράδειγμα για όλους τους παίκτες της La Fábrica. Ο Carvajal εξελίχτηκε για εννέα χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες του λευκού συνόλου, πωλήθηκε για ένα έτος στη Λεβερκούζεν με οψιόν επαναγοράς κι επέστρεψε στη Μαδρίτη για να μείνει. Παρά το ότι ο δρόμος του δεν ήταν εύκολος, ο canterano ήξερε ότι το μέλλον του ήταν στο Λευκό Οίκο και αγωνίστηκε μέχρι να το πετύχει. Ο μπακ είναι ένας απ’τους παίκτες για τους οποίους περηφανεύεται περισσότερο ο Florentino. Για τον πρόεδρο είναι μια τιμή να’χει ένα παιδί προερχόμενο απ’την cantera στην αδιαφιλονίκητη 11άδα του Zizou.

Έξι τίτλοι σε τέσσερις σεζόν, αυτό είναι το παλμαρέ του Dani Carvajal με τη φανέλα του λευκού συνόλου. Μια ισορροπία που είναι στο ύψος των σημαντικών του παρεμβάσεων με τη φανέλα του club. Απ’την άφιξή του το 2013, ο canterano μετρά 120 παιχνίδια απ’τα οποία τα 102 ήταν στην αρχική 11άδα. Ο canterano έχει δείξει ότι έχει την τέλεια ισορροπία όλων των μεγάλων μπακ. Στις αναμετρήσεις του με την ομάδα του Chamartin μετρά 363 κερδισμένες μπάλες και 14 ασίστ. Ο Carvajal ξέρει επίσης πως είναι να σκοράρεις ντυμένος στα λευκά. Έχει τέσσερα γκολ σ’όλες τις σεζόν του και το τελευταίο, την περασμένη Τρίτη, χρησίμευσε για να δώσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο λευκό σύνολο.

Κι αυτό γιατί ο Carvajal τοποθετείται ψηλά. Ο canterano είναι, σήμερα, ένας απ’τους καλύτερους μπακ στον κόσμο και η τιμή του έχει αυξηθεί κατά τις τρεις τελευταίες σεζόν. Αναντικατάστατος στη Μαδρίτη από τότε που επέστρεψε απ’την Λεβερκούζεν και μία απ’τις επόμενες προσθήκες στη La Roja του Lopetegui, ο μπακ τοποθετεί την αξία του στην αγορά γύρω στα 40 με 45.000.000 ευρώ.



Ο παίκτης απ’τη Leganes είναι ένας απ’τους πιο περιζήτητους αμυντικούς στην Ευρώπη. Ο Guardiola ήθελε να αποκτήσει τις υπηρεσίες του παίκτη για τη νέα City του και ήταν πρόθυμος να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για τον παίκτη, αλλά στον Λευκό Οίκο το μήνυμα είναι κάτι παραπάνω από σαφές: «Ο Carvajal δεν πωλείται».

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.