News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα παιδιά, και ειδικά ο Marco Asensio, έπλυναν το πρόσωπό σε μια Μαδρίτη κατώτερη απ’την PSG

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Του Enrique Marin

Η ομάδα του Emery επιβλήθηκε μ’ένα 1-3 στο πρώτο μέρος

Εάν ο Ζιντάν μπορεί να εξάγει οποιοδήποτε συμπέρασμα απ’το 1-3 ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι ότι η γεμάτη με canteranos 11άδα πρόσφερε μια καλύτερη εικόνα απ’αυτήν που σχημάτισε η μεσαία τάξη



Casilla, Danilo, Varane, Nacho, Marcelo, Kovacic, Casemiro, Isco, Lucas Vázquez, Morata και Jesé. Αυτή η 11άδα ήταν εκείνη που επέλεξε ο Ζινεντίν Ζιντάν στο πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν του Unai Emery. Οι αναπληρωματικοί των Keylor Navas, Pepe, Sergio Ramos, Kroos, Modric, Cristiano Ronaldo, Benzema και Bale δεν στάθηκαν στο ύψος τους και υπέκυψαν σ’ένα 1-3 ενάντια στους Γάλλους. «Υπήρχαν κάποια πολύ καλά πράγματα στο παιχνίδι, αλλά μας λείπει η φυσική κατάσταση. Έχουμε ξεκινήσει μόλις πριν από δέκα ημέρες. Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά, αλλά όχι με την ήττα, φυσικά», είπε ο Ζιντάν. Εκτός απ’τον νεοφερμένο James, αυτός ο οποίος δεν έπαιξε επίσης ήταν ο Μπενζεμά, "ο Karim είχε ενοχλήσεις στη μέση του. Περπατούσε ενοχλημένος, αλλά τίποτα σημαντικό", ενημέρωσε ο προπονητής του.

Στο 2ο λεπτό, ο Ikoné έβαλε μπροστά την γαλλική ομάδα μ’ένα γκολ και μια προηγούμενη κίνηση στην οποία μπόρεσε να διαπιστωθεί ότι, πέρα απ’τις απουσίες, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ένα κλικ πιο μπροστά απ’την Ρεάλ Μαδρίτης όσον αφορά την προετοιμασία. Κι όχι μόνο σωματικά, μια πτυχή στην οποία ο Ζιντάν φαίνεται να έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή, αλλά επίσης και τακτικά, με μια καλύτερη συλλογική συμπεριφορά της παριζιάνικης ομάδας, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται ο Emery στον πάγκο της.

Το φιλικό, που ήταν στα πλαίσια του International Champions Cup και παίχτηκε στο Ohio Stadium του Columbus, χρησίμευσε στον Zizou για να δώσει τα πρώτα λεπτά στον επαναγορασμένο Morata, πρόσφατα ενταγμένο στην συγκέντρωση της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το Euro με την Ισπανία και με το μέλλον του να μην ξεκαθαρίζει, όσο κι αν η ομάδα του τον ανακήρυξε αδιαπραγμάτευτο. Ο Μαδριλένος μόλις που έλαμψε επειδή μόλις που μπήκε στο παιχνίδι, αν και δεν το έκαναν ούτε κι άλλοι παίκτες οι οποίοι αυτή τη σεζόν θα πρέπει να προσπαθήσουν αν θέλουν να’χουν λεπτά, όπως οι Isco, Jesé ή Danilo, για να δώσουμε ίσως τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα.



Ο Βέλγος Meunier, που έπρεπε να μπει στο 10ο λεπτό ως αλλαγή στον Thiago Silva, σκόραρε δύο γκολ μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά κι έφερε στο σκορ την ξεκάθαρή διαφορά στο παιχνίδι, μεταξύ των δύο ομάδων. Το 0-2 ήρθε μ’ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ έξω απ’την περιοχή, στο οποίο ελάχιστα ή τίποτα θα μπορούσε να κάνει ο Kiko Casilla. Λίγο πριν απ’το ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης μακίγιαρε το αποτέλεσμα με ένα γκολ του Marcelo απ’το σημείο του πέναλτι. "Ίσως έλειψε λίγη περισσότερη επιθετικότητα απέναντι σ’έναν δυνατό αντίπαλο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τη μπάλα κι ευκαιρίες. Τακτικά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να βρούμε τους αυτοματισμούς. Θα το κάνουμε σταδιακά" ήταν η ανάλυση που έγινε απ’τον Ζιντάν.

Μετά το διάλειμμα, και σε αντίθεση με τον Emery, που έκανε μόνο δύο αλλαγές -Di María και Stambouli -, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε όλη την ομάδα του. Έτσι βγήκε με τους Rubén Yáñez, Carvajal, Lienhart, Tejero, Hakimi, Enzo Zidane, Febas, Marcos Llorente, Odegaard, Mariano και Marco Asensio. Δηλαδή, μια 11άδα γεμάτη canteranos, με τον Carvajal ως τον μόνο βετεράνο, αν και σύντομα υπήρξε ένας παίκτης που ξεχώρισε πάνω απ'όλους: ο Marco Asensio. Ο mallorquín, ο οποίος την περασμένη σεζόν έδειξε ήδη την αξία του στην Εσπανιόλ, φάνηκε σε διάφορες ενέργειες πολύς κλάσης και δεν δίστασε να ψάξει το τέρμα.



Η Μαδρίτη βελτίωσε το παιχνίδι της, αν και η έλλειψη πυγμής, πιθανώς λόγω της απειρίας, δεν της επέτρεψε να κάνει ζημιά στον αντίπαλό της. Σε αντίθεση, ο Cavani είχε αρκετές ευκαιρίες να νικήσει τον Yáñez, αλλά ο Ουρουγουανός δεν βρήκε στόχο κι έφυγε χωρίς να σκοράρει, καθώς ο Emery τον αντικατέστησε με τον Ben Arfa, ενώ ο hondarribitarra έκανε κι άλλες αλλαγές για να ανανεώσει την ομάδα του.

Περιέργως, και παρά μια τελευταία ευκαιρία του exmadridista Ντι Μαρία, τα παιδιά βελτίωσαν την εικόνα της Μαδρίτης και πήραν ένα 0-0 που άφησε το σκορ στο 1-3 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ζιντάν έχει περισσότερους λόγους να’ναι ευχαριστημένος με τους canteranos απ’ότι με τη μεσαία τάξη. «Ποτέ δεν ξέρεις πότε πρόκειται να τους χρειαστούμε. Θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Γάλλος προπονητής για τα παιδιά. «Όταν έχουν την ευκαιρία θα την εκμεταλλευτούν. Είναι ακόμα νέοι, δεν μπορείς να κάνεις μια επανάσταση, αλλά μπαίνουν στην ρουτίνα της πρώτης ομάδας», κατέληξε ο Zizou.

Τεχνικά στοιχεία:

1 - Real Madrid: Kiko Casilla (46, Rubén Yañez), Nacho (46, Philip Lienhart), Raphael Varane (46, Achraf Hakimi), Danilo (46, Carvajal), Marcelo (46, Tejero), Casemiro (46, Marcos Llorente), Kovacic (46, Marco Asensio), Isco (46, Odegaard), Lucas Vázquez (46, Enzo Zidane), Álvaro Morata (46, Mariano Díaz) και Jesé (46, Febas).

Προπονητής: Ζινεντίν Ζιντάν

3 - PSG: Kevin Trapp, Kimpembe, Aurier, Thiago Silva (11, Meunier), Kurzawa (69, Maxwell), Callegari, Pastore (46, Stambouli), Ikoné (46, Di María), Lucas Moura (69, Georgen), Cavani (70 Ben Arfa) και Adrien Rabiot (69, Nkunku).

Προπονητής: Unai Emery.

Γκολ: 0-1, 2: Ikoné. 0-2, 35: Meunier. 0-3, 40: Meunier. 1-3, 44: Marcelo με πέναλτι.


Διαιτητής: Hilario Grajeda. Ο Αμερικανός διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Thiago Silva (8), Aurier (14), Kurzawa (30) και Stambouli (78), της Παρί Σεν Ζερμέν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.