News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επιχείρηση θρίαμβος: Το Supercopa, casting για παραμονή στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Του Gesus Garrido

Αυτοί που παραπαίουν, να κάνουν την αγορά να ξεχαστεί 

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν έρχεται πολύ σύντομα για τους λευκούς και ιδανικά για τους sevillanos, αλλά οι madridistas που θα παίξουν θα'χουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις απουσίες


Είμαστε στα μέσα της προετοιμασίας και υπάρχει ένας τίτλος που διακυβεύεται. Έτσι δουλεύει αυτό. Και τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ'τις δύο πρωταθλήτριες ομάδες της Ευρώπης. Η UEFA, όμως, αποφάσισε εδώ και καιρό ότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ έπρεπε να χάσει κύρος και το όρισε στις αρχές του Αυγούστου, όταν όλες οι ομάδες εξακολουθούν να αρχίζουν να χάνουν το μαύρισμα των διακοπών. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πλέον παίκτες με άδεια απ'τις υποχρεώσεις, αλλά στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, τρεις απ'αυτούς δεν έχουν καμία πιθανότητα να παίξουν αυτό το πρώτο επίσημο ματς, ακριβώς επειδή μόλις γύρισαν απ'τις διακοπές τους. Και είναι μερικοί απ'τους καλύτερους, καθώς είναι εκείνοι που έφτασαν μακριά στο Euro . Bale, Kroos και Pepe δεν θα παίξουν στο Trodheim, ούτε επίσης οι τραυματίες Cristiano και Navas.

Τι καλύτερη στιγμή, λοιπόν, για τους δυνητικούς αναπληρωματικούς να μπορέσουν να φανούν σε μια στιγμή υψηλής απαίτησης όπως έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό; Φυσικά, όπως συμβαίνει επίσης και με τους παίκτες της Σεβίλλης, οι madridistas που πρέπει ν'ανταγωνιστούν για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα μέσα στο έτος, βρίσκονται επίσης σε προετοιμασία και, κατά συνέπεια, μακριά απ'τον καλύτερο ανταγωνιστικό ρυθμό τους. Ωστόσο, οι Isco, Morata, James και Lucas πρέπει να βρουν την καλύτερη εκδοχή τους αμέσως για να κάνουν τον προπονητή τους να δει ότι εκείνοι που ξεκινούν ως βασικοί δεν πρέπει να'ναι πάντα ήρεμοι με τον αποκτημένο ρόλο τους.

Ο Ζιντάν έπρεπε να σχεδιάσει τον αγώνα χωρίς το μυελό της σπονδυλικής του στήλης, δηλαδή, ένα καλό μέρος της ζωτικής  βάσης πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί το παραδόξως νικηφόρο πρότζεκτ του, του Μαΐου. Ένας τερματοφύλακας, ένας στόπερ, ένας μέσος και οι τρεις επιθετικοί του. Δυόμιση, τουλάχιστον, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για τον Μπενζεμά, που το φυσιολογικό θα ήταν, τουλάχιστον, να μην ξεκινήσει στον τελικό, καθώς ο Ζιντάν έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ζορίσει το 9 του, κι ακόμα περισσότερο έχοντας στο ρόστερ του ένα άλλο 9, όπως τον Morata, κάτι που στερούνταν την περασμένη σεζόν.


Είναι αλήθεια ότι η madridista κατάσταση δεν είναι του θανατά. Δεν υπάρχει ένας παίκτης απ'αυτούς που θα βγουν στο μικρό στάδιο του Lerkendal ντυμένοι στα λευκά που έχει λίγη ποιότητα ή που δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά δεν έχουν όλοι τους εγγυημένη, όχι μόνο μια θέση στην αρχική ενδεκάδα στο εγγύς μέλλον, αλλά και στο ρόστερ. Είναι περίεργο κι ασυνήθιστο ότι ο Florentino δεν έχει ακόμη φανεί στην αγορά κι επομένως, μπορεί πάντα να υπάρξει μια έκπληξη, όπως ήταν του Mateo Kovacic πέρυσι. Κι αν  έρθει κάποιος, κάποιος άλλος θα πρέπει να φύγει. Και φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να αγοράσει, επειδή η ποινή της FIFA  θ'αρχίσει τον Ιανουάριο του 2017 και θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Υπάρχουν θέσεις για βελτίωση, δυνητικά ασθενείς μέσα σε δύο χρόνια, και ήδη πρέπει να δοθεί η λύση.

Το madridista πλεονέκτημα μπροστά σε τόσες απουσίες προκύπτει όταν η Σεβίλλη έχει ολοκληρώσει το σύνολο της προετοιμασίας της με σχεδόν όλους τους παίκτες της, αλλά ένα καλό μέρος της 11άδας με την οποία θα κάνει το ντεμπούτο του επίσημα το δίδυμο Sampaoli-Lillo είναι νέο, όπως επίσης, προφανώς, και το προπονητικό επιτελείο. Έχουν ένα μήνα που προπονούνται μαζί, μαθαίνοντας τα χαρακτηριστικά του περίπλοκου παιχνιδιού του Αργεντινού προπονητή: πίεση ψηλά, σταθερή πρόθεση να εργαστούν απ'τη μπάλα και συνεχή κίνηση των παικτών. Η στιγμή της φόρμας των παικτών τους, είναι απαραίτητη, αλλά περισσότερο είναι η γνώση της ιδέας. Και το θέαμα μέχρι τώρα δεν είναι καθόλου περιγραφικό, καθώς η πρόκληση τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιουδήποτε φιλικού.

Αυτό το  επιθετικό στοίχημα του Αργεντινού προπονητή για ένα 3-4-3, της ολικής πίεσης σ'όλο το γήπεδο, έχει φέρει νίκες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και θα'χει στο Τρόντχαϊμ την επανεπικύρωσή του με πολλά νέα πιόνια που η sevillista αθλητική διεύθυνση έχει θέσει στα χέρια του Sampaoli για να προωθήσει το φιλόδοξο κι επικίνδυνο στοίχημά του. Τούτου λεχθέντος, διακυβεύεται ένας τίτλος, αν και δεν φαίνεται απ'τις ημερομηνίες...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.