News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εμμονή για τη la Liga

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Του Santiago Siguero

Η ιδέα να σταματήσει το άσχημο σερί στο πρωτάθλημα περιστρέφεται σ’όλα τα επίπεδα του club



Το Champions League, το παλιό ευρωπαϊκό Κύπελλο, συνδέεται όπως κανένα άλλο τουρνουά με την ουσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η διοργάνωση στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χτίσει το μύθο της. Είναι, ως εκ τούτου, ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου για μια ακόμη σεζόν.

Αλλά, στη σεζόν που ξεκινά την Κυριακή στο Anoeta, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θέσει ένα νέο στόχο. Πρόκειται για τη la Liga, η οποία ξεκινά για τους λευκούς ενάντια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μια διοργάνωση στην οποία περιμένουν, σ’όλα τα στρώματα του συλλόγου, να γίνει ένα οριστικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο John Toshack καθόρισε τη la Liga ως "το ψωμί και το βούτυρο της Ρεάλ Μαδρίτης". Ήταν η διοργάνωση που της έδινε την καθημερινή τροφή της, η οποία κάλυπτε την ανταγωνιστική της πείνα. Αυτό το πιάτο της λείπει πάρα πολύ τελευταία. Απ’τις τελευταίες οκτώ Ligas, η Μαδρίτη έχει κερδίσει μόνο μία, τη διάσημη Liga των ρεκόρ υπό την ηγεσία του Ζοζέ Μουρίνιο. Αυτό συνέβη το 2012. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, στα οποία η Μαδρίτη ήταν σε θέση να κερδίσει έως και δύο Champions League (2014 και 2016), αλλά καμία Liga. Μια ασυνήθιστη ξηρασία στο Λευκό Οίκο.

Η La Liga έχει γίνει η μεγάλη εμμονή της Μαδρίτης ενόψει της σεζόν 2016-17. Μάλιστα, σ’όλη τη λευκή προετοιμασία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (ένα επίσημο τουρνουά, δεν πρέπει να ξεχνάμε) έχει αποτελέσει αντικείμενο της προετοιμασίας του πρωταθλήματος, αυτός ο αγώνας ενάντια στην Σοσιεδάδ στο Anoeta, που ο Ζινεντίν Ζιντάν και το τεχνικό του επιτελείο θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για ένα εκρηκτικό ξεκίνημα για τη madridista ομάδα.

Να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναλάβουν την ανικανότητα του παρελθόντος, όπως και πέρυσι εναντίον της Σπόρτινγκ Χιχόν. Η ομάδα παραχώρησε μια ισοπαλία στο El Molinón, η οποία ανάγκασε κατά κάποιο τρόπο τους λευκούς να τραβάνε κουπί σε όλη τη σεζόν.

Ως εκ τούτου, όλη η προετοιμασία στο λευκό club έχει στόχο τον αγώνα του Anoeta. Εξ ου και η 11άδα του Supercopa (χωρίς τον Modric, όπως θα συμβεί και στο Σαν Σεμπαστιάν), η παραμονή στη Μαδρίτη βασικών παικτών όπως ο Bale κι ο Kroos, που στερούνταν προπονήσεων κι εκείνων που δεν ήθελαν να εκθέσουν σ’ένα πιθανό τραυματισμό. Ή η παρουσία του Sergio Ramos, ενός παίκτη-κλειδί στο κέντρο της άμυνας, στην άμυνα του παιχνιδιού στο Lerkendal στο Τρόντχαϊμ.

Το Champions League δίνει νόημα στη Μαδρίτη ως σύλλογο, αλλά στην ευγενή περιοχή δεν ξεχνούν ότι, σ’όλη την ιστορία της, η ομάδα έχει χτίσει το παλμαρέ της στη la Liga. Λαμβάνουν υπόψη, φυσικά, εξωτερικούς παράγοντες, όπως την ισχύ μιας Barça στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας της ή την εμφάνιση της Ατλέτικο του Simeone. Αλλά γίνεται επίσης αυτοκριτική.

Μάλιστα, θεωρείται ότι, χωρίς να προχωρήσουμε περαιτέρω, το αποτέλεσμα των τελευταίων δύο πρωταθλημάτων θα μπορούσε να’ναι πολύ διαφορετικό για τα συμφέροντα του λευκού συλλόγου. Στη σεζόν 2014-15, ανιχνεύθηκε κάποια χαλαρότητα στην προετοιμασία της ομάδας που τότε προπονούσε ο Κάρλο Αντσελότι. Στη σεζόν 2015-16, η ομάδα εμποδίστηκε από μια γκρίζα εκκίνηση στο πρωτάθλημα υπό τις εντολές ενός Rafa Benitez που ποτέ δεν κατάφερε να συνδεθεί με τον σκληρό πυρήνα των αποδυτηρίων.

Η ελπίδα ονομάζεται Ζιντάν. Υπό την ηγεσία του, η ομάδα κόντεψε να ξεπεράσει το μειονέκτημα με τη Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, κατάφερε ήδη να καθοδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση δύο τίτλων. Η Μαδρίτη του ZZ ξεδιπλώνεται όπως κανείς στα νοκ άουτ. Τώρα πρέπει να μετατρέψει αυτή τη δύναμη σε νικηφόρα ρουτίνα που απαιτεί η κατάκτηση, εκ νέου, του πρωταθλήματος.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.