News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη και τα τελετουργικά της

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Του José Luis Hurtado

Οι αγώνες ενάντια στη Μαδρίτη διαρκούν 93 λεπτά, 118, 120 ή μια βιβλιοθήκη με βιβλία ιστορίας. Είναι γεγονότα που αποφασίζονται από ένα μηνίσκο του Santillana σ’ένα συνωστισμό, το κρανίο του Sergio Ramos στην περιοχή ή μια μπούκα του Carvajal που θα μπορούσε να κάνει ο Καφού μια μέρα στην Copacabana.

Όταν ο τέταρτος δείχνει τον αριθμό των λεπτών των καθυστερήσεων θα πρέπει να δείχνει κι ένα μήνυμα που να λέει: «Προσέξτε, αυτή είναι η Μαδρίτη». Οι προειδοποιήσεις δεν αξίζουν. Εμφανίζεται ένας μηνίσκος ή ένα κρανίο κι ο αντίπαλος φεύγει καταρρακωμένος στη φισούνα των αποδυτηρίων. Η Σεβίλλη ήταν ένα λεπτό μακριά απ’το να κάνει καλή τη σεζόν και ήμασταν μόνο στον Αύγουστο. Το επακόλουθο επρόκειτο να’ταν η αποζημίωση, επιπλέον με το Europa League, το οποίο έχει ήδη κερδίσει. Είναι παράδοση, όπως το «You'll never walk alone».

Η νίκη της Μαδρίτης εξυψώνει τη Σεβίλλη του Sampaoli, ένας προπονητής που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 19 ετών λόγω ενός τραυματισμού στην κνήμη κι ο οποίος όπως ο Bielsa είναι ικανός να ξυπνήσει έναν παίκτη τα χαράματα. Λέγεται ότι έφτασε ν’ανέβει σ’ένα δέντρο για να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι. Το Pizjuán στοχεύει σε Bombonera σ’αυτή την σεζόν. Η φήμη ήρθε στον Don Sampa, ένα απ’τα παρατσούκλια του, σε ηλικία 50 ετών, μια προχωρημένη ηλικία για να γίνει ηλίθιος. Μια μεταγραφάρα για την La Liga.

Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Υπάρχουν παίκτες του γκολφ που αποτυγχάνουν σ’ένα ελαφρό κτύπημα σε μια μικρή λακκούβα και στη συνέχεια το βάζουν απ’τη ζούγκλα. Υπάρχουν τενίστες που αποτυγχάνουν σε απόσταση αναπνοής απ’το δίχτυ και στη συνέχεια κάνουν ένα επιτυχές χτύπημα απ’το κατάστημα αναψυκτικών. Ένας απ’αυτούς τους απρόβλεπτους χαρακτήρες είναι ο Sergio Ramos, πιο επικίνδυνος στη Νορβηγία απ’τον Morata στις περιοχές. Και στις δύο.

Στο Mundial του 98 στη Γαλλία έγινε διάσημη μια εικόνα του Blanc να φιλά τη φαλάκρα του Barthez πριν από κάθε παιχνίδι. Στη Μαδρίτη έχει αργήσει περιμένοντας στην ουρά για να χαϊδέψει τη μπάλα χωρίς μαλλιά του Ζιντάν, ένας γυμνός εγκέφαλος με άγγελο. Πριν γίνει ένας σπουδαίος προπονητής ο Γάλλος, είναι ήδη ένας σπουδαίος νικητής.


Επέλεξε τον Asensio κι αυτός του επέστρεψε μια μπανάνα στο παραθυράκι με την οποία έκλεισε το μάτι στον Ρομπέρτο ​​Κάρλος, που ήταν στις κερκίδες. Ήταν ο νικητής του διαγωνισμού των μέσων της Μαδρίτης. Το δικό του δεν ήταν ένα γκολ, ήταν μια προφύλαξη οθόνης, ένα σουτ για να το δοκιμάσεις στην παραλία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στους μεγάλους οργανισμούς έχει δοθεί η κλιματική αλλαγή με τον τρόπο τους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 (FIFA) θα πραγματοποιηθεί στο ποδοσφαιρικό Κατάρ, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ημερομηνίες της μεγάλης μουντιαλικής παράδοσης. Η UEFA μετέφερε το Super Cup σε μια 9η Αυγούστου στη Νορβηγία, κάτι σαν το τρόπαιο Villa του Trondheim. Η συνέπεια είναι σε ισχύ.

Ο Monchi είναι μια ετικέτα του ποδοσφαίρου, ένας εργαζόμενος της εταιρείας στην οποία έχει μυθοποιηθεί. Όταν το καλοκαίρι απείλησε ν’αποχωρήσει, φαίνονταν ότι άλλος σύλλογος είχε αγοράσει τον ύμνο της Σεβίλλης, ότι ένα κομμάτι του εμβλήματος είχε πέσει απ’τη φανέλα. Ο Monchi εμφανίζει κάθε καλοκαίρι έναν χάρτη ποδοσφαίρου όπως ένας στρατηγός πολέμου και τον γεμίζει με πιόνια για να τα νικήσει. Η πολλοστή ανακατασκευή εξακολουθεί να είναι στο καροτσάκι του μωρού. Πήρε τον Vázquez και κράτησε στη βιτρίνα τον Ganso, τον συνεργάτη του Neymar στη Σάντος, και τον Correa ένα «10» στο οποίο θα τύχουν σκανταλιές. Έφυγαν οι Banega, Krychowiak ή Gameiro, αλλά συνεχίζει ο Monchi.


Τη μέρα που παρουσιάστηκε ο Pogba στο Old Trafford η Μαδρίτη κατέκτησε το Super Cup με τους Cristiano, Bale, Pepe, Keylor, Kroos και μισό Μπενζεμά στη βιτρίνα. Ο Γάλλος είναι σ’εκείνη τη στιγμή της ζωής στην οποία είναι αμφίβολος για όλα, για ν’αγοράσει ψωμί, για να κατέβει στο μπαρ, για να παίξει επιθετικός, για να συμμετάσχει σ’ένα ταξίδι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σεβίλλη είναι μια μεγάλη κι ότι η Μαδρίτη δεν έχει τέλος.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.