News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να πούμε ότι κάναμε»

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η Μαδρίτη αντιμετωπίζει την αγορά με την ηρεμία του ότι έχει ένα "σπουδαίο ρόστερ"

Ο Ζιντάν δεν θέλει ν’αλλάξει την υπέροχη ατμόσφαιρα στην ομάδα

30 εκατομμύρια έχει επενδύσει μέχρι τώρα στις μεταγραφές η Μαδρίτη

32 εκατομμύρια έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η Μαδρίτη απ’τις πωλήσεις



Ο Ζιντάν είναι ήρεμος και χαρούμενος με την ομάδα. Η κατάκτηση του Supercopa ενισχύει αυτό το συναίσθημα που είχε ο σύλλογος κι ο ίδιος ο προπονητής ότι είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσουν αυτό που υπάρχει κι ότι μπορούν να δουν πώς πάει η αγορά με την ηρεμία του να’χουν τις υποχρεώσεις σχεδόν εκπληρωμένες. Η Μαδρίτη είναι πάντα σε εγρήγορση, με τα μάτια ορθάνοιχτα για οποιαδήποτε επιχείρηση, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν τον Αύγουστο χωρίς χαρακτήρα επείγοντος. Χωρίς να’ναι κατηγορηματικοί στο ότι το ρόστερ έχει κλείσει, αλλά χωρίς το άγχος του ότι λείπει ένας ή περισσότεροι παίκτες για να κλείσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Τούτου λεχθέντος, η Μαδρίτη έχει τη δυνατότητα να πει δυνατά και καθαρά: «Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να πούμε ότι κάναμε». Μια πολυτέλεια, λαμβάνοντας υπόψη πως ξοδεύει στην αγορά. "Αν λείψουν οι Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale, υπάρχουν οι Lucas, Asensio, Morata, James και Isco", θέτουν ως παράδειγμα στο κλαμπ, για τους πόρους τους οποίους έχει ο Ζιντάν.

Καλή ομάδα

Ο προπονητής είναι ο πρώτος που είναι ικανοποιημένος μ’αυτό που έχει. Θα’κανε κάποιο ρετουσάρισμα και θα βελτίωνε κάποια θέση, αλλά είναι περισσότερο από χαρούμενος με το ρόστερ. Πάνω απ 'όλα, δεν θέλει να χαλάσει με κανέναν τρόπο την καλή ατμόσφαιρα στ’αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή, τη μεγάλη δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης και της οποίας υπεύθυνοι είναι οι Zizou και Ramos, ο καθένας με τον τρόπο του.

Παίκτες που δεν θα σήμαιναν πολλά για τον Ζιντάν και που είχαν όλες τις πιθανότητες να φύγουν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή, ο οποίος τους βλέπει δεσμευμένους, με επιθυμία να ενταχθούν και να μην είναι ένα πρόβλημα ο ρόλος τους. Έχουν ανέβει στο τρένο κι έχουν ενισχύσει την ομάδα. Ο Zizou το εκτιμά αυτό και δεν θέλει καμία αποχώρηση ή άφιξη να προκαλέσει ρωγμές στην ατμόσφαιρα που υπάρχει τώρα στ’αποδυτήρια. Θέλει να προσέξει αυτήν την λεπτομέρεια στο μέγιστο κι έτσι προτιμά να παραμείνει η ομάδα ως έχει απ’το να κάνει μια κίνηση που θ’αλλάξει την ενότητά της.

Η μεταγραφή του Morata μπαίνει σ’αυτούς τους κανόνες. Ο επιθετικός έχει ταιριάξει γάντι στ’αποδυτήρια κι ο Zizou είναι ευχαριστημένος με την ενσωμάτωσή του, την δουλειά και τη δέσμευση. Ότι είναι να συμβεί με τον Morata από τώρα μέχρι το τέλος της αγοράς, θα συμβεί, αλλά χωρίς να πιεστεί απολύτως τίποτα, γιατί ο προπονητής είναι ικανοποιημένος μ’αυτόν.

Στο πιο λεπτό ζήτημα πρωταγωνιστούν οι Isco και James. Ο σύλλογος ανησυχεί για την κατάσταση και των δύο μιας που επιβεβαιώθηκε ότι ο Asensio μένει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα δουν με άσχημο μάτι την έξοδο ενός εκ των δύο. Αλλά κανείς δεν θέλει να φύγει. Ο Ζιντάν υπολογίζει περισσότερο τον Isco απ’ότι τον James και δεν θέλει η μη έξοδος του Κολομβιανού, να προκαλέσει αυτήν του malagueño. Προτιμά να μείνει και με τους δύο αντί να προκαλέσει αυτή την κατάσταση. Μεταξύ άλλων πραγμάτων, επειδή δεν έχει ρίξει την πετσέτα με τον James κι ελπίζει ακόμα ότι το λευκό 10 θ’ανακτήσει την εκδοχή της πρώτης μαγικής χρονιάς του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χωρίς προβλήματα

Στις υπόλοιπες θέσεις, η κατάσταση είναι περισσότερο από ελεγχόμενη. Η συζήτηση στο τέρμα τέλειωσε πριν καιρό μετά από χρόνια μεταβολών που άλλαξαν το σύλλογο σ’όλα τα επίπεδα. Ο Keylor έχει καθιερωθεί ως ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης κι έχει κερδίσει το σεβασμό αποδυτηρίων που τον λατρεύουν. Ο ανταγωνισμός του με τον Casilla είναι υγιής κι εκεί ο Zizou το΄χε πολύ ξεκάθαρο στην παραμονή και των δύο. Δεν υπήρχε δυνατή συζήτηση.

Μια περαιτέρω απόδειξη ότι η δύναμη της ομάδας και η ατμόσφαιρα στ’αποδυτήρια έχει μεγάλη σημασία κατά τη λήψη αποφάσεων. Ο Ζιντάν αισθάνεται ότι έχει ένα πιστό στρατό στον οποίο μπορεί να στηριχθεί, παίκτες δεσμευμένους εκατό τοις εκατό. Το φαινόμενο Lucas Vázquez και Casemiro έχει εξαπλωθεί σε πολλούς άλλους παίκτες.


Υπό αυτό το πανόραμα, η Μαδρίτη χτενίζει την αγορά με την ηρεμία του να’χει μια χτισμένη ομάδα και με την ηρεμία που μεταδίδει ο Ζιντάν, σε απόλυτη αρμονία με το σύλλογο και, ιδιαίτερα, με τον Florentino Perez κατά τη λήψη αποφάσεων.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.