News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη τινάζει τη μπάνκα

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Του José Luis Calderón

Οι τέσσερις ευρωπαϊκοί τίτλοι και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων σημαίνουν μια οικονομική φλέβα



Η ηπειρωτική κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης τις τρεις τελευταίες σεζόν, με την κατάκτηση δύο Champions League (2014 και 2016) και δύο ευρωπαϊκών Σούπερ Καπ (2014 και 2016), καθώς και το κερασάκι που σήμαινε η κορυφή με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2014), έχει αποτελέσει ένα οικονομικό χρυσωρυχείο για τον σύλλογο.

Η Μαδρίτη έχει τινάξει τη μπάνκα. Δεν σταματά να κερδίζει τίτλους και χρήματα. Η κατάκτηση αυτών των πέντε τουρνουά έφερε στο λευκό club το εντυπωσιακό ποσό των 123.200.000 €. Μόνο από πριμ. Στο περιθώριο βρίσκονται οι υπόλοιπες έννοιες που εκτοξεύουν περισσότερα τα κέρδη, όπως εισιτήρια, τηλεοπτικά, χορηγοί...

Ένα πακέτο

Αυτή η χρυσή εποχή που διανύει η Ρεάλ Μαδρίτης σε ηπειρωτικό επίπεδο υπήρξε μια πολύ σημαντική ένεση στα ταμεία του λευκού club. Το Δέκατο έθεσε τα θεμέλια για έσοδα που, μετά την κατάκτηση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Super Cup στη Νορβηγία, υπερβαίνουν ήδη τα 120 εκ. σε πριμ. Η νίκη στη Λισαβόνα σήμαινε για τη Μαδρίτη έσοδα 15 εκατομμυρίων, που μαζί με τα άλλα πριμ απ’την διοργάνωση, στρογγυλοποιούν το τελικό ποσό του κέρδους σ’εκείνη την εκδοχή στα 57 εκατομμύρια ευρώ. Μια έκρηξη.

Η Μαδρίτη μετρά δύο κατακτήσεις κι έναν ημιτελικό στα τρία τελευταία Champions League της. Δεδομένου ότι στην φάση των ομίλων η νίκη αμείβεται με 1,5 εκατομμύρια ευρώ και η ισοπαλία με 500.00 και, στη συνέχεια, οι αμοιβές συνεχίζονται με βάση τις προκρίσεις, οι επιτυχίες της Μαδρίτης της επέτρεψαν να συγκεντρώσει ένα ποσό σημαντικών εσόδων.


Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Super Cup σήμαινε ακόμα 4 εκατομμύρια, όπως και η κατάκτηση στο Κάρντιφ, επίσης εναντίον της Σεβίλλης. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων σήμαινε μια ένεση 4,7 εκ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.